Hands On: Saints Row: The Third

Skrevet af: Jakob Kofod - 1. september 2011 - kl. 19:18
Del denne artikel:
0 0
I slutningen af året udkommer tredje udgivelse i sandkassespillet Saints Row-serien. Det er igen spiludvikleren Volition, der sammen med THQ står bag dette skøre og underholdende spil, der traditionelt set byder på alt, hvad man kunne overveje at kalde politisk ukorrekt. Da der var en hel del hands-on, så vil denne lille artikel indeholde et par små spoilers, så hvis du helst vil undgå det – så skal du stoppe med at læse nu.


Under Gamescom i Køln fik jeg mulighed for at tilbringe lidt tid i selskab med en tidlig udgave af Saints Row 3-spillet, hvilket primært resulterede i, at jeg fik gennemført den første mission, som man reelt kan betegne som en slags prolog – og efterfølgende en masse tid med fri bevægelse i den første del af byen Stillwater.

Den første mission hedder ”Bank Heist”, her giver man den som bankrøver, og som altid er der enormt meget humor i det – i dette tilfælde har bankrøverne iklædt sig enormt store masker, som sjovt nok ligner ansigtet på den ene af bankrøverne, som er en kendt skuespiller, ikke pisse diskret skulle man mene. Men alligevel kaster man sig ud i et hæsblæsende bankrøveri med et våbenarsenal, der mest hører hjemme i film. Der er ingen tvivl om, at første mission ligesom har til opgave at sørge for, at man kommer i den rette stemning, og det gør man uden tvivl.


Efter at have gennemført den første mission, fortsatte jeg med at spille i den store åbne verden. Det var kun en enkelt del af kortet, der var låst op for, hvilket svarer meget godt overens med det, vi kender fra de andre Saints Row-spil, hvor der lige så langsomt bliver låst op for flere dele af kortet, efterhånden som man kommer længere ind i spillets historie. Fremgangen i historien foregår også på præcis samme måde som i de tidligere spil, nemlig ved at man bevæger sig rundt via sit GPS-kort og gennemfører en masse missioner af forskellig karakter.

Ud over missionerne er der en lang række butikker, eksempelvis våbenbutikskæden ”Friendly fire”, hvor man kan købe nye våben. Der er også en lang række tøjbutikker i forskellige katagorier, lige fra butikker, der sælger super stilet tøj og over til butikken ”Lets Pretend”, der sælger tøj i lidt sjovere kategorier som eksempelvis klovne- og cowboykostumer.


Et andet kendetegn, som Saints Row altid har haft, er, at man havde enormt mange muligheder for at designe sin egen karakter, præcis som man ville have den. Det er selvfølgelig også tilfældet i Saints Row 3, og bare ved at kigge rundt på mine medspillere kunne jeg se, at de skabninger, som de havde lavet, uden tvivl var med til at berettige den meget omfattende karaktergenerator. Kort fortalt, så kan man vælge at se helt normal ud, eller man kan vælge at bygge en 2½ meter høj grøn Hulk-lignende tingest med rødt hår. Vil man senere krydre sin karakter lidt med lidt kunst, så kan man smutte forbi en af de mange tatoveringsbutikker.

Biler og motorcykler er igen en stor del af spillet. Som det også tidligere har været tilfældet, kan man stjæle biler, der holder i vejkanten eller ganske enkelt - i bedste GTA stil - stoppe en bil og hive føreren ud. Er man utilfreds med bilens udseende, så er der også mulighed for at gøre noget ved det – det sker igen i butikken, som hedder ”Rimjob”, hvor man kan ændre alt lige fra farve til chassiet på bilen. Navnet på butikken viser endnu en gang, at dem, der har lavet spillet, ikke er bange for at chokere – ved du ikke, hvad et rimjob er, så er der nok heller ingen grund til at forsøge at finde ud af det ;-)


Et andet vigtigt element i spillet er de mange forskellige våben. I løbet af den lille time, som jeg fik til at spille, fik jeg ud over alle de normale våben prøvet to sindsyge våben, nemlig en SAS Airstrike markør, som man kan bruge til at kalde et luftangreb ind på et bestemt sted. Det andet våben var et blækspruttegevær, som man brugte til at skyde blæksprutter efter sine fjender. Blæksprutterne satte sig over ansigtet på fjenderne, som efterfølgende hjælper dig ... lige indtil du får lyst til at trykke på højre trigger-knap og deres hoveder eksploderer – hylende morsomt.

Selv om jeg personligt var ret glad for Saints Row 2, så var jeg desværre lidt overrasket over, hvor meget Saints Row 3 ligner forgængeren. Nu kender jeg selvfølgelig ikke så meget af historien endnu, men meget af det andet lugtede slemt af genbrug, og det er lidt synd, hvis det viser sig at være rigtigt.

Blandt andet var der igen mulighed for at lave ”Insurrance fraud”, nogle små sidemissioner, hvor det gælder om at tjene så mange penge som muligt ved at kaste sig selv ud foran biler i trafikken. Det er da uden tvivl en rigtig sjov mulighed, og det kan være, at den er med i spillet på grund af feedback fra Saints Row-spillerne, men stadigvæk.

Saints Row 3 udkommer til Xbox 360 og PlayStation 3 den 18. november 2011.

Teksten er skrevet af Morten Skou
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne artikel..
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.