PS Vita Slim - De første indtryk - del 1

Skrevet af: Morten Skou - 18. juni 2014 - kl. 23:58
Del denne artikel:
0 0
Den nye og noget tyndere udgave af Sonys PlayStation Vita, udkommer i Danmark i slutningen af juni måned. Vi har dog allerede været heldige og få fingrene i en af de nye tynde håndholdte konsoller og i denne artikel, kan du læse om vores førstehåndsindtryk af den nye konsol.Lige siden at de første håndholdte PSP konsoller fra Sony så dagens lys i 2004, har Sony løbende udgivet nye versioner af deres håndholdte platform. I dag hedder konsollen PlayStation Vita - eller det lidt kortere PS Vita, og fortidens UMD skiver er for længst væk, og er nu erstattet med spil som digitale downloads og fysiske spil på små memorycards.

PS Vita Slim, er egentlig ikke det officielle navn som konsollen har fået af Sony, men derimod et navn som PlayStation-fans har givet den på grund af den mindre formfaktor som den har i forhold til forgængeren. Den officielle betegnelse for den nye PlayStation Vita, er derimod PlayStation Vita 2000, fordi den er i den nye "2000"-serie. Den konsol som jeg sidder med, hedder helt præcis PS Vita PCH-2003.

Når man pakker sin PlayStation Vita ud, så er det egentlig overraskende lidt man får med i pakken: En strøm adapter, et strømstik, en lille stak manualer og så selvfølgelig den lille sorte håndholdte konsol som er pakket fint ind, så den ikke bliver ridset under transporten af kassen. Det medfølgende strømstik er i øvrigt et micro-USB stik, så man kan faktisk oplade sin PS Vita alle steder, så længe der er en USB port - i nogle tilfælde kræver det dog at PS Vita konsollen er slukket, eksempelvis hvis du vil oplade den via USB-porten på en computer. Personligt er jeg endt ud med at bruge den lille hvide adapter til min iPad fra Apple og den første opladning var heldigvis hurtigt overstået, så jeg kunne komme i gang med det som konsollen er beregnet til, nemlig at spille.Selve designet på PS Vita Slim, er en del anderledes end det vi kender fra den originale PS Vita: de blanke aluminium-lignende kanter, både rundt i kanten af konsollen men også omkring de to små thumb-sticks er væk og konsollen er nu i et fuldstændig sort finish, lige bortset fra de to gennemsigtige trigger-knapper som befinder sig i toppen af konsollen. Udover at den nu er i det stilrene sorte design, så er der også lavet en række andre småændringer som eksempelvis at "PlayStation"-knappen nu er rund i stedet for oval og det samme gør sig gældende med "Start" og "Select"-knapperne. Også de to ovale områder bagpå konsollen, hvor man normalvis ville vælge at placere sine fingre, er blevet en del større end på den originale PS Vita og det synes jeg i virkeligheden giver ganske fin mening.

Det første indtryk jeg fik da jeg sammenlignede de to konsoller ved siden af hinanden, var at den nye PS Vita Slim lige ser en smule mindre klodset og mere moderne ud, omvendt så kan jeg samtidig ikke lade være med, at have et indtryk af, at PS Vita Slim virker mere "billig" end forgængeren, muligvis for den nu er lavet udelukkende af sort plastik. Skærmen er stadig en 5" stor touch-skærm, men Sony har valgt at udskifte OLED skærmen med en LCD skærm i den nye model - opløsningen er dog fortsat den samme, nemlig 960x544 pixels fordelt på det traditionelle 16:9 format.

Som øgenavnet antyder, så er konsollen blevet en del mindre, vægten er blevet reduceret fra de tidligere cirka 300 gram og ned til cirka 220 gram, hvilket uden tvivl en forskel der kan mærkes når man sidder med den. Tykkelsen af konsollen er blevet 20% mindre, og det kan helt sikkert også både ses og mærkes. Den markante slankekur som konsollen har været på, skyldes at det er lykkedes Sony at re-designe de interne komponenter, så de nu kræver mindre plads.

