Square Enix vil af med Hitman og io-interactive

Skrevet af: Hoder Jensen - 15. maj 2017 - kl. 19:49
Del denne artikel:
5 2

Hitman fra danske io-interactive går ind i en uvis fremtid, efter at deres ejer Square Enix ganske overraskende har meldt ud at de vil af med den danske udvikler.

Square Enix har åbenbart haft et hårdt 2016, da de fornyelig kunne fremvise et underskud på næsten 300 millioner kroner. Spil som Just Cause 3 og Deus Ex: Mankind Divided kunne ikke leve op til forventningerne, samt beslutningen at lave Rise of the Tomb Raider tids eksklusiv til Xbox One, har muligvis gjort mere ondt på det samlet salg af det nyeste Tomb Raider end Square Enix havde regnet med.

Men et af de spil som muligvis heller ikke har klaret sig så godt som forventet, er Hitman fra danske io-interactive. Vi siger muligvis fordi det er svært at få præcise tal på hvor mange kopier af Hitman der er solgt, pga. spillet først landede som en digital titel delt op i 5 afsnit der udkom i løbet af 2016, og så fik en traditionel udgivelse i starten af 2017. En udgivelsesstruktur som fik en del kritik, da det blev offentliggjort, men io-interactive fik efterfølgende meget ros for konstant udgive nyt indhold til spillet i form af nye missioner, ud over de planlagte nye afsnit med nye baner.

Men noget kunne tyde på at Hitman ikke har klaret sig godt nok, da Square Enix netop har meldt ud, at de vil finde en ny ejer til io-interactive. Hitman har ellers fået gode anmeldelser, er blevet godt modtaget af fans, og en anden, samt en tredje sæson med indhold var planlagt på vej til spillet.

PSlife Share!

Men nu må det siges at Hitman's fremtid er uvis, samt naturligvis også io-interactive's. Ingen af de 2 firmaer vil udtale sig præcist hvad planerne er for mere indhold til Hitman og hvem der kommer til at stå for Hitman fremover, men det kommer sandsynligvis an på hvad en evt. ny ejer af io-interactive vil betale for firmaet, og hvem der præcist ejer rettighederne til Hitman, hvilket pt. er ukendt.

Dog tyder det på at hvis der ikke findes en ny ejer til io-interactive, så bliver firmaet lukket ned, hvilket naturligvis vil være katastrofalt for dansk spil udvikling, så vi håber på nogle vil samle den dygtige danske udvikler op og at Hitman bliver hos IO. Vi følger derfor også udmeldinger fra de 2 firmaer tæt, som vi må forvente at høre mere fra snart, hvis man ikke vil efterlade Hitman i limbo for lang tid.
Log ind og stem
2
Der er 2 brugere som med til at gøre PSlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg PSlife her