PlayStation 4 får flere kræfter tilført

Skrevet af: Hoder Jensen - 28. november 2015 - kl. 20:44
Del denne artikel:
8 0

En opdatering af PlayStation 4's SDK betyder at kommende spil får adgang til flere ressourcer og dermed en hurtigere maskine.

PlayStation 4 fylder 2 år i morgen og selv om vi har fået nye udgaver af konsollen som bruger mindre strøm og er mere lydløse, så yder de forskellige udgaver på præcis samme måde, ganske som man forventer af en konsol. Men en ting Sony kan gøre for at forbedre PlayStation 4's ydelse, er optimering af softwaren der kører, hvilket vi også så med PlayStation 3, som gennemgik store optimeringer for at frigive mere ram til systemets spil.

Nu får PlayStation 4 så en betydelig forbedring, da systemets SDK, som udviklere bruger til at lave software, f.eks. spil, er blevet opdateret. PlayStation 4 er født med en 8-kerne CPU og indtil nu har udviklere kun kunne få lov til at bruge 6 af dem, men med den nye opdatering får spil lov til at kunne tilgå den 7 kerne i CPU'en. Det kommer ikke til at påvirke allerede udgivet spil af sig selv, det kræver opdateringer til spillene, men det skal man dog ikke forvente mange udviklere vil gøre, da det er en kompleks ting at tilføje support for en ekstra kerne.

Adgang til den ekstra kerne, betyder ikke konsollen bliver 17% bedre til afvikling af spil, da en stor del af afviklingen af spil naturligvis kommer fra konsollens grafikkort med dens 8GB DDR5 ram. Men den ekstra CPU kraft kan hjælpe i nogle situationer og mon ikke Sony selv har haft brug for den ekstra ydelse til deres kommende PlayStation VR spil, som kræver ekstra meget af systemet.

PS4 secret sauce?

Afsløringen af den nye forbedring kommer fra en opdateringslog til FMOD, som er en lyd-motor til spil, der bl.a. bruges til PlayStation 4 spil. PS4 secret sauce? ;)
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne nyhed..
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg PSlife her