Battlefield: Bad Company 2

Anmeldt af: Marco Kire - 14. marts 2010 - kl. 22:53
Del denne artikel:
11 0

Lad os få det afgjort; kan Battlefield: Bad Company 2 vippe CoD: MW2 af tronen som det bedste fps?

Lad os få det afgjort; kan Battlefield: Bad Company 2 vippe Call of Duty: Modern Warfare 2 af tronen som det bedste first person shooter overhovedet?


Svenske DICE har uden tvivl arbejdet hårdt som aldrig før i forsøget på at udvikle en titel, som ikke bare skal være en markant forbedring i forhold til det første Bad Company, men som samtidig skal stjæle markedsandele fra Infinity Wards Call of Duty: Modern Warfare 2. Udviklerne hos DICE har dog heller ikke været helt ydmyge i pressens spørgsmål, om de kunne slå konkurrenten. Svaret var et klokkeklart ”ja”, og sådan et svar kommer man ikke med i spilindustrien, medmindre man har et seriøst stærkt kort på hånden.

Battlefieldserien så dagens lys i 2002, da Battlefield 1942 udkom til PC. Det var i manges øjne et fuldstændigt revolutionerende spil, og i flere uger solgte spillet bedre end Warcraft 3, Grand Theft Auto 3 og The Sims, som ellers var de salgsmæssigt mere populære spil på denne tid. Derfor er det altid værd at høre efter i timen, når DICE udvikler Battlefieldspil, og hvis der er en udvikler, som skal kunne slå Infinity Ward i at kreere den bedste first person shooter, må det være svenske DICE.


Battlefield: Bad Company 2 bygger videre på samme opskrift som forgængeren, Bad Company fra 2008, og det er da også de samme soldater, vi møder i toeren. Hvis der var noget, Bad Company fik kritik for, så var det singleplayerdelen, som ifølge mange anmeldere og spillere ikke var værd at skrive hjem om. Svenskerne har tilsyneladende lyttet til kritikken. I campaigndelen kastes man til at begynde med ud i slagkampe i Japan under 2. verdenskrig. Der går dog ikke lang tid, før man vender tilbage til nutiden igen og præsenteres for sine soldaterkammerater og udfordringerne, der ligger for. Man indtager rollen som Marlowe, og sammen med sine tre holdkammerater skal man finde frem til et faretruende masseødelæggelsesvåben, som russerne er kommet i besiddelse af. For ikke at afsløre for meget af historien, skal det blot nævnes, at man kommer godt rundt omkring i verden – lige fra ørkenen til regnskoven i Bolivia, hvor en stor del af campaignmissionerne udspilles.

Undertegnede brugte blot 5 timer på at gennemføre campaignen, men det er ikke så slemt, som det lyder. Man føler sig nemlig særdeles tilfredsstillet, og det er da også at foretrække, at DICE har prioriteret kvalitet frem for kvantitet med hensyn til singleplayerdelen. Kontrollen og styringen er der tydeligvis også blevet arbejdet intenst med, de er mere præcise end i forgængeren og i Battlefield 1943, som blev udgivet på PlayStation Store sidste år. Styringen i Call of Duty: Modern Warfare 2 er dog en smule mere præcis, hvorfor retningsskift også sker hurtigere, hvilket er nødvendigt i de mere intense nærkampe, som det er præget af. Der er særdeles god variation mellem de 11 missioner i Bad Company 2, som campaignen er opdelt i, og der er i øvrigt mulighed for at gå direkte til hver enkelt mission til fordel for blandt andre trofæ-jægerne. Dog er det en stor mangel, at der overhovedet ikke er nogen form for split screen, og her er konkurrenten Call of Duty: Modern Warfare 2 foran, hvor der blandt andet er mulighed for at spille små special ops-missioner med en ven eller helt op til fire spillere mod hinanden lokalt på konsollen.


Det er dog langt fra alle, der har et ønske om split screen i spil som Battlefield: Bad Company 2, og især Battlefieldspillene er kendte for at være geniale online. Det var derfor med høje forventninger, at jeg lynhurtigt deltog i et tilfældigt spil online, og forventningerne blev indfriet. Under testperioden havde jeg ingen problemer med hverken at komme ind i et spil eller opretholde forbindelsen i kampene, og netop Electronic Arts’ servere har i mange tilfælde været udskældt, men her er ingen problemer. Sammenlignet med Call of Duty: Modern Warfare 2 er banerne i Battlefield: Bad Company 2 enormt store, men de er samtidigt lækkert designet, og de er alle forskellige fra hinanden. Der er, ligesom i campaignen, mulighed for at kæmpe både i ørkenområder, snedækkede områder og i regnskoven. Heldigvis er det muligt for alle spillere at benytte sig af køretøjer lige fra ATV’er til militærhelikoptere, og det giver en helt anden positiv spiloplevelse online, end det er tilfældet med Modern Warfare 2.