For at hoppe fra selve designet og videre til mine første oplevelser med konsollen, så var den som sagt ganske hurtig til at få opladt batteriet. Dette kan selvfølgelig skyldes, at det ikke var helt tomt da jeg modtog det. Når man tænder konsollen første gang, bliver man guidet igennem en kort opsætning, hvor man blandt andet kan logge ind med sin eksisterende PSN konto eller oprette en ny samt få den til at forbinde til et eksisterende trådløst netværk. Der er også mulighed for at vælge imellem en masse forskellige sprog, hvor dansk selvfølgelig er et af dem. Det hele gik ganske smertefrit og jeg befandt mig hurtigt på startskærmen hvor der er en række forskellige menupunkter at vælge imellem. Hele tiden bliver man guidet så man kommer godt i gang.

Det første jeg kaster mig over, er PlayStation Store - her får man muligheden for at hente digitale udgaver, af det faktisk ret imponerende spilkatalog som efterhånden findes til PS Vita. Jeg køber Lumines Electronic Symphony som det første, og derefter sætter jeg den til at hente alle de spil som jeg kan hente gratis fordi jeg er PlayStation Plus-medlem. De resterende spareskillinger bliver kastet efter en række andre titler som jeg synes virkede interessante og min samling nåede hurtigt op på at indeholde: Cliff Diving, Surge Deluxe, Limbo, Alien Breed, WipEout 2048 og PixelJunk Monsters: Ultimate HD.


Sammenligning imellem PS Vita Slim og den originale (øverst)


Alt i alt går det meget fint, men desværre føles det som om, at det tager alt for lang tid at hente de forskellige spil, men sådan er det jo altid når man bare gerne vil i gang. Det første spil som jeg fik prøvet - og uden tvivl et af dem som jeg havde glædet mig til et gensyn med, var Lumines: Electronic Symphony fra Ubisoft. Lumines var nemlig et af de spil som jeg brugte virkelig meget tid i selskab med på den originale PSP konsol for en hel del år siden.

En af de andre fede features som jeg har fået afprøvet, er muligheden for at lave "Remote Play" med min PlayStation 4 konsol. Jeg havde egentlig regnet med, at det ville være lettere problematisk at bruge, eksempelvis på grund af for store forsinkelser imellem de to konsoller, men det er heldigvis ikke noget som jeg har oplevet indtil videre. Jeg glæder mig til for alvor at prøve kræfter med det når jeg er ude af huset og lige får lyst til et spil Resogun eller et af de mange andre PlayStation 4 spil, som alle kan spilles på PS Vitaen, hvis bare PlayStation 4 konsollen er tændt - en ting man rent faktisk også kan gøre fra den håndholdte konsol, hvis bare PlayStation 4 konsollen står på stand-by.

Indtil videre har jeg brugt et par timer i selskab med den lille nye konsol, og jeg synes faktisk at mit indtryk er overvejende positivt. Med det sagt, så er jeg fortsat ikke overbevist om, at PS Vita rent faktisk også fremover vil have et eksistensgrundlag, jeg tror nemlig at den kraftigt stigende konkurrence fra andre håndholdte enheder, som eksempelvis mobiltelefoner og tablets, giver den kamp til stregen - det store spørgsmål for mig er om jeg vil tage en PS Vita med, hvis jeg i forvejen kan spille på min iPhone som jo altid ligger i min lomme. Vi må se om de næste par dage kan overbevise mig om noget andet.


Sammenligning imellem PS Vita Slim og PS Vita (øverst)


PlayStation Vita Slim kan købes for cirka 148 pund (1378 kroner) hos Amazon i England, derudover skal du have et af Sonys officielle hukommelseskort, som kan fås i enten 8, 16, 32 eller 64GB - den sidstnævnte størrelse er dog ikke officielt tilgængelig i Europa endnu. Hvis du vælger at købe den hos Amazon, så skal du være opmærksom på, at det er et engelsk stik der medfølger - det er dog bare et såkaldt 8-tals kabel, som man også kan få her hjemme, alternativt kan man bare anvende USB stikket til at oplade den.

Jeg håber, at denne lille artikel omkring mine første indtryk af den nye konsol har været interessant at læse - den fulde anmeldelse af konsollen kræver lidt længere tid end jeg har brugt med konsollen indtil nu, men vi forventer selvfølgelig at den er klar, inden at PS Vita Slim udkommer her i Danmark.

Opdatering:
Efter denne artikel er blevet skrevet, er vores endelige anmeldelse af PS Vita Slim blevet publiseret. Du kan læse anmeldelsen her.
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne artikel..
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.