Assetto Corsa Ultimate Edition

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 1. maj 2018 - kl. 13:42
Del denne artikel:
1 3

Assetto Corsa er nu ude i en Ultimate Edition og vi har kigget nærmere på en af de mest hardcore racing-simulatorer på PlayStation 4.

Vi fik aldrig anmeldt Assetto Corsa da det udkom på PlayStation 4 sidste sommer, men i stedet kigger vi nu på Assetto Corsa Ultimate Edition, som foruden spillet, indeholder alle otte tidligere udgivet udvidelser.Assetto Corsa kommer fra italienske Kunos Simulazioni, som specialisere sig i simulations-software til racing teams men også consumer software som racerspil. Derfor er det så også meget logisk, at Assetto Corsa er en hardcore simulator og har man den mindste smule trang til arkaderæs i kroppen, er det ikke her man skal kigge hen - her bliver nemlig ikke givet ved dørene på nogen måde.

Assetto Corsa Ultimate Edition indeholder som sagt otte udvidelser, som tilføjer en lang række lækre biler som ikke var i den original version af spillet, blandt andet biler fra Porsche, Ferrari, Lamborghini. Det betyder, at der nu er mere end 175 biler med i spillet fra en række af verdens bedste bilfabrikanter. De otte udvidelser byder også på nye baner som Nürburgring Nordschleife, Spa Francorchamps, Laguna Seca og Red Bull Ring.Assetto Corsa Ultimate Edition byder på en lang række forskellige spilmuligheder som Quick Race, Race Weekend (et enkelt løb med træning, kvalifikation og løb), Time Attack, Hotlap, Championships og ikke mindst en karrieredel. I karrieredelen starter man ret traditionelt med en lille sløj bil (i det her tilfælde en Fiat Abarth 500) og ved at deltage i knap 200 forskellige løb og championships, arbejder man sig op gennem klasserne for til sidst at køre i Ferrari 458 GT2 serien, Mercedes SLS GT3 serien og McLaren MP4 GT3 serien.

Foruden karrieredelen er der mere end 350 Special Events, hvor man i en forudbestemt bil på en forudbestemt bane, skal klare en udfordring i for eksempel et løb mod en computerstyret modstander, i time attack, i hotlap eller i drifting. Det gode er, at alle Special Events er åbne fra starten af, så der er masser af løb at kaste sig over lige med det samme.Assetto Corsa er et benhårdt spil. Hvis man synes at karrieredelen var svær, så vil man kunne få måneder til at gå med de mere end 350 udfordringer, for de er bestemt ikke lette. I karrieredelen måtte jeg nogle gange ned på Very Easy indstillingen, og selv der får man god modstand, med mindre man har reaktionsevne som en Formel 1 kører.

Man kan også køre løb mod andre spillere og det foregår i spillets Online Mode. I hvert løb kan man sætte regulativer op omkring hvilken type biler, der kan deltage og hvilke assists man må gøre brug af og disse løb følger løbsweekend-formlen, altså med træning, kvalifikation og endelig løbet. Man kan hoppe ud og ind af løbene som man ønsker det og starte fra pitten hvis træningen, kvalifikationen eller selve løbet allerede er i gang.Selv om de forskellige spilmuligheder er ret traditionelle og ikke ryster posen på nogen måde, er der rigtigt mange timers spil her, da sværhedsgraden er høj og der er utroligt meget indhold, som fans af race-simulatorer vil kunne bruge meget tid på at dykke ned i. Alene i opsætningen af bilerne, vil hardcore fans kunne bruge noget tid på at finde den helt rigtige opsætning af styring, undervogn og andet.

Grafikken i Assetto Corsa Ultimate Edition er rigtig fin. Både baner og biler er skabt ud fra officielle laseropmålinger og det kan ses. Bilerne er fyldt med detaljer både udvendig og indvendig og selv om vi har set flere fancy lyseffekter i for eksempel Gran Turismo Sport, så er spillet her er en flot racing simulator, med fokus på realisme og ikke så meget andet.

Lydsiden er også ganske fin. Kører man udenfor banen, kan man høre grus og sten slå op under bilen og man hører tydeligt, når dækkene giver op og begynder at beklage sig efterhånden som grebet i vejen forsvinder. Desværre er motorlydene ikke specielt overbevisende og man sidder og ønsker sig nogle dybere brøl fra de rigtigt store motorer.Assetto Corsa Ultimate Edition er det oplagte spil til hardcore spilentusiaster. Det er et meget svært spil, som belønner dedikation og masser af tålmodighed, for der bliver på ingen måde givet ved dørene her - og det kan helt sikkert være en for stor mundfuld for mange. Her skal man køre helt perfekt for at vinde og én enkelt fejl kan koste hele løbet - præcis som i virkelighedens racersport.

Er du fan af realistiske racing-simulatorer, så tag et kig på Assetto Corsa Ultimate Edition, som er det spil, der giver Project CARS konkurrence til stregen på realismeskalaen.

Assetto Corsa Ultimate Edition koster lidt over 300 kr. på PlayStation Store.
+ Flot grafik, enormt meget indhold til en god pris, høj realisme
Lidt skuffende motorlyde, kræver næsten for meget af spilleren
Gameplay:8.0
Grafik:8.0
Online:8.0
Holdbarhed:9.0
Overall 8.0
Log ind og stem
3
Der er 3 brugere som med til at gøre PSlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.