To-faktor-sikkerhed på vej til PlayStation Network

Skrevet af: Hoder Jensen - 20. april 2016 - kl. 23:05
Del denne artikel:
5 0

Langt om længe får PlayStation Network tilføjet to-faktor-sikkerhed via app eller SMS, for øget sikkerhed på netværket.

For dem som ikke kender til to-faktor-sikkerhed, så betyder det groft sagt, et ekstra kodeord når man skal logge ind i services. Herhjemme kender mange det fra NEM-ID, hvor man både skal bruge sit brugernavn + kode, samt koden fra ens NEM-ID kodeark eller nøgleviser. Dette betyder, at selv hvis andre opfanger ens brugernavn + kodeord, så er det ikke nok til at kunne logge ind, da der også skal den sidste kode til for at få adgang.

Sony har nu bekræftet at to-faktor-sikkerhed er på vej til PlayStation Network, efter det blev opdaget at nyeste PlayStation 3 firmware har henvisninger til det, hvis man fejler et login. Se understående billede, som stammer fra Twitter brugeren Tuomas Tonter. To-faktor-sikkerhed til PlayStation Network vil gøre brug af en app til smartphones, evt. via den allerede eksisterende PlayStation App eller direkte via SMS, for at få den ekstra kode som skal bruges ved login. Ud at bedømme fra understående besked, så vil det blive en valgfri funktion.

PSlife Share!

Hvornår det præcist bliver aktiveret på PlayStation Network kontoerne vides ikke pt. og om der først skal en firmware opdatering til både PlayStation 4 og PlayStation Vita for at understøtte det, men det går næppe lang tid og det falder sandsynligvis godt sammen med den vedligeholdelse Sony havde af PlaysStation Network i mandags.

Tilføjelsen af To-faktor-sikkerhed er en vigtig sikkerhedsfunktion og vil nedsætte problemer med folk som får stjålen deres PlayStation Network kontier, samt forhindre misbrug af kontier og dermed kreditkort. To-faktor-sikkerhed er allerede bredt udbredt blandt mange andre services, deriblandt Facebook, Twitter, Xbox Live, Steam, Origin, Google, Twitch, Blizzard, Steam og mange flere, så det var på høje tid Sony fik dette tilført til PlayStation Network.

Hvad er det næste som skal forbedres på PlayStation Network? Den oplagte er muligheden for at skifte nick, men vi så også gerne muligheden for at kunne sende gaver til PSN venner med ønskeliste funktion, samt auto-sync af trophies.
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne nyhed..
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg PSlife her