Puppeteer

Skrevet af: Jakob Kofod - 2. september 2013 - kl. 22:19
Del denne artikel:
0 0
Japan Studios er folkene bag Puppeteer, der udkommer på Blu-Ray og PSN den 11. September 2013. De er nok mest kendt for spillene Ape Escape, Loco Roco og Patapon serierne, men sidste år på E3 messen fremviste de trailers for nogle af deres 2013-spil, hvor Puppeteer er et af spillene.
Puppeteer udspiller sig i Måneriget, hvor Månebjørnskongen hersker. Han lyder umiddelbart som en flink fyr, men tag ikke fejl af navnet. Månebjørnskongen er nemlig en fæl fætter, der bruger al sin tid på at kidnappe barnesjæle, som han transformerer til ondskabsfulde håndlangere.

En dreng ved navn Kutaro bliver fanget af Månebjørnskongen, han bliver dog ikke forvandlet til en af hans håndlangere, i stedet får han bidt hovedet af, dog uden at miste livet, og her er vores hovedperson skabt. Kutaro får dog hurtigt fingrene i et midlertidigt hoved og den magiske saks Calibrus. Med den i hånden påbegynder han sit eventyr, hvor målet er at stoppe Månebjørnskongen og befri alle barnesjælene.

Spillet ligner ved første øjekast et klassisk sidescrollerplatformsspil, hvor man styrer Kutaro med venstre analog pind og hopper på X, men allerede efter kort tid i Måneriget, bliver spillet lidt mere interessant.
Kutaro har nemlig en følgesvend i form af spøgelseskatten Ying Yang, som kan styres enten af en selv ved brug af den højre analog pind, eller ved at man spiller sammen med en ven i co-op. Ying Yangs rolle virker til at starte med lidt sjov, da han kan interagere med forskellige objekter i Måneriget, men hurtigt finder man ham også nødvendig, da han ved f.eks. at interagere med et maleri kan få månesten til at rasle ud af rammen. Månesten viser sig hurtigt at være ret gode at gå efter, da man opnår et ekstra liv, når man har indsamlet 100 af de skinnende sten.

Ying Yang kan også få noget andet til at falde ned i hovedet på Kutaro ved at interagere med ting, nemlig hoveder. Kutaro har som tidligere nævnt mistet sit hoved i forbindelse med hans første møde med Månebjørnskongen, hvilket har gjort ham i stand til at skifte hoved, hvilket ofte kan være ganske belejligt i jagten på b.la. månesten og nye hoveder. Allerede i løbet af første akt i spillet har man samlet en håndfuld hoveder op, som man kan skifte imellem ved brug af d-padden. F.eks. kan man samle et burgerhoved op, og når man anvender dette og støder på en burger, kan man aktivere hovedets egenskab og transformere burgeren til en stor hoppepude, der gør Kutaro i stand til at nå områder i spillet, som han ellers ikke havde adgang til.
Der er utallige hoveder, man kan samle op i spillet, og det lader til, at man støder på steder tidligt i historien, hvor man ikke har det nødvendige hoved til at aktivere en del af banen, hvilket er garant for, at man har en grund til at spille de enkelte akter igennem igen.

Som nævnt tidligere er Kutaro også i besiddelse af den magiske saks Calibrus, og det er denne saks, der tilføjer det mest interessante gameplayelement til spillet. Saksen anvendes nemlig ikke blot til at angribe Månebjørnkongens håndlangere, den er Kutaros forlængede arm - eller ben om man vil - når han skal fra a til b. Saksen kan nemlig klippe i alle klipbare materialer, som f.eks. blomster, ranker, stykker med stof osv. Brugen af saksen giver et godt flow i forhold til spillets platformssektioner, som er dels klassiske hop fra platform til platform og dels brug saksen til at klippe dig frem gennem banens sektioner, begge dele mens man skal undgå farlige områder på banerne og nedkæmpe fjender.
Puppeteer præsenteres i et grafisk udtryk, der med det samme får en til at tænke på Little Big Planet serien med dets paplignende grafik, og det hele kunne da også meget vel være opsat i et dukketeater på et børneværelse et sted i Danmark. Hele spillet er faktisk bygget op som et teaterstykke med gardiner der går for og fra i forbindelse med start og slutning af en akt, og en fortæller, der livligt fortæller, hvordan historien udvikler sig, imellem de forskellige akter.

Efter at have prøvet de første par akter i spillet, er jeg utrolig spændt på at se, hvad resten af spillet har at byde på. Puppeteer kan meget vel gå hen og blive et af denne generations bedste platformsspil med de unikke gameplaymekanikker og den underholdende fortælling, som spillet byder på.

Puppeteer udkommer herhjemme den 11. September 2013.
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide dette preview..
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg PSlife her