A Fold Apart

Anmeldt af: Christian Mortensen - 18. juni 2020 - kl. 06:36
Del denne artikel:
0 0

Spil kan have mange forskellige teamer, men jeg tror det er første gang at langdistanceforhold har været temaet i et spil. Læs her hvordan det virker i dette nye puzzlespil.

Parforhold kan være komplicerede. Begge parter prøver at navigere i følelser og sammen finde løsningen på de udfordringer man uundgåeligt støder på. Det kan være en svær balance og det bliver ikke lettere, hvis man bor langt fra hinanden. A Fold Apart er et 3D puzzlespil, som netop prøver at illustrere de udfordringer, der er i et langdistance forhold.I en verden af papir, er der altid to sider af samme sag og i A Fold Apart ser man forskellige perspektiver af et langdistanceforhold. Historien er det bærende element i spillet her og det omhandler et ungt par, hvor den ene part (enten kvinden eller manden, alt efter hvem man vælger at spille i starten) har fået tilbudt drømmejobbet. Jobbet er dog placeret langt væk og derfor tvinges de to elskende fra hinanden i en periode.

I løbet af spillet følger man deres tekstbeskeder, deres usikkerheder omkring det hele, deres inderste tanker og man er vidne til, hvordan selv de mindste ting; et lille forkert ordvalg i en tekstbesked eller noget lignende, kan gøre modparten usikker, når man er så langt fra hinanden og savner hinanden.Måske undre du dig over, hvorfor jeg ovenfor skrev “I en verden af papir”. A Fold Apart udspiller sig på papir og spillets mange puzzles løses ved at folde og vende det papir det hele foregår på. Man kan folde papirets sider, man kan folde på tværs og man kan vende papiret rundt og på den måde skal man få sin karakter fra udgangspunktet og hen til udgangen i nogle små puzzles. Disse puzzles symboliserer usikkerhed, savn og de mange andre følelser man har i et langdistanceforhold.

Det er ikke noget let spil og man skal have hjernen godt med. Hvis (når) man laver en fejl, kan det være frustrerende at man skal folde sit papir ud igen og starte forfra, måske blot for at lave en lille justering, men det er jo egentlig forståeligt nok. Hvis (når) man sidder fast, har spillet et fint hint-system, som viser hvordan de forskellige steps i puzzlen skal løses.Grafikken er simpel men velfungerende og passer godt til temaet med en verden på papir. Det er smart den måde hvorpå karakterernes inderste tanker og usikkerheder bliver præsenteret med tekst i selve spilverdenen. Lydsiden er ganske fin og består mest af et afslappende piano soundtrack, der ikke ødelægger ens koncentration når man skal løse de forskellige puzzles.

A Fold Apart er et anderledes puzzlespil og det har en vedkommende og emotionel historie, som de fleste af os nok kan forholde os til, selv om vi ikke selv har været i et langdistanceforhold. Det vil nok ikke vinde priser som årets spil, men mindre kan også gøre det og A Fold Apart er et sødt lille puzzlespil, som kan købes på PlayStation Store for 139 kr.
+ Originalt papir-folde gameplay, unik grafisk stil, meningsfyldt tema
Kan være frustrerende til tider, kan blive lidt ensformigt
Gameplay:7.5
Grafik:7.5
Online:-
Holdbarhed:6.0
Overall 7.5
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.