Er der nogen der ved at blive lidt for grådige? Er er vi blevet forkælede?

Skrevet af: Palle Havshøi-Jensen - 12. juli 2021 - kl. 17:15
Del denne artikel:
0 3
Siden lanceringen af PS5 og Xbox Series X|S, har det været mere eller mindre normalen, at man gratis kunne opgradere fra PS4 udgaver til de optimeret PS5 udgaver. Den trend ser Sony og Electronic Arts nu ud til at sætte en stopper for.

For et par uger siden, annoncerede Sony og Sucker Punch, at Ghost of Tsushima kommer i en Director’s Cut udgave med nyt indhold og så kommer spillet desuden i en opdateret udgave til PlayStation 5 - men PS5 versionen kommer kun i en Director’s Cut udgave. Så vil du have PlayStation 5 opdateringerne, så er du tvunget til at købe Director’s Cut udgaven - og det bliver ikke billigt.

PSlife Share!

Director’s Cut udgaven af Ghost of Tsushima kommer til at indeholde:
- Iki udvidelsen (ny historie og nyt område)
- Den gratis Legends co-op multiplayer udvidelse
- Mini designbog (digital)
- Kommentarspor
- Hachimans amuletten
- Hero of Tsushima udseende (Sværd, hest, saddel, maske)

Indholdet i Director’s Cut udgaven er den samme på PlayStation 4 og PlayStation 5 og skal du have PlayStation 4 udgaven kommer du til at slippe 519 kr. mens du skal slippe 594 kr. hvis du skal have PlayStation 5 udgaven.

Der er desuden nogle (lidt indviklede) opgraderings-muligheder:
Hvis du vil opgradere fra PS4 udgaven til PS4 Director’s Cut udgaven, kommer det til at koste dig 149 kr.

Hvis du vil opgradere fra PS4 udgaven og til PS5 Director’s Cut udgaven, så vil det komme til at koste dig 219 kr.

Hvis du vil opgradere fra PS4 Director’s Cut udgaven til PS5 Director’s Cut udgaven, kommer det til at koste dig 70 kr.

PSlife Share!

Det vil altså sige, at Sony vurderer at PlayStation 5 opgraderingerne af Ghost of Tsushima er noget de kan tage 70 kr. for. Så, hvad får du for dine 70 kr.? Jo, du får:

- Dynamisk 4K opløsning der sigter efter 60fps
- Haptisk feedback og adaptive trigger funktioner
- 3D lyd
- Læbebevægelser der passer til den japansk tale
- Muligheden for at overføre dit gemte PS4 spil til PS5 udgaven

Det er mere eller mindre sådan nogle ting man tidligere har fået gratis når man opgraderede en PS4 udgave til en PS5 udgave, men det vurderer Sony i Ghost of Tsushimas tilfældet at det er 70 kr. værd.

Sony er ikke de eneste, som er ude med den store rive. Electronic Arts annoncerede i går FIFA 22 og har i dag løftet sløret for de forskellige versioner.

Hvis man køber standard udgaven af FIFA 22 til PlayStation 4, så kommer man til at slippe 519 kr. - mens man skal betale heftige 639 kr. for PlayStation 5 udgaven. I modsætning til Ghost of Tsushima, er PS5 udgaven mere end blot standard PS5 opdateringer til forskel på de to spil, da PS5 udgaven har en HyperMotion spilmotor, der skulle få spillerne til at bevæge sig mere realistisk i forhold til hinanden, da alle spiller er blevet motion captured på samme tid på banen.

PSlife Share!

Den store rive kommer ind i billedet, når man taler om opgraderings-mulighederne - eller manglen på dem. Der er nemlig ingen gratis opgraderingsmuligheder fra PS4 og til PS5, med mindre man køber Ultimate Edition, som koster ikke mindre end 779 kr. for PlayStation 4 udgaven.

Hvis man vil opgradere fra PlayStation 4 udgaven, og ikke har købt Ultimate Edition, er det bare surt, så kan man få lov til at købe spillet én gang mere, når man er tvunget til at købe PS5 versionen. Så det betyder reelt, at hvis man køber PS4 versionen (519 kr.) og derefter får fat i en PS5 konsol og gerne vil spille PS5-udgaven af FIFA 22, så skal man betale 639 kr. for PS5 udgaven, så alt i alt kommer ens FIFA 22 eventyr til at koste smukke 1.158 kr.

PSlife Share!

Så står man i den situation, hvor man overvejer at skifte ens PS4 ud med en PS5, så er det jo klogere at købe Ultimate Edition udgaven til 779 kr. og det er lige præcis det, der er hele pointen bag det her; Electronic Arts ser overgangsperioden fra PS4 til PS5 som en oplagt mulighed for at pushe deres dyre Ultimate Edition hårdt, ved at lave denne prismodel.

Det kan gå godt hen og blive dyrt at have en PlayStation 5, hvis man er så heldig at få lov til at købe en. Hvad synes du om de her to prismodeller fra henholdsvis Sony og Electronic Arts? Er det grådigt? Eller er det hvad vi kunne forvente, når der kommer nye konsoller? Er vi for godt vante, med gratis PS4 til PS5 opgraderinger? Vi vil gerne høre din mening i kommentar-feltet nedenfor.
Log ind og stem
3
Der er 3 brugere som med til at gøre PSlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.