Elden Ring hands on

Skrevet af: Palle Havshøi-Jensen - 10. november 2021 - kl. 16:29
Del denne artikel:
0 2
Vi har spillet Elden Ring, det nyeste eventyr fra skaberne af Dark Souls og Demon’s Souls. Læs vores første indtryk her.

Elden Ring blev for første gang præsenteret på E3 messen i 2019 - og så blev der stille omkring det - faktisk hørte vi ikke noget fra det i omkring 2 år. Nu er det tilbage og vi har spillet det i ca. 10 timer på PlayStation 5 - og her er vores første indtryk.

Klik for større billede

Elden Ring er et action-rollespil fra manden bag Dark Souls, Demon’s Souls, Bloodborne og Sekiro: Shadows Die Twice, Hidetaka Miyazaki. Med på holdet er også George R.R. Martin, forfatteren af novellerne A Song of Ice and Fire, der som bekendt lagde hele fundamentet for Games of Thrones serien. George R.R. Martin har skrevet historien og Miyazaki har bygget et spil op omkring den og resultatet er Elden Ring og det største og mest ambitiøse projekt fra FromSoftware nogensinde.

Elden Ring udspiller sig i The Lands Between, en stor åben verden, som man kan udforske som man vil. Rundt omkring vil man kunne gå på opdagelse i alt fra enorme slotte, borge og underjordiske kirkegårde til grotter og meget andet. The Lands Between er inddelt i mange forskellige områder og de har alle deres egen arkitektur, stil og fjender som man skal forsøge at overleve. For som altid når det drejer sig om et Souls-like fra FromSoftware, så er det konstant et spørgsmål om overlevelse.

Klik for større billede

Man tager rollen som en “Tarnished”, en plettet uden nogen ære og vi fik mulighed for at prøve at spille i den nordlige del af Limgrave, som er her spillet starter. I starten forgår det på egne ben, senere får man noget der minder om en blanding af en hest og et tyr, man kan ride på og så er det lettere at bevæge sig rundt.

De større fjender er som altid umulige at besejre ved første møde, men efterhånden som man bliver stærkere og stærkere, og får bedre og bedre udstyr, så kan man tage kampen op mod dem. Og det er nogle frygtindgydende fjender man møder; det mest imponerende jeg oplevede var, da jeg bevægede mig rundt på en åben slette og her bemærkede jeg en lille mørk plet på himlen. Lynhurtigt blev den her plet større og sekunder efter landede en kæmpe drage på tværs på jorden foran mig, mens det hele det rystede. Den drejede hovedet og sendte et hav af ild mod mig - og så var det game over. Virkelig en fed oplevelse men også virkelig frygtindgydende, for hvordan skulle man nogensinde kunne besejre det enorme bæst?

Klik for større billede

Man kan naturligvis customize ens karakter og våben, så man står bedre rustet til mødet med fjenderne og ikke mindst mod de enorme bosser. Der er fra starten 10 klasser man kan vælge imellem og man kan også bygge sin karakter fra bunden - og i løbet af spillet kan man udvikle ens karakter, så den passer til ens spillestil. Endelig er der er en lang række forskellige våben, skjolde, rustninger og magiske evner man kan gøre brug af.

Hvordan man tager sig af fjenderne, er op til en selv. Man kan vælge det frontale og brutale angreb, men også vælge at angribe fra distancen eller fra skyggerne eller fra det høje græs, så fjenden aldrig når at opdage hvad der ramte dem. Men alle fremgangsmåder kræver det rigtige udstyr, ellers er man færdig. Kampsystemet virker solidt og meget responsivt, præcis som vi forventer af de her spil fra FromSoftware.

Klik for større billede

Når man bevæger sig rundt vil man støde på andre spillere i form af hvide skygger og man kan lægge små skriftlige beskeder til dem, for eksempel for at advare om farer forude eller give gode råd - eller lægge falske ledetråde ud, så de falder i en fælde. Disse beskeder kan man også selv støde og her skal man hele tiden have i tankerne, om man mon kan stole på dem. Man falder også tit over blodpletter på jorden og de signalerer at her døde en anden spiller og rører man disse blodpletter, kan man i et kort glimt se hvordan denne spiller døde og så kan man tage sine forholdsregler og undgå at begå samme fejl.

Rundt omkring finder man også nogle “Summoning Pools” hvor der står små statuer af martyrer og her kan man hidkalde andre spillere ind i ens spil for at hjælpe en - eller man kan være uheldig at få en spiller ind, der hellere vil udfordre en og så er man måske pludselig i ekstra problemer.

Klik for større billede

Elden Ring ser virkelig godt ud på PlayStation 5. The Lands Between er et smukt sted - og episoder som den med dragen jeg fortalte om tidligere, er virkelig flot og frygtindgydende - og får en til at føle sig meget lille. På PlayStation 4 kører spillet i fuld HD med HDR i 30 frames og på PS4 Pro kører det opskaleret til 3200x1800 med HDR og ved 30 frames. På PlayStation 5 er der to grafikindstillinger; en Performance Mode hvor spillet kører med op til 60 frames i sekundet med HDR og en Graphics Mode, hvor frameraten er lavere, men her kører grafikken i fuld 4K, med HDR (og ray tracing via en patch efter launch).

Endelig byder Elden Ring også på “Cross Generation Play”, hvilket betyder at spillere på PlayStation 4 og PlayStation 5 spiller på de samme servere og kan spille med eller mod hinanden.

Klik for større billede

Hvis du foretrækker dine spil fysisk, så kan du få en Collector’s Edition, som indeholder en 30 cm Collector’s Box med en 23 cm høj figur, en 40 siders artbook, en eksklusiv steel book med spillet og en digital udgave af spillets soundtrack. Denne udgave koster knap 1.300 kr. på Bandai Namco Store. Hvis du vil give den ekstra gas kan du gå efter Premium Collector’s Edition, der indeholder alt ovenstående, plus en hjelm i fuld størrelse modelleret i kraftig plastik. Den udgave kommer du til at slippe lidt over 1.650 kr. for og den kommer kun i 6.000 eksemplarer og kan kun købes hos Bandai Namco Store.

Første møde med Elden Ring var bestemt positivt. Det føles ved første øjekast som Demon’s Souls i en åben verden og det er bestemt ikke en dårlig ting - men det kan også være at det ændre sig i en anden retning, efterhånden som vi får mulighed for at tilbringe mere tid i selskab med spillet. Kampsystemet er allerede knivskarpt og grafikken er stemningsfuld og flot, så Elden Ring er bestemt et spil man holde øje med, hvis man var til Dark Souls og Demon’s Souls - det ser ud til at blive endnu et hit for spillere der er frisk på en stiv udfordring.

Elden Ring udkommer til PlayStation 4 og PlayStation 5 den 25. februar 2022 og hvis du køber PlayStation 4 versionen kan du gratis opgradere til PlayStation 5 udgaven hvis du engang får fingrene i sådan en.

Log ind og stem
2
Der er 2 brugere som med til at gøre PSlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.