Alex Kidd in Miracle World DX

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 22. juni 2021 - kl. 17:05
Del denne artikel:
0 1

Fra før der var noget der hed Sonic the Hedgehog havde Sega Alex Kidd. Her 35 år efter Alex’ debut, er han tilbage igen i en remake af det første spil. Læs anmeldelsen af Alex Kidd in Miracle World DX

Alex Kidd in Miracle World DX er en remake af det originale Alex Kidd in Miracle World, der udkom til Sega Master System i 1986. Denne DX-version startede faktisk som en fan-remake i 2018 af José Sanz og Hector Toro og ganske usædvanligt fik de faktisk grønt lys fra Sega til at lave denne remake som et fuldt kommercielt projekt.Alex Kidd in Miracle World DX er nærmest en 1:1 genskabelse af det gamle spil. Banerne er bygget op på samme måde som i originalen, fjender står de samme steder og så videre. Det kan man let se, da man med et enkelt tryk på en knap, kan skifte mellem det nye spil med ny grafik og ny musik og lydeffekter og det 35 år gamle spil med den gamle grafik og den gamle bip-bip lydside. Det er en feature som aldrig bliver kedelig at lege med og det fremhæver også, hvor vild en grafisk opdatering spillet har fået.

Gameplayet er også nærmest identisk med originalen og puha, det er vi ikke gearet til her i 2021. Sværhedsgraden er uhyggelig høj og der er ikke plads til den mindste fejl. Man kommer igennem en række levels, hvor man skal indsamle mønter, undgå eller nedkæmpe fjender, opsamle diverse power-ups og endelig nå frem til slutningen af banen hvor Alex’s livret venter, så man kan komme videre til næste bane. Det hele krydres med boss-kampe (sten-saks-papir bosser, rent tilfældigt om man vinder), sektioner hvor man for eksempel skal flyve i helikopter og butikker man kan besøge, for at bruge nogle af ens opsamlede mønter på ekstra liv eller diverse power-ups.Det svære ved at lave en remake, er at opdatere spillet til moderne standarder, mens man på samme tid bibeholder spillets grundlæggende mekanikker. Styringen er blevet opdateret, så den skulle være mere præcis, men decideret præcis er den ikke. Der ud over er der et par nye levels og et par nye gamemodes.

Noget som denne remake har beholdt er som sagt den brutalt høje sværhedsgrad. Lad dig ikke narre af den nuttede visuelle side, det her er et hardcore platformspil af den helt gamle skole, så man får nok at se til. Der er ikke den mindste plads til fejl og hvis det går hen og bliver for stor en mundfuld - og det vil det være for langt de fleste, så introducere denne remake en “Infinite Life” feature, hvor man ikke løber tør for liv, men efter hvert dødsfald bliver man blot sendt tilbage til forrige checkpoint. Det gør ikke spillet lettere, men man bliver ikke straffet for at dø mange gange og det vil man med sikkerhed gøre.Alex Kidd in Miracle World DX er en gennemført remake af en gammel klassiker. Remakes er typisk lavet for fans af originalen og enten elsker man ellers hader man dem. Den nye visuelle stil er pæn, men det virker ikke som om, at det ikke er en evolution af den gamle grafik - men nærmere en helt ny visuel side. Det er lidt svært at forklare, men jeg tror at grafikken vil komme til at dele vandene, når de hardcore fans får fat i spillet.

Alex Kidd in Miracle World DX er skabt med respekt for originalen og fans vil med det samme kunne genkende spillet. Det er en fin remake af en klassiker, som fans vil kunne hoppe ombord i med det samme, mens andre vil blive revet midt over efter 2 minutter, da det er uhyggeligt svært. Hvis du er ude efter en solid udfordring, så er det her du skal kigge - men kom ikke og sige at du ikke var advaret.

Alex Kidd in Miracle World DX koster 149 kr. på PlayStation Store og lige nu kan du spare 10%.
+ Flot opdateret grafik, sjovt at kunne skifte mellem nyt og gammelt, fans vil føle sig hjemme med det samme
Sværhedsgraden vil ødelægge det for mange, grafikken vil nok dele vandene, sløje sten-saks-papir fjender
Gameplay:7.0
Grafik:7.5
Online:-
Holdbarhed:7.0
Overall 7.0
Log ind og stem
1
Der er 1 bruger som med til at gøre PSlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.