PS Vita Slim - De første indtryk - del 2

Skrevet af: Morten Skou - 22. juni 2014 - kl. 15:39
Del denne artikel:
0 0
Jeg har nu haft min PlayStation Vita Slim i fem dage og har efterhånden brugt en hel del tid sammen med den og har fået afprøvet en masse sjove spil og nogle mindre sjove, og har selvfølgelig prøvet alle de andre funktioner, som en PlayStation Vita har at byde på, eksempelvis Internet browseren og ikke mindst Remote Play, hvor man kan spille sine PlayStation 4 spil på PlayStation Vita konsollen.Eftersom PS Vita jo er en håndholdt konsol, har jeg haft den med lidt rundt omkring, og det gik ret hurtigt op for mig, at det uden tvivl ville være rart at have en taske med til den. Egentlig synes jeg at det er lidt synd, at der ikke følger en simpel taske med i pakken fra start, som det eksempelvis var tilfældet med PSP konsollerne. I stedet er man nødt til selv at finde en - Gamebits.dk har eksempelvis flere forskellige til lige over 100 kroner.

Det andet, som jeg helt sikkert kommer til at investere i, er nogle silikone- eller plastikhætter til at sætte ovenpå de to thumb-sticks. På den måde skulle de blive mere behagelige at holde på, og så beskytter de selvfølgelig også de originale sticks, som man ikke lige kan udskifte. Der er også mange som vælger at købe et såkaldt "Comfort grip", som er en plastikramme, der sættes uden om konsollen og som gør, at den bliver langt bedre at holde på. Heldigvis er alt dette ekstraudstyr nogenlunde til at betale, og prisen vil nok ende på omkring 300 kroner for det hele. Til gengæld vil jeg ikke bruge penge på beskyttelse til selve skærmen, for det første fordi jeg synes, at det er virkelig grimt, og for det andet fordi jeg har den holdning, at man har tingene fordi de skal bruges.

Selvom det stadig er muligt at købe spillene til PS Vita som fysiske eksemplarer i butikkerne, så synes jeg, at det er meget mere lækkert, at man kan købe alle spillene digitalt "her og nu". Dette stiller selvfølgelig krav til, hvor meget plads man har på sit hukommelseskort. Spillene til PS Vita fylder forskelligt fra spil til spil, men jeg kan se, at jeg med de otte spil, jeg har liggende på den i øjeblikket, har brugt cirka 5GB plads ud af de 16GB, som jeg har på kortet.En af de ting, som jeg var lidt nysgerrig over, var om det var muligt at bruge den tidligere nævnte PS4-link til at forbinde til min PlayStation 4, hvis jeg brugte delingen af Wi-Fi via min iPhone. Til at starte med kunne jeg slet ikke få den til at forbinde, men det viste sig, at jeg manglende at slå til så PlayStation 4 automatisk kunne tænde, hvis man prøvede at kontakte den via netforbindelsen. Derefter var det faktisk muligt at forbinde via min telefon og få PlayStation 4 interfacet op på den lille PS Vita skærm. Desværre er en 3G forbindelse fra en mobiltelefon ikke helt nok til, at det kører uden forsinkelse. Det var egentlig hvad jeg havde regnet med - men jeg kunne alligevel ikke dy mig fra at teste det.

Det fungerer derimod rigtig godt, hvis man forbinder til sin PlayStation 4 via et lokalt Wi-Fi netværk, og der er også mulighed for at tilslutte PS Vitaen direkte til din PlayStation 4, hvis du ikke har en Wi-Fi router. Faktisk synes jeg, at sidstnævnte giver en bedre spilleoplevelse uanset, da jeg oplevede mindre hakken, når jeg valgte den direkte forbindelse.

Det er ret fedt, at man kan spille sine PlayStation 4 spil på PS Vita konsollen, særligt Resogun fik jeg brugt en del tid på. Med det sagt, så synes jeg ikke, at det er alle spil, som egner sig til at blive spillet på den lille skærm, og jeg kommer nok selv til at bruge den mest til spil som Resogun, Lumines og lignende, hvor der ikke er krav til, at man skal følge med i en kompliceret historie - for spil med en flot historie synes jeg nemlig stadig skal spilles i den fulde opløsning på PlayStation 4 konsollen og et rigtigt fjernsyn.

En af de ting som jeg faktisk er lidt skuffet over, er at det ikke er muligt at tage screenshots på sin PlayStation Vita, når man spiller et spil via remote play på PlayStation 4. Her må man nøjes med, at tage et screenshot på PlayStation 4 - dette kan dog stadig gøres fra PS Vitaen, ved at man bare trykker på "Select"-knappen. De normale screenshots på PS Vita tager man ved at trykke på "Start"- og "PlayStation"-knapperne samtidig.


Lumines Electronic Symphony.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg tror, at dagene er talte for håndholdte konsoller som eksempelvis PS Vita eller Nintendo DS. Grunden til min holdning er, at konkurrencen på området for håndholdte spil har ændret sig voldsomt meget siden Sony først lancerede deres første håndholdte konsol tilbage i 2004. I forhold til den gang, har alle i dag en smartphone, som langt hen af vejen tilbyder de samme muligheder som PS Vita konsollen gør, men i modsætning til Sonys håndholdte konsol har man altid sin telefon med sig i forvejen. Sony og Nintendo er derfor løbet ind i dilemmaet, om den håndholdte enhed de har lavet rent faktisk tilbyder noget som gør, at man både vil tage den og sin telefon med - eller om man bare kan nøjes med sin telefon.

Det var alt om mine førstehåndsindtryk i denne omgang, du kan læse meget mere i vores anmeldelse af selve PS Vita konsollen, som er lige på trapperne. Her vil jeg blandt andet komme ind på forskellene imellem den første PS Vita og den nye PS Vita Slim og give den håndholdte konsol min endelige dom.

Opdatering:
Efter denne artikel er blevet skrevet, er vores endelige anmeldelse af PS Vita Slim blevet publiseret. Du kan læse anmeldelsen her.
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne artikel..
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.