Interview med Iain Angus fra Criterion Games

Skrevet af: Martin Grænge Hansen - 7. november 2010 - kl. 14:50
Del denne artikel:
0 0
Du har sikkert allerede set, at vi har publiceret et preview af Need for Speed: Hot Pursuit, hvor vi giver en tidlig bedømmelse af spillet. Det tidlige kig var dog ikke det eneste, der kom ud af vores tur til DICE’s hovedkvarter i Sverige. Under besøget fik jeg nemlig også mulighed for at tage en snak med Iain Angus, der er Creative Director hos Criterion Games. Foruden redaktionens egne spørgsmål fik jeg også brændt en masse af jeres brugerspørgsmål af – du kan se resultatet herunder.

PSLife: Først og fremmest vil jeg gerne sige tak, fordi du vil tage dig tid til at snakke med os her i dag. Kan du ikke starte ud med at fortælle lidt om, hvad Need for Speed: Hot Pursuit er for et spil?

Criterion: Need for Speed: Hot Pursuit er en relancering af det klassiske ”politi-efter-racer”-gamerplay. Spilleren kan enten vælge at spille som lovløs gaderacer, der bliver jagtet af politiet eller som betjent, der skal forsøge at fange fartsynderne. Vores 2010-bud på dette spil indeholder dog også Autolog, eksotiske biler og et gameplay fyldt med tempo og action. Vi har kigget på feedback fra brugerne og er kommet frem til, at den absolut mest efterspurgte feature i et Need for Speed-spil, var muligheden for igen at kunne spille som betjent. I tidligere Hot Pursuit-spil har politidelen altid været lidt sekundær, så i denne omgang har vi satset hårdt på betjentdelen, og fordelingen vil derfor være helt lige – der vil altså være ligeså mange politijagte, som der vil være ræs.


Pslife: I har, i kraft af jeres erfaring med Burnout-serien, et ganske solidt omdømme i branchen og hos racing-fans. Hvordan er det så pludselig at stå med et Need for Speed-projekt?

Criterion: Need for Speed har altid været et stærkt brand for EA, og derved er det naturligvis et stort projekt at stå med, men vi ser det som en spændende udfordring. Mange af os fra Criterion er også fans af Hot Pursuit-serien, så det er også en drivkraft for os.

PSLife: Hvordan afspejler jeres erfaring med Burnout: Paradise sig i Hot Pursuit?

Criterion: Det kan blandt andet ses i udviklingen af Autolog. Burnout Paradise gav os en masse erfaring og viste os, at brugerne er klar til en onlineoplevelse, der favner lidt bredere end det, de normalt er vant til. Derfor har vi valgt at bygge vores spil op med fokus på sociale aspekter og har i Autolog skabt et decideret socialt netværk.

PSLife: -Og meget lig Burnout: Paradise har I jo også nævnt, at spillet vil have et ”open world”-design?

Criterion: Nej, der er som sådan ikke tale om en verden i stil med Paradise City. Det er ganske vist muligt at benytte hele kortet i ’Interception’-spiltypen, men spillet fungerer ikke på samme måde som Paradise, hvor du starter et ræs ved at køre op til et lyskryds. Du vælger rute og løbstype i menuen og starter spillet herfra.

PSLife: På nettet har Need for Speed-fans udtrykt lidt bekymring over, om spillet måske bliver for meget Burnout og for lidt Need for Speed. I har eksempelvis valgt at fjerne enhver form for tuning af biler, og det er heller ikke muligt at modificere og sætte personligt præg på bilerne længere – med undtagelse af farver. Hvad siger du til kritikken?

Criterion: For os handler det om prioritering. Listen over features, som vi kunne tænke os at have med i spillet, er praktisk talt uendelig. På et tidspunkt må man bare sige stop og se på, hvad man gør godt og så gøre det. For os har den visuelle side en stor prioritet, og vi har valgt at satse på grafikken over customize-mulighederne, hvilket nogen vil sætte pris på. Andre vil måske mene, at vi burde have prioriteret anderledes, og sådan vil det altid være. Vores version af Hot Pursuit tilbyder en lang række eksotiske biler, der kan drøne af sted på baner i blændende omgivelser – det er det, der er vores kerneydelse, og den er vi tilfreds med.


PSLife: Til manges overraskelse tilbyder I ikke splitscreen i spillet, hvorfor har I valgt at skære denne del fra?

Criterion: Af frygt for at gentage mig selv, så handler det igen om prioritering. Vi mener, at vores onlineydelse er det primære i spillet. Her har du blandt andet mulighed for at spille imod dine venner, og I vil konstant have en kamp om at overgå hinandens tider, da leaderboards er en vigtig del af spillet. Skulle vi have lavet splitscreen, havde det betydet, at vi måtte gå på kompromis med det grafiske. I forvejen forsøger vi allerede at presse konsollerne til det yderste, og for os er en solid framerate vigtig. Den solide framerate vil vi ikke kunne bibeholde, hvis vi pludselig skal til at vise alle ting på skærmen to gange. Det kunne selvfølgelig lade sig gøre, hvis vi havde skruet ned for det visuelle, men vi må også anerkende, at vi er i år 2010, og folk har forventninger til den visuelle standard.

