Streaming, video og billeder fra PlayStation 4

Skrevet af: Morten Skou - 17. november 2013 - kl. 17:51
Del denne artikel:
0 0

Med PlayStation 4 får vi også en række nye muligheder, et par af dem er muligheden for at livestreame, optage video eller tage screenshots direkte fra spillene. Faktisk har Sony fået lavet det så fantastisk, at det hele kan gøres med et klik på en knap, altså lige så snart, det er blevet konfigureret.


Som du måske ved, er den nye PlayStation 4 controller, Dualshock 4, udstyret med en ny knap, der hedder ”Share”. Det er bag denne knap, at alle de førnævnte muligheder gemmer sig, og eftersom knappen er udstyret med en række hurtige genveje til at optage eller tage screenshots, så kan det næsten ikke gøres nemmere, og du behøver altså ikke at gå ud og købe ekstra udstyr, hvis du altså kan leve med måden, som det fungerer på.For at starte ud med selve streamingdelen af ”Share”-funktionaliteten, så er det super nemt at komme i gang. Du klikker ganske enkelt på ”Share”-knappen, når du er inde i et spil, derefter vælger du ”Broadcast Gameplay”, og så kan du vælge, om du vil streame via Twitch.tv eller Ustream.tv. Begge services kræver, at du har en bruger hos dem, men dette klares også ganske nemt via PlayStation 4-konsollen – eller du kan naturligvis bare indtaste brugernavn og kodeord, hvis du har en bruger et af stederne i forvejen.

Til sidst kan du vælge, om du vil vise et billede via PlayStation-kameraet i din stream, om du vil inkludere lyd fra mikrofonen, så du kan snakke til dem, der ser på, at du streamer eller du kan vælge at få vist kommentarer fra Twitch.tvs chat direkte på din skærm, så du på den måde kan få feedback fra dine seere. Selve streamen kan være i fire forskellige kvaliteter, som man selv kan indstille, og hvor de laveste selvfølgelig er mere pixelerede end de højeste – men det afhænger ligesom med alt anden streaming af, hvor hurtigt internet du har.

Når man først er kommet i gang med at streame gameplay online, så kører det faktisk helt fantastisk, og nu hvor man ikke skal ud og købe ekstra hardware for at kunne gøre det, så er online streaming pludselig blevet meget mere tilgængeligt for normale forbrugere, og det tror jeg på, at mange vil gøre brug af. Det er dog vigtigt at være klar over, at streaming bruger meget trafik, specielt hvis man streamer i høj kvalitet, så hvis din internetudbyder har en såkaldt ”Fair use”-grænse, så hold øje med trafikken, så du ikke får problemer.Selvom det er super nemt at få streamen til at køre, så er det desværre – eller måske heldigvis – ikke alt, som bliver streamet videre til dem, som kigger med. Typisk vil streamen blive ”pauset”, når du finder collectibles og andre ting, som kunne ødelægge noget af historien i spillene. Hvor meget, der kan streames fra de forskellige spil, lader det til at være op til udvikleren af spillet at afgøre. Jeg synes personligt ikke, at denne form for censur gør noget, da det jo kan være med til at forhindre alt for mange spoilers. Omvendt synes jeg godt, at det kunne være lavet lidt smartere, så det ikke bare ser ud som om, at streamen bliver lukket – det kan man jo miste seere på, som måske kunne tro, at man var holdt op med at streame.

Men alt i alt, så er jeg rigtig glad for den måde, som man kan streame fra PlayStation 4 på, det er et virkelig fedt tiltag, som vi med garanti også kommer til at bruge ofte her på PSlife.dk.For at hoppe videre til det at optage videoer fra PlayStation 4, så aktiveres dette som standard ved, at du klikker to gange hurtigt på ”Share”-knappen. Du skal altså ikke konfigurere noget, før du kan komme i gang med at optage video. Videoerne bliver optaget i høj kvalitet, og der er ikke nogen form for censur på samme måde som i livestreamen. Årsagen kan selvfølgelig være, at det er nemmere at advare om spoilers i en decideret video, end det er i en livestream. Det er muligt at optage videoer på op til 15 minutter som maksimal længde.

Det største problem ved videoerne er, at den eneste måde du reelt kan få dem fra din PlayStation 4 og ud på internettet er, at du skal dele videoen via Facebook. Selve det at sende videoen op til Facebook er ganske enkelt, men det kræver selvfølgelig, at du har en Facebook konto – og det er egentlig det, som jeg finder mest skuffende ved muligheden for at optage videoer og faktisk også screenshots, nemlig at man ikke kan få dem ud fra konsollen på andre måder end via Facebook – og for screenshots vedkommende både Twitter og Facebook.Før du smider din video op på Facebook, har du mulighed for at trimme længden på den, dvs. at du kan skære lidt af, som du ikke synes skal med op, når den ryger online og alle dine venner skal kommentere på den.

Den sidste mulighed, som gemmer sig bag ”Share”-knappen, er muligheden for at tage screenshots, imens du spiller. Hvis du bruger standardindstillingen, skal du holde nede på ”Share”-knappen i et sekund, og så bliver der automatisk gemt et screenshot, som du som sagt efterfølgende kan dele på Facebook eller Twitter.Det er super fedt, at det er blevet så nemt at streame og optage gameplay fra spillene, og selvom systemet er en lille smule begrænset på grund af den censur, som udviklerne kan bygge ind i spillene for at undgå spoilers, så synes jeg faktisk, at det fungerer ganske udmærket. Jeg kan dog ikke lade være med at syntes, at det er en skam, at Sony ikke har gjort det muligt på en nemmere måde at overføre de videoer eller screenshots, som du måtte optage, til eksempelvis din computer – men at de altså død og pine skal forbi et af de sociale netværk.
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne artikel..
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.