14 facts om Spyro the Dragon

Skrevet af: Palle Havshøi-Jensen - 18. juli 2018 - kl. 18:06
Del denne artikel:
0 2

Efter to årtier, er alles favorit-drage Spyro the Dragon snart tilbage på PlayStation - her er 14 ting du sikkert (eller måske ikke) vidste om Spyro the Dragon.

01. Spyro fylder 20 år i år
Ja, det er rigtigt - føler du dig også gammel nu? Det originale Spyro the Dragon udkom for første gang på PlayStation i september 1998 - og i oktober 1998 på vores breddegrader.

02. Spyro hed oprindeligt Pete
Pete er et godt navn. Men hvis vi skal være helt ærlige, så passer Spyro lidt bedre til en karismatisk helt og det synes folkene bag også, så derfor blev Pete skiftet ud med Spyro. Det er vi glade for.

PSlife Share!

03. Spyro var i starten grøn
Vores ven Pete… Spyro mener jeg, var i starten af udviklingsprocessen grøn, men udviklerne havde problemer med, at han faldt for meget i et med græsset i spillet, så de ændrede hans farve til lilla.

04. Spyro var oprindelig designet som voksen
I starten var Spyro en voksen drage, men heldigvis bestemte Insomniac Games sig for, at ændre Spyro til den kække unge drage vi nu kender og elsker.

05. Spyros hovedfjende er en Gnorc
Gnasty Gnorc er den altoverskyggende skurk i det originale Spyro the Dragon. Han er en blanding af en gnome (nisse) og en orc (ork) hvilket betyder at han er en såkaldt Gnorc.

06. Udviklet med hjælp fra NASA
Spyro havde en evne til at svæve rundt over hele spilverdenen og det var en uset feature på det tidspunkt. For at sikre, at Spyro havde et naturligt svæv, hyrede teamet bag spillet en raketforsker fra NASA, der brugte hans viden om opdrift og lignende, som inspiration til Spyros svæve-evne.

PSlife Share!

07. Inspiration fundet i film-verdenen
Hver bane i Spyro har sit eget tema, fordi designteamet ønskede at banerne skulle være forskellige fra hinanden. Men vidste du, at de lod sig inspirere til banernes tema fra forskellige film? Cliff Town var inspireret af Star Wars, The Beast Makers Hub var inspireret af Apocalypse Now og flere andre baner var inspireret af Indiana Jones.

08. Mere end 20 millioner Spyro’er
I 2007 havde Spyro the Dragon serien solgt mere end 20 millioner eksemplarer på verdensplan - næsten 5 millioner af dem stod det første spil for.

09. Levede videre i toys-to-life form
Spyro the Dragon fortsatte med at leve i toys-to-life form i 2011 takket være Activisions Skylanders: Spyro Adventure. Udviklerne af Skylanders, Toys for Bob, var så glade for Spyro karakteren, at de baserede hele det første Skylanders univers på Spyro the Dragon.

10. Skylanders teamet står bag Reignited Trilogy
Toys for Bob, teamet bag det originale Skylanders: Spyro’s Adventure, er også teamet bag det nye Spyro Reignited Trilogy.

11. Den hemmelige afsløring
Som en hyldest til afsløringen af det første Spyro spil, kan man i titelskærmen på Crash Bandicoot 3: Warped i opsamlingen Crash Bandicoot N.Sane Trilogy, indtaste koden: Op, op, ned, ned, venstre, højre, venstre, højre og firkant på ens kontroller, for at se Spyro Reignited Trilogy annonceringstraileren. En demo til det originale spil blev frigivet på samme måde.

PSlife Share!

12. Tom Kenny vender tilbage
Tom Kenny afløste i Spyro 2: Ripto’s Rage og Spyro: Year of the Dragon stemmeskuespilleren fra det første spil. Tom Kenny vender tilbage som Spyro the Dragon i Spyro Reignited Trilogy.

13. Musikalsk hyldest
Stewart Copelands soundtrack til det originale spil har høstet stor anerkendelse. Den nye opsamling vil indeholde genindspillede udgaver at Stewart Copelands roste soundtracks fra de tre første spil.

14. Far og søn
Steward Copeland spillede det originale Spyro the Dragon med hans søn Patrick. Patrick blev en ganske habil gamer og endte med at arbejde for Insomniac Games, skaberne af netop det originale spil, som far og søn elskede at spille sammen. Steward Copeland husker tilbage: “Patrick would take the controller and guide us through the levels. He was much better at the game than me by a long shot! The graphics were impressive, the gameplay was engaging and the best part for me was that I got to do it all while listening to my own damn music!”

Glæder du dig også til at spille Spyro the Dragon igen? Vi er i hvert fald helt klar, når Spyro Reignited Trilogy udkommer til blandt andet PlayStation 4 den 21. september.
Log ind og stem
2
Der er 2 brugere som med til at gøre PSlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg PSlife her