Nye PlayStation 4 detaljer fra Japan

Skrevet af: Hoder Jensen - 19. september 2013 - kl. 21:12
Del denne artikel:
2 0

Årets Tokyo Game Show er blevet skudt i gang og ud af det, har vi fået flere detaljer om PlayStation 4, hvilket vi tager et kig på her.

Tokyo Game Show forgår i Japan, som er Sony og dermed PlayStation's hjemland, så det var forventet Sony vil præsentere nye detaljer om PlayStation 4 på den japanske spilmesse. Dette har vist sig at holde stik og ud over den japanske udgivelsdato, som desværre for japanerne, først bliver til februar næste år, så er der masser af interessante nyheder for os heldige europæer som får en nextgen konsol i 2013.

Support for ekstern optagning via HDMI
En kritik som PlayStation 3 har fået dag 1 af, var at der var HDCP beskyttelse på HDMI signalet i spil, hvilket gjorde det svært at bruge eksternt optage-hardware pga. kopi-beskyttelsen, som oprindeligt er tænkt til at beskytte film som bliver sendt via HDMI.
På PlayStation 3 kunne man omgå det, ved at bruge component udgangen, men dette er ikke muligt på PlayStation 4, som kun har en HDMI udgang. Problemet er ikke væk på PlayStation 4 som bruger HDCP beskyttelse på alt indhold, men i Tokyo har Sony nu afsløret, at denne HDCP beskyttelse vil blive fjernet under afvikling af spil, med en opdatering til PlayStation 4 efter lanceringen af konsollen. Derved vil man kunne bruge eksternt hardware, til at optage sine spil med og er ikke tvunget kun til at bruge share knappen.

PlayStation 4 får stemme og ansigt genkendelse
Sony har ikke tænkt sig, at den nye Eyebar kun skal bruges til at holde øje med hvor DualShock 4, samt Move controllerne befinder sig, da de har afsløret i Tokyo, at hardwaren også skal bruges til stemme og ansigt genkendelse.

Sony har udtalt at stemme kontrol kan blive brugt til navigering i PlayStation 4 menuerne, samt i spil, hvor Knack er et af de spil, som gør brug af det. Hvad ansigtsgenkendelse skal bruges til, er der ikke sluppet nogle detaljer ud af, men det kan tænkes at det skal være til f.eks. login via ansigt, som man har set til Xbox med Kinect.

Det virker ikke til at blive nogle banebrydende funktioner og det er næppe heller ikke noget de fleste PlayStation ejere går særligt meget op i, men det kan være Sony overrasker positivt og får noget brugbart ud af det. Så det ikke bare bliver nogle funktioner, som kun imponerer folk der ikke rigtigt spiller spil, hvilket stort set har været tilfældet med Kinect.

Gaikai lanceres i 2014 for USA
Desværre er der ingen nyheder om Gaikai i Europa, men Shuhei Yoshida kunne bekræfte at Gaikai vil komme til USA i 2014. Gaikai kommer til at tilbyde udvalgte PlayStation 3 titler for PlayStation 4, PlayStation Vita og den nye PlayStation Vita TV. Netop PlayStation Vita TV er pt. kun for Japan, så ud fra Yoshida's udmelding, kan man konkludere at PlayStation Vita TV vil blive lanceret i andre lande end Japan.

5 milloner solgte PlayStation 4 konsoller inden marts
Med en lancering af PlayStation 4 i USA den 15 november, 29 november i Europa, December i Asien og først i februar for Japan, er der ikke mange måneder for Sony frem til marts, at sælge PlayStation 4 konsoller i. Men til trods for dette, har Andrew House fra Sony, meldt ud at de regner med at have solgt hele 5 millioner PlayStation 4 konsoller når vi rammer marts i 2014.

Hvis man sammenligner det med PlayStation 3, så solgte Sony 3,5 millioner i perioden november 2006 til marts 2007, der endda havde større udbredelse de første måneder, set i forhold til hvad PlayStation 4 får. Det ser derfor ud til at Sony har store forventninger til PlayStation 4, som da også er blevet modtaget godt over hele verden, hvilket gode forudbestillings-tal også giver en indikation om.
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne nyhed..
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg PSlife her