Archer Maclean’s Mercury

Anmeldt af: Rasmus Abildgaard Slot - 10. september 2005 - kl. 18:45
Del denne artikel:
0 0

PSPen er perfekt til diverse puzzlespil, og Mercury er lige nu er af de mest roste.

Archer Maclean er en af de mere respekterede spiludviklere, som har været med til at udvikle spil lige siden Atari maskinen. Han har været kendt for selv at kode og lave det grafiske til en lang række af hans spil fordelt over forskellige platforme, heriblandt Atari, C64, Amiga og Super Nintendo. Han er manden bag spil som Dropzone og International Karate og 3D pool.

Nu er han igen på banen med et puzzlespil til PSPen, som bestemt er værd at se nærmere på.

Gameplay
Spillet går i det store hele ud på, at man skal føre en flydende masse af kviksølv igennem en bane og hen i mål. På banen vil der være forskellige forhindringer i form af huller i gulvet og monstre, som man skal undgå at rende ind i. Udfordringen ligger i, at man skal gennemføre banen inden for 3 forskellige givne kriterier. De 3 kriterier, som afhænger af banens niveau er: Race, Procentdel og opgaver.

Archer Macleans Mercury

Race kriteriet er et udtryk for, hvor lang tid du har til at gennemføre banen. Inden man skal til starte på banen, så vil den maksimale tilladte tid blive vist, og den vil naturligvis tælle nedad. Når der er 10 sekunder tilbage af tiden, kommer der en lyd, som gør dig opmærksom på det. På baner hvor det eneste kriterium er tiden, er det ikke så vigtigt, hvor mange procent af kviksølvet du får med igennem banen.

Når en bane stiller krav om Procent kriteriet, handler det om at få en så stor del af den oprindelige kviksølvsmasse igennem banen. Det er derfor vigtigt, at du konstant holder øje med måleren, som er ude i den ene side af skærmen. Hvis denne når under det minimale, som banen tillader, har du ikke fuldført banen og bliver dermed nødt til at starte forfra igen.

Det sidste kriterium er Task, eller direkte oversat til dansk; opgaver. Der er en lang række forskellige opgaver, som man kan blive stillet igennem spillet, et eksempel kan være, at man skal aktivere forskellige knapper, som måske endda kræver, at dit kviksølv har en bestemt farve. Et farveskifte opnås f.eks. ved at blande 2 forskellige kviksølvmasser. Lilla og rød giver Magenta, grøn og rød giver gul. Blander man alle 3 farver bliver resultatet en sølvmasse.

Til at starte med vil gennemførsel af en bane kun stille krav til, at et af de ovenstående kriterier bliver opfyldt, men efter et par baner begynder de at blive kombineret. Dette betyder, at gennemførsel af en bane både skal gøres inden for en tidsgrænse og måske også med en bestemt procentdel af din masse tilovers. Det er her spillet for alvor begynder at blive svært.

For at krydre det hele og også gøre det multiplayer venligt, er der naturligvis også en highscore mode. Points bliver givet efter, at man har gennemført en bane, og de bliver givet ud fra de 3 tidligere omtalte kriterier.

Archer Macleans Mercury

Der er i alt 72 forskellige niveauer, fordelt over 6 forskellige verdener, som du kan prøve kræfter med. Til at starte med kommer man rimeligt hurtigt igennem de første, men lige så stille begynder der at blive stillet krav til både fingerfærdighed, intelligens og ikke mindst din stresstærskel.

Grafik
Det grafiske i spillet er ganske nydeligt lavet, specielt det flydende kviksølv er rigtigt godt lavet, og man får faktisk fornemmelsen af, at der rent faktisk er tale om en slags tyktflydende masse.

Et vigtigt aspekt i spillet er muligheden for at styre kameravinklen, så det kan være en god ide at sætte sig ind i, hvordan den fungerer, da man ellers vil have svært ved at gennemføre mange af banerne. Det er muligt at dreje kameraet rundt om den primære klump kviksølv med de 4 funktionsknapper.

Lyd
Musikken er som man kunne forvente det i et puzzlespil; stille og rolig baggrundsmusik, som kun bliver afbrudt af diverse bip og zap lyde, som kommer, når man f.eks. ikke har mere tid tilbage.

Archer Macleans Mercury

Holdbarhed
Mercury er et genialt puzzlespil. Der ligger rigtigt mange timer gemt i at gennemføre de 72 forskellige niveauer, som spillet har at byde på. Da spillet som tidligere nævnt også har en highscore liste, er der lagt op til konkurrencer med vennerne, dette er dog klart sjovest i race eller procent mode.

Undertegnede har haft Mercury siden jeg købte min første PSP, da den udkom i amerikansk udgave, og Mercury bliver stadigvæk hevet ned fra hylden som et af favoritspillene, når jeg skal ud at rejse eller lignende.

Overall
Spillet er et must til alle ejere af PSP konsollen, som ikke bare er ude på at bruge den til vilde action- og sportsspil. Hvis man samtidigt er puzzle-fan, burde Mercury være et af de to spil, som man uden tvivl bør anskaffe sig samtidigt med konsollen (det andet spil er naturligvis Lumines).
Gameplay:8.0
Grafik:9.0
Online:
Holdbarhed:8.0
Overall 8.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.