Gran Turismo Sport Beta hands on

Skrevet af: Palle Havshøi-Jensen - 21. maj 2017 - kl. 18:30
Del denne artikel:
0 6
Gran Turismo Sport udkommer i løbet af 2017 og spillet er nu i beta. Vi har spillet den lukkede beta og her er vores første indtryk af det nyeste spil i den legendariske Gran Turismo serie.

Der er sket meget med racing-simulatorer siden Gran Turismo sidst sad på tronen og specielt Forza Motorsport og senest Project CARS er særdeles stærke bud i genren, som Gran Turismo engang sad tungt på. Det var derfor med stor spænding, at vi satte os ned for at spille det kommende Gran Turismo Sport; kunne det efter de lidt halvsløje Gran Turismo 5 og 6 ryste støvet af sig og genindtage tronen for racing-simulatorerne på konsollerne?

Vi har naturligvis ikke svaret endnu, da spillet ikke er færdigt og udkommet endnu, men den lukkede beta kunne måske give os en indikation. Vi har kørt en række løb for at se, hvad legendariske Polyphony har at byde på den her gang. Gran Turismo Sport er det 14. spil i Gran Turismo-serien og det første til PlayStation 4. Seriens skaber, Kazunori Yamauchi, har udtalt at Gran Turismo Sport ikke er en decideret fortsættelse af serien, men en ny generation af Gran Turismo spil, hvor der er ekstra fokus på at spille mod andre spillere fra rundt omkring i verden og faktisk også e-sport - det lyder jo spændende.

Min personlige anke ved Gran Turismo serien i, ja efterhånden flere år, er, at det føles gammeldags, som om at serien faktisk har stået mere eller mindre stille siden Gran Turismo 3 i år 2001 - og det var faktisk også mit første indtryk da jeg startede Gran Turismo Sport. Det ændrede sig heldigvis efterhånden som jeg brugte tid i selskab med spillet.

Gran Turismo spillene har altid set fremragende ud, uanset platform - men det har på det seneste ikke været specielt underholdende at spille - de har været meget sterile og lidt kedelige. Bilfysikken er, hvis man skal tro på udviklerne, meget avanceret, men alligevel har jeg haft følelsen af, at jeg styrede en mursten som svævede hen over banen i stedet for at presse en fuldblodsracerbil til grænsen. Det vil jeg meget gerne se, der bliver lavet om på med Gran Turismo Sport.

I den lukkede beta var kun én spilmulighed åben, nemlig Sport. Her kørte vi kvalifikation og fulde løb på tre baner; Dragon Trail - Seaside, Nürburgring Nordschleife og på Brands Hatch i biler som Nissan GT-R, BMW M6 GT3 i løbstrim og en Renault Megane Sport. Der var desværre ikke åbnet op for meget andet og disse løb føltes meget standard - men ikke mindst rigtige. Vi så dog ikke noget til skiftende vejr under løbene og heller ikke de store skader på bilerne - det er noget vi kan håbe på, vil blive ændret i den færdige udgivelse.

Noget af det vigtigste i et racerspil, er følelsen af at køre og at man har kontrol over et kraftfuldt køretøj. Jeg er derfor glad for at kunne sige, at det lader til at den svævende mursten endelig er elimineret. Specielt i GT-bilerne føles bilen godt forbundet til vejen og man kunne mærke, og høre, hvordan overfladen på vejen var og der var god respons i joypad’et når man kom udenfor banen.

Menuerne bringer minderne tilbage til de forrige spil i serien og det er ikke positivt ment. Man styrer stadig en musepil rundt på skærmen i nogle grå og kedelige menuer og lydeffekterne i menuerne er de samme som de altid har været i Gran Turismo. Det er dog ikke noget stort problem, for det vigtigste er som sagt hvad der foregår på banerne og her lader Gran Turismo Sport bestemt til at være på rette vej.

Vi spillede Gran Turismo Sport på en PlayStation 4 Pro og det ser formidabelt ud. Bilerne er som altid de helt store stjerner og de ser virkeligt flotte ud - se selv på de screenshots her, som er taget på vores PS4 Pro. Grafikken kører helt flydende og omgivelserne er flotte, specielt på Brands Hatch i og Dragon Trail, hvor HDR kommer til sin ret med lavtstående sol som nærmest blænder en når man kører imod den. På den anden side så Nürburgring underligt kedelig og simpel ud, men det kan der selvfølgelig nå at blive rettet op på inden den endelige udgivelse.

Vores indtryk af Gran Turismo Sport i sin nuværende form er positivt. Det lader til at være på rette vej, styringen og følelsen med bilen føles rigtig og vi er spændt på at se hvad de mange andre spilmuligheder, som var låst i den version vi prøvede, har at byde på. Det mangler måske stadig lidt personlighed og kant, men det lader til at være en manglevare i alle spil i denne genre, da Forza Motorsport og Project CARS heller ikke er decideret sprudlende oplevelse.

Gran Turismo Sport udkommer eksklusivt til PlayStation 4 og har endnu ingen udgivelsesdato, andet end at det skulle udkommer i løbet af 2017.

Log ind og stem
6
Der er 6 brugere som med til at gøre PSlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.