Virtual Reality briller annonceret til PlayStation 4

Skrevet af: Hoder Jensen - 19. marts 2014 - kl. 08:10
Del denne artikel:
15 0

Virtual Reality er på vej til PlayStation 4, dette blev afsløret i nat på årets GDC af Sony boss Shuhei Yoshida.

Virtual Reality til PlayStation har været rygtet igennem længere tid og i nat blev alle rygterne bekræftet, da Sony boss Shuhei Yoshida afslørede at Sony arbejder på en Virtual Reality brille til PlayStation 4.

Afsløringen skete på årets Game Developers Conference, som vi i daglig tale omtaler GDC og foran, forhåbentligt en masse interesserede spil udviklere.

Brillen som pt. går under navnet Project Morpheus, vil tilbyde en Virtual Reality oplevelse, hvilket sker med et 1080p display, der med hele 1000hz skulle give en flimre-fri og behagelig oplevelse i samarbejde med højtalere i brillen, der kan emulere 60 ægte højtalere.
PSlife Share!

Selve brillen kan måle, når man bevæger hovedet, men PlayStation kameraet bliver også brugt, for at sikre præcis registrering. Forbindelsen er pt. via USB og HDMI, men Sony er i gang med at undersøge om brillen kan blive trådløs. De forskellige specifikationer, kan ændre sig til det endelig produkt, da brillen pt. kun er til udviklere og dermed et udvikler-sæt. Tilbagemeldinger fra spil udviklere, vil være med til at præge det endelig produkt og allerede nu er firmaer som Epic Games, Crytek, Havok, Autodesk og Unity i samarbejde med Sony. Disse firmaer, er alle firmaer som står bag spil-platforme og et vigtigt skridt, at de mest benyttede spil-platforme virker med Project Morpheus.

Virtual Reality blev et kendt begreb tilbage i 80'erne og 90'erne, men den gang var teknikken der ikke til at gøre det ordenligt, men nu hvor teknikken gør det muligt, har Virtual Reality fået en genfødsel, hvilket Virtual Reality brillen til PC; Oculus Rift allerede bevidst. Oculus Rift har været under udvikling og test siden 2012, hvor det startede som et Kickstarter projekt. Shuhei Yoshida henviste da også til Oculus Rift og at det var den begejstring folk udviste, når de prøvede en Oculus Rift, som har inspireret og opmuntret Sony, under den første udvikling af Project Morpheus.

PSlife Share!

Formålet med Virtual Reality er naturligvis at give en mere virkelighedstro oplevelse i spil og Shuhei Yoshida håber da også, at der bliver åbnet op hele nye typer spil og oplevelser med Virtual Reality. Sony kunne da også annoncere et samarbejde med NASA, som finder Virtual Reality meget interessant og har selv benyttet det i deres interne træning af astronauter, så snart får vi måske muligheden for at udforske Mars i Virtual Reality på vores PlayStation 4.

Som man kan se fra billederne, så er det et meget futuristisk design, men det er ikke det endelig design, da meget kan ændre sig under test fasen og. pt. er hverken en pris eller dato klar fra Sony's side, men man skal nok ikke forvente det er lige om hjørnet, da projektet som sagt først går ind i test fasen med spil udviklere nu her.

PSlife Share!

Men bestemt en spændende afsløring fra Sony's side og vi holder naturligvis øje med hvordan Project Morpheus udvikler sig, samt om der kommer andre visionære annonceringer fra Sony til årets GDC, der løber frem til fredag.
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne nyhed..
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg PSlife her