Online er der de sædvanlige deathmatches og Team Deathmatches, men der er også blevet plads til alternative spilmodes, hvor man blandt andet skal arbejde sammen i små squads, og således kan et helt hold have op til flere squads arbejdende i forskellige områder på banen. Det virker måske bekendt, hvis man har prøvet MAG. Den store forskel er blot, at konceptet i Bad Company 2 rent faktisk fungerer i praksis, og undertegnede oplevede op til flere gange, at folk arbejdede særdeles omhyggeligt sammen. Alt i alt er Battlefield: Bad Company 2 fuldstændigt fantastisk online, og der er ingen tvivl om, at det vil være et populært spil mange måneder fremover. Godt nok er onlinespillet i Call of Duty: Modern Warfare 2 af en anden type, hvor banerne er mindre, kampene mere intense og mere mand-til-mand fokuseret, men det er svært ikke at lade sig imponere mere af de mange flere muligheder, der er i Battlefield: Bad Company 2. Det er et stort plus, at der er rigeligt med køretøjer placeret på de store, åbne baner, og indirekte er de med til, at man har lyst til at fortsætte i onlinespil i timevis, og selvom der kan være op til 24 spillere i ét spil, er der næsten altid et køretøj, man kan tage i brug.


Ligesom det første Bad Company og det seneste Battlefield 1943, er det også i Bad Company 2 muligt at ødelægge alle bygninger, træer, køretøjer osv. (på nær vindmøller – der er dermed en vis politisk korrekthed over spillet… ). Bortset fra små fejl, hvor modstandere sidder fast i muren, og enkelte nedlagte fjender står oprejst i den frie luft, selvom de er døde, er grafikken fuldstændig fantastisk. Uncharted 2: Among Thieves, som i lang tid har været målestokken, når det kom til grafik, overgås nu af Battlefield: Bad Company 2. Detaljegraden er stor, draw-distancen er imponerende lang, eksplosionerne virker realistiske, hvilket stort set alt andet også gør. Det er blandt andet en helt ubeskrivelig oplevelse at rejse gennem den bolivianske regnskov, når solen skinner imellem træerne, og solen går ned i havet i baggrunden. Ubeskriveligt smukt.

DICE har altid formået at skabe en lyd i Battlefieldspillene, der er noget nær perfekt, hvilket ikke er en undtagelse i Bad Company 2. Lyden fra våbnene har den helt rette tyngde og dybde, eksplosionerne kan uvilligt give dig kuldegysninger, og vibrationen fra de overmotoriserede Leopardkampvogne er så virkelighedstro, så man ikke skulle tro, at det blot er et spil. Ydermere er det humoristiske stemmeskuespil i top, hvor de fleste af stemmerne endda er synkrone med læbernes bevægelser. Ja, der er ikke en finger at sætte på lyden i Battlefield: Bad Company 2, og hvis det var muligt at tildele karakter i lyd, var der kommet en 10’er op af posen.


Generelt er Battlefield: Bad Company 2 et spil, som har ganske få mangler, og som oser af kvalitet på stort set alle områder. Er Battlefield: Bad Company 2 så bedre end bestselleren Call of Duty: Modern Warfare 2? Grafikken er utvivlsomt flottere og mere detaljeret, lyden er perfekt på alle måder, og online imponerer det umiddelbart mere, end konkurrenten gør. Dog er der væsentlig mere holdbarhed i Call of Duty: Modern Warfare 2, som tilbyder split screen-spil – bl.a. co-op missioner for to spillere og op til fire spillere kan vove sig ud i Death Match. Hvis blot DICE havde implementeret split screen, havde jeg givet Battlefield: Bad Company 2 absolut topkarakter. Dog er jeg ikke i tvivl om, at spillet indtil videre er det største i det nye årti, og du kan roligt købe spillet, både for dens sublime onlinedel, men så sandelig også for den stærkt forbedrede og overbevisende singleplayerdel.
Gameplay:9.0
Grafik:9.5
Online:9.5
Holdbarhed:8.5
Overall 9.5
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.