PSLife: I lyset af, at Criterion – og EA generelt - er kendt for at være gode til at udgive ekstraindhold digitalt, tror du så, at splitscreen er noget, vi kunne se som download?

Criterion: Vi er åbne for det meste, men som det ser ud pt., så er det ikke noget, folk skal forvente.

PSLife: Kan du fortælle lidt om, hvad vi så ellers kan forvente at se af downloadpakker?

Criterion: På nuværende tidspunkt kan jeg desværre ikke komme ind på noget konkret, men som du selv siger, så er vi jo kendte for at lave ekstraindhold til vores spil.

PSLife: Men så lad mig spørge på en anden måde: Hvis vi ser på den popularitet, som I oplevede med Burnout: Paradise-pakkerne, der blandt andet bød på alt fra seriøse sportsvogne til motorcykler og legetøjsbiler, kan du se så de se samme muligheder i Need for Speed: Hot Pursuit?

Criterion: Hmm … Nu skal jeg jo overveje, hvad jeg siger her… *tænkepause*
Da vi udgav Burnout: Paradise havde vi en masse ideer til spillets ekstraindhold, som vi syntes kunne være sjove at prøve. Flere af de ekstrapakker, som vi udgav til Burnout: Paradise, er faktisk baseret på feedback fra fans og i modsætning til, hvad mange tror, så læser vi faktisk på forummerne næsten dagligt. Jeg vil sige det sådan, at brugerne har meget magt her – det handler om efterspørgsel. Da vi udgav Burnout: Paradise havde vi ikke forventet, at ’Burnout Challenges’ ville blive særligt populære – de blev faktisk tilføjet som en lille ekstra ting. Da spillet kom ud, tegnede der sig dog et tydeligt mønster, da det viste sig at være det, som folk faktisk brugte mest tid på.
Det er faktisk et meget godt eksempel på, hvordan ting kan ændre sig. På samme måde kan Hot Pursuit også vise sig at gennemgå en lille forvandling.


PSLife: Så hvis efterspørgslen på eksempelvis splitscreen er høj nok, så er det måske noget, I vil overveje?

Criterion: He he… Jeg kan ikke udelukke noget, men folk skal nok ikke forvente det.

PSLife: Under E3 i år præsenterede I spillet i 3D. Hvis spillet bliver afviklet i 3D, så må det vel betyde, at det grafiske bliver tonet lidt ned?

Criterion: Det er korrekt, at vi viste spillet frem i 3D ved E3, men det var faktisk kun en demonstration af teknologien. Vi har internt besluttet, at vi ikke ønsker at inkludere 3D i denne omgang.

PSLife: Kan du fortælle lidt om, hvorfor I ikke vælger at understøtte 3D. Har det noget at gøre med udbredelsen af 3D TV’et, eller tror I ganske enkelt ikke på teknologien?

Criterion: 3D er stadig lidt nyt, og en 3D-implementering vil (igen) betyde, at ressourcerne skal fjernes andre steder fra. Vi tror på teknologien, men der var andre ting, der stod højere på vores prioritetsliste. Samtidig har det da også lidt at sige, at 3D TV’et endnu ikke er særlig udbredt.

PSLife: Nu udkommer jeres spil jo ret tæt på jul, og derved kommer I i skarp konkurrence med blandt andet Forza Motorsports 3, der allerede er udkommet og Gran Turismo 5, som SONY har lovet kommer inden årets udgang. Vi har jo før set, hvordan et spil som Red Dead Redemption gjorde det svært for fx Alan Wake. Hvad er jeres tanker omkring en direkte kamp imod titler som Forza og Gran Turismo?

Criterion: Som jeg ser det, så er der tale om vidt forskellige spiloplevelser. Vores fokus er på action og tempo, og derfor ser jeg egentlig ikke Gran Turismo og Forza som direkte konkurrenter. Vi vurderer dog markedet, og vi vælger at tilbyde en pakke der, jf. vores planer om at understøtte med ekstraindhold, vil tilbyde lidt ekstra til brugerne. Mange har ikke penge til at købe flere spil om måneden, og derfor er det også vigtigt, at vi efter udgivelsen støtter vores spil med ekstraindhold. Det er også noget, som vi ved, fans forventer af spillet. De ved, at de, når de køber Need for Speed, vil få en pakke, der har en lang holdbarhed.

PSLife: Vi er ved at være færdige, men hvis du på falderebet skal fremhæve den bedste ting ved Hot Pursuit, hvad skal det så være? – det er naturligvis tilladt at blære sig lidt

Criterion: He he… Det må blive onlinedelen. Den er poleret, og vores Autolog-system er designet således, at det holder brugeren fast, og man vil konstant forsøge at slå sine venner, så man får håneretten og kan gå ind på hans/hendes wall og smide en provokende post.

Tak for interviewet.
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne artikel..
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.