Beyond: Two Souls

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 5. december 2015 - kl. 15:13
Del denne artikel:
2 0

Beyond: Two Souls fra 2013 er udkommet i en forbedret version til Playstation 4 og vi har taget endnu en følelsesmæssig rutschebanetur med pigen Jodie. Og vi er stadig begejstrede.

David Cage og hans Quantic Dream kan et eller andet helt specielt. De er nok bedst kendt for spil som Fahrenheit og Heavy Rain og tilbage i oktober 2013 leverede de det glimrende Beyond: Two Souls på Playstation 3. Nu er der kommet en forbedret version af spillet til Playstation 4 til en glimrende pris på under 240 kr.Beyond: Two Souls kan nok bedst beskrives som et interaktivt action-drama, der med sin forunderlige, dystre og til tider sørgelige historie formår at spille på alle tænkelige følelsesmæssige tangenter. Man følger pigen Jodie Holmes, der fra fødslen har levet med en overnaturlig evne, som hun kalder Aiden, som både er en gave og en forbandelse for Jodie. Allerede da Jodie var helt ung, måtte hendes plejeforældre opgive at have hende boende hjemme, og hun bliver i stedet flyttet til et forskningscenter, hvor videnskabsmanden Nathan Dawkins (spillet af Willem Dafoe) arbejder på at finde ud af, hvad det egentlig er Jodie og Aiden kan. Senere kommer CIA og en fyr ved navn Ryan ind i billedet, men hele tiden overskygger Aiden Jodies liv.

Historien fortælles i brudstykker og man springer rundt i Jodies liv. Man spiller hende som lille pige, som hjemløs i en af hendes dybeste kriser i livet og som agent for CIA, der nyder godt af hendes overnaturlige evner. Som noget nyt, kan man i Playstation 4 versionen spille historien kronologisk, hvis man ønsker det.Hvad er det så, at Jodies overnaturlige evne kan? Aiden er en evne man kan aktivere og så kan man bevæge den rundt i omgivelserne som et slags usynligt spøgelse. Aiden kan bevæge sig gennem vægge, lofter og gulve og man kan påvirke både fysiske ting såvel som personer. Det kan eksempelvis være at man kan skubbe ting på gulvet, smadre et vindue, låse en dør op eller dræbe, eller endda besætte, andre personer i omgivelserne. Selv om man selv får rig mulighed for at styre Aiden, så har Aiden skam også sine egne holdninger til ting og at Jodie og Aiden er bundet så tæt sammen som det er tilfældet, giver både muligheder og udfordringer. Aiden er som sagt Jodies gave og forbandelse på en og samme tid.

Beyond: Two Souls er et singleplayer spil, eller måske nærmere en interaktiv film. Styringen er meget simpel og de interaktivt elementer kommer eksempelvis op i de forskellige kampscener i spillet, hvor man skal være hurtig til at trykke på de rigtige knapper på ens joypad for at besejre modstanderne, eller når man skal interagere med til i omgivelserne, skal der ofte trykkes en knapkombination. Man skal spille Beyond: Two Souls, hvis man vil have en fængede og emotionel historie, som man ikke kan undgå at blive berørt af – er det dybt gameplay man er ude efter, så er det ikke her man skal kigge hen.Det er dog faktisk muligt at spille to spillere i Beyond, men på en lidt speciel måde. Der er en spiltype, som hedder Duo og her kan man gennemføre historien med to joypads. Den ene spiller styrer Jodie og den anden styrer Aiden. Der vil dog være en del ventetid for begge spillere, da man ikke kan styre Jodie og Aiden på samme tid, men det fungerer som sådan fint, selv om det virker som en lidt overflødig spilmulighed.

I forhold til Playstation 3 versionen, er der i denne Playstation 4 version nogle simple ekstra missioner i Advanced Experiments, hvor Jodie og Aiden skal arbejde sammen for at klare nogle baner og opgaver i laboratoriet indenfor en tidsgrænse på 30 minutter. I løbet af spillet kan man også åbne op for masser af ekstra materiale, som låser op for artwork, film der går bag om spillets udvikling og meget andet.Allerede på Playstation 3, var Beyond: Two Souls et flot spil – specielt karakterernes ansigter var meget livagtige og udtryksfulde. Grafikken er naturligvis blevet opdateret betragteligt i denne Playstation 4 version, men man kan stadig godt se, at det oprindeligt er et Playstation 3 spil. Grafikken er bestemt ikke grim, men man kan alligevel godt se, at det er et spil, fra en anden konsolgeneration. Når dette er sagt, så har Beyond: Two Souls stadig nogen af de mest udtryksfulde og livagtige ansigter jeg nogensinde har set – og nogle af de mest troværdige animationer, som ændre sig alt efter Jodies sindstilstand – det er ganske enkelt fremragende.

Lydsiden er meget stemningsfuld, til tider direkte skræmmende og stemmerne fra Willem Defoe (Nathan Dawkins) og Ellen Page (Jodie) er gode og de gør det godt som stemmeskuespillere. Soundtracket leveres med stor overbevisning af Hans Zimmer og specielt titelmelodien er fremragende. Helt overordnet er lydsiden lige så vellykket som resten af spillet.Beyond: Two Souls er en meget speciel og dragende oplevelse. Der er måske ikke så meget spil over det, men man kan slet ikke undgå at blive suget ind i den melankolske og mørke verden, som Quantic Dream har skabt i dette spil. Quantic Dream kan et eller andet med at spille på alle følelsesmæssige tangenter og man kommer igennem det hele i Beyond: Two Souls.

Denne Playstation 4 version er forbedret på alle områder og det er stadig en fremragende oplevelse, som alle med en smule interesse i historie-drevne spil bør opleve. Og til en pris på under 240 kr. er der ingen tvivl om, at hvis man ikke fik oplevet Beyond: Two Souls på Playstation 3, er her den absolut mest oplagte mulighed, for at prøve et helt specielt spil i en forbedret udgave og endda til en fin pris.
+ Gribende historie, fantastiske flotte ansigter på spillets figurer, unik spiloplevelse
Duo spilmuligheden virker lidt ligegyldig
Gameplay:6.5
Grafik:8.5
Online:-
Holdbarhed:8.5
Overall 8.5
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.