Officielt: PlayStation 4 annonceret - opdateret

Skrevet af: Morten Rask - 21. februar 2013 - kl. 00:17
Del denne artikel:
2 0

Sony har netop annonceret den kommende næste-generations konsol, ved navn PlayStation 4. Se alle detaljerne her om den nye controller, Cloud, Share knappen og meget mere.

Sony's kommende næste-generations er blevet officielt annonceret, og den kommer til at hedde PlayStation 4.

DualShock 4 er blevet fremvist, og den stemmer overens med de billeder der blev lækket tidligere på ugen, med plads til en lys stribe, så den medfølgende kamera-sensorbar til PlayStation 4, kan følge hvor ens controller. Der blev dog ikke fremvist, hvordan selve konsollen kommer til at se ud, det et tydeligt at Sony stadig vil holde nogle kort til kroppen og sandsynligvis er det endelige design ikke færdig.

PSlife Share!

Men ny controller var langt fra det eneste, som Sony havde at fremvise. Der blev også lagt meget vægt på at PlayStation 4 bliver lettere at udvikle til pga. et arkitektur skift til x86, som man kender fra PC, Xbox 360 og Wii U. Sammen med den nye PC arkitektur, kommer der hele 8GB DDR5 ram i PlayStation 4, hvilket er dobbelt af hvad rygterne gik på og den store mængde ram, skulle det gøre muligt at lade PlayStation 4 køre ægte multitasking, så processer og funktioner kan køre i baggrunden. Sony selv nævnte selv en af de funktioner til at være baggrund download, konstant optagelse af ens spil, så man kan dele op til de sidste 15 minutter af ens spil med Internettet ved brug af den indbygget Share knap på DualShock 4 controller.

Og nu hvor vi vender download, så blev der også annonceret muligheden for at starte med at spille spil, uden det er helt downloadet. En teknologi man har set til PC spil fra Blizzard, der blev annonceret som spil udvikler til både PlayStation 3 og PlayStation 4 med Diablo 3.

PSlife Share!

Men et skift af arkitektur har også nogle ulemper, netop at bagudkompatibiliteten ryger og helt som forventet så har Sony valgt at adressere det problem med Gaikai streaming service, der fremover kommer til at gå under navnet PlayStation Cloud. Vi fik desværre ikke mange detaljer om hvordan PlayStation Cloud kommer til at fungere med ens nuværende spil og om alle kan tilgå det, så det må vi vente på. Men en af de ting som Sony viste, var brugen af PlayStation Cloud til live streaming af ens gameplay til hele internettet via Ustream.

Sony valgt også at fokusere lidt på Vita og fremviste Remote Play fra Vita til PlayStation 4. Noget vi har set før til PlayStation 3, men det har aldrig virket særligt godt, så forhåbentligt har Sony fået bedre styr på det og kan tilbyde Remote Play på alle PlayStation 4 titler.

Alle disse nye funktioner kræver en stor opdatering af UI og Sony fremviste også kort den nye XMB, som tildels minder en del om vi har set fra den nye PlayStation Store, med et mere firkant design, med felter som kan indeholder flere informationer, som kan også kender fra Windows Phone 8 og Windows 8.

PSlife Share!

Vi fik dog ingen præcis dato for PlayStation 4 eller pris, det kommer sandsynligvis først til E3. Dog afslørede Sony at PlayStation 4 kommer til jul, dog uden at være præcis i om det var for hele verden eller kun US og Japan, som det har været rygtet.

Det hele var naturligvis ikke kun snak om hardware, faktisk brugte Sony meget tid på at snakke om nye spil, bl.a. et nyt Killzone, et nyt bil spil fra Motorstorm udvikleren, et nyt Infamous spil og mange flere, se alle de spændende trailers i vores nyhedssektion.

Læs om specifikationerne på PlayStation 4 her.
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne nyhed..
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.