Baldurs Gate: Dark Alliance 2

Anmeldt af: - 12. februar 2004 - kl. 20:48
Del denne artikel:
0 0

Så kom den næste efterfølger i Baldurs Gate serien, nemlig Baldurs Gate: Dark Alliance 2.

Forord
Baldurs Gate: Dark Alliance 2(BG:DA2) er udviklet af Black Isle, der bl.a. står bag spil som Icewind Dale, Planetscape Torment og Fallout, samt hele rækken af Baldurs Gate spil, med dertil hørende udvidelser. Så man må da sige, at de har en fortid badet i kvalitets rpg's. Dog kun til pc og meget rollespilsprægede, hvor historie og karakterudvikling har haft førsteprioritet.Gameplay
I BG:DA2 styrer du en ud af fem karakterer, barbar, munk, necromancer, rogue eller cleric. Plus to ekstra karakterer du kan få adgang til efter at have gennemført spillet flere gange.

Selve spillet er hovedsageligt hack'n'slash, altså dræb en masse monstre for at opbygge experience, så din karakter kan blive stærkere og kæmpe sig dybere ind i historien. Et godt gammelt princip, Blizzard opfandt med Diablo for nogle år tilbage. Denne form for spil giver folk, der ikke gider sætte sig ind i en masse Dungeons and Dragons regler, mulighed for at spille en mere simpel form for rollespil, hvor der oftest er lagt fokus på et hurtigt og mere actionpræget gameplay.

Samtale med Keaira


Rent rollespilsmæssigt byder BG:DA2 nok ikke på de store nyskabelser. Selvom der er en god sjat forskellige spells eller skills at vælge imellem, alt afhængigt af hvilken karakter du vælger. Man når dog ganske hurtigt så højt op i level, at du alligevel har adgang til de fleste spells/skills. Muligheden for at finindstille din karakter, efter ens eget hoved er noget smal. Jeg savner helt klart den store frihed der har været, i de par Black Isle spil jeg har stiftet bekendtskab med tidligere.

Historien er også noget flad i det og lever slet ikke op til, hvad man kunne forvente fra et firma, der har lavet spil som Fallout, hvor man stort set kunne gøre som man ville og spillerens handlinger havde stor effekt på historien. Den eneste frihed, der er i BG:DA2 er det væld af ekstra missioner man kan tage undervejs, f.eks. rydde et pas for orker, eller angribe en fjendtlig lejer. Disse undermissioner er på sin vis også gode nok, men meget hurtigt overståede og noget uinteressante.

Ikke kun dårlige ting skal der dog siges om BG:DA2, langt fra endda. Spillet er centreret omkring byen Baldurs Gate, her kan du finde nye missioner, eller handle. Igennem hele spillet møder du kun en merchant, eller handler, som så til gængeld også har alt hvad du skal bruge, så spilleren slipper for at rende frem og tilbage i byen. Denne npc giver dig også mulighed for, at få smedet dine våben, rustninger, skolde osv. om til kraftigere ting. Dette gøre ved hjælp af diverse sten og magi, som både kan findes i visse grotter, eller købes af samme merchant. Dette giver en stor frihed i, hvordan dine ting skal fungere og man kan bruge en del tid på at sætte sit udstyr sammen til en kombination, der passer dig.

Udvalget af forskellige fjendtlige figurer er også ganske stort, lige fra orker og trolde, til pirater og røvere. Dette giver en god afveksling, selvom det meste af spillet foregår i grotter og kældere, under jorden. Så de få udendørs baner er en kærkommen overraskelse, når det endelig sker.
Film er der ikke meget af i spillet, kun nogle små sekvenser, der kommer mellem hvert af de fire kapitler. Her du får lidt at vide om hvad fjenden har tænkt sig at gøre nu, og giver dig lidt mere information om, hvad det er der sker omkring dig. En lidt kedelig måde at fortælle historien på, godt nok.

Styringen kan man ikke sætte en plet på og er dejligt gennemført. Du har hurtigt adgang til alle de ting du skulle få brug for, også midt i kampens hede hvor det helst skal gå stærkt. Kameraet flyver rundt over hovedet på din karakter i en fast vinkel, hvor du sjældent mister overblikket, både når du løber rundt i en grotte eller ude i det fri.

Grafik
Grafisk set er spillet en fryd, hvilket også klart er det første, der slår en når spillet starter. Alt er lavet på en måde, så det falder sammen på en god naturlig og behagelig måde. Dette lagt sammen med nogle meget detaljerede baner, flotte 3d modeller og animationer, giver det dig til tider en fornemmelse af, at du rent faktisk løber rundt flere etager under jorden, kun omgivet af trolde og de obligatoriske forvoksede edderkopper. Effekterne så som lys og vand er forbløffende flotte, og er klart noget af det pæneste jeg har set på en xbox, til dato.

Lyd
Musikken i spillet er, ligesom grafikken, godt gennemført og hjælper godt til at få dig i den rette stemning, til et spil som dette. Udover det er der ikke meget som kan siges om det, det er bare som det nu hører sig til i den slags spil.
Lydeffekterne er også ganske godt lavet uden dog at være noget udover det sædvanlige. De har dog en tendens til at blive lidt ensformige i længden.

Holdbarhed
Spillet tager ikke mere end 12-14 timer at komme igennem, hvilket er ganske lidt for et rpg, alt efter hvor mange ekstra missioner man vælger at tage på undervejs. Du har selvfølgelig muligheden for at spille spillet igennem med en af de andre karakterer. Hvilket spillet også giver rig mulighed for, bl.a. pga. den store forskel der er på, hvordan de forskellige opfører sig og hvilke skills de har at benytte sig af. Udover det har du en speciel sværhedsgrad du kan spille igennem med en karakter du allerede har været igennem det hele med. Oven i det har du som nævnt de to ekstra karakterer. Altså er der god mulighed for gensyn, men den energi der er langt her, så jeg hellere lagt i et længere og mere dybdegående spil.
At spille det igennem mere end 2-3 gange er dog ikke noget jeg kan forestille mig ret mange vil gøre pga. det alt for lineære gameplay.

Overall
Alt i alt er BG:DA2 et ganske godt spil, med flot grafik og en dejlig stemning.
Set fra en hardcore rollespillers perspektiv er der nok ikke meget spænding gemt i dette spil, og kan ikke anbefales til disse, men derimod et af de andre, og ældre, spil fra Black Isle.
For andre byder BG:DA2 på et godt actionpræget hack'n'slash spil, med nogle store rollespils elementer, men heller ikke mere.
Gameplay:7.0
Grafik:9.0
Online:
Holdbarhed:7.0
Overall 7.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.