Ary and the Secret of Seasons

Anmeldt af: Christian Mortensen - 1. september 2020 - kl. 09:01
Del denne artikel:
0 1

Så er det igen tid til at redde verden og denne gang er der kommet ubalance i årstiderne. Aya and the Secret of Season er bygget op omkring en god idé, men er det nok? Læs anmeldelsen her.

Ary and the Secret of Seasons er et lille action-platform eventyr, hvor man tager rollen som den unge pige Ary, der drager ud på et farefuldt eventyr for at redde verdenen fra en trussel, man egentlig troede kun var en skrøne og en fortælling.Ary bor i Valdi, en eventyrlig verden, som er delt op i fire regioner, hver med deres årstid. Der er dog kommet ubalance i verden, så de fire regioner har ikke længere deres velkendte årstider og det er til stor gene for indbyggerne i det pågældende regioner, som har indrettet deres liv efter den årstid de levede i. Nogle steder dør folk nu af kulde, mens de andre steder lider i varmen og nu kigger alle i retning af Guardians of Seasons, som er nogle vise mænd, der med deres magi holder styr på årstiderne.

Ary er datter af Guardian of Winter, men hendes far er kommet til skade og kan ikke længere passe hans pligter som Guardian. Han er på samme tid uden en efterfølger at efterlade tjansen til, da hans søn, Arys bror, på mystisk vis er forsvundet. Ary er dog ikke typen der blot sidder og ser til, så hun begiver sig ud på et farefuldt eventyr for at finde Dome of Seasons, stedet hvor de fire Guardian of Seasons plejer at mødes. Det går dog hurtigt op for Ary, er der ikke er meget hjælp at hente fra de forskellige Guardians, så hun sætter sig for at redde verden alene.Det er starten på et fint lille action-platform eventyr, som ved første øjekast måske kan se lidt simpelt ud. Man render rundt i en 3D verden og man belønnes for at udforske verdenen, da der er massevis af kister rundt omkring, som skal åbnes. Spillets party trick er, at Ary kan påvirke årstiderne. Det betyder, at hvis man løber rundt i et sommerlandskab, så kan man ændre dele af omgivelserne til for eksempel et vinterlandskab, hvor der måske er nogle platforme, kister eller andet, som ikke er i sommerlandskabet. Det kan også være et vandfald, som måske skjuler hemmeligheder, hvis man udsætter det for vinterkulde med en vinterkrystal.

Efterhånden som man kommer gennem spillet får man adgang til at kunne manipulere med flere årstider og det giver løbende adgang til nogle gode puzzles. Spillet indeholder også et ganske fint kampsystem, hvor Aya kan låse sig fast på fjenderne, rulle, parere og angribe dem med forskellige våben. Det er dog som om, at kampsystemet føles lidt tungt ind imellem - det er som om at animationerne for eksempel skal afvikles, før man kan rulle væk for et indkommende angreb og det kan være lidt frustrerende ind imellem.Ary and the Secret of Seasons er et fint lille action-platform eventyr. Man kan dog godt mærke, at det er udviklet af et mindre team med mindre erfaring (5-10 mand), da det visse steder virker lidt… Ja, amatøragtigt. Animationer starter og slutter brat, når man hopper på platforme kan det være svært at se hvor man skal lande, banedesignet er lidt for knudret og ulogisk og det kort man har nede i hjørnet er ikke til den store hjælp.

Ary and the Secret of Season er et fint spil at spille sammen med familiens yngre spillere og piger vil nok synes at Aya er lidt sej, med alle de evner hun tillærer sig i løbet af spillet. Det sidste problem med spillet dog prisen, som ligger på 319 kr. på PlayStation Store og det er ganske enkelt for høj en prislap på et spil af denne kvalitet og når man sammenligner med, hvad man ellers kan få i genren til samme penge.
+ Manipulation af årstiderne, let at komme i gang med
Lidt for simpelt spil, virker lidt groft i kanterne, platforming kan være upræcist, for høj pris
Gameplay:6.5
Grafik:6.0
Online:-
Holdbarhed:7.0
Overall 6.5
Log ind og stem
1
Der er 1 bruger som med til at gøre PSlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.