Blood & Truth

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 28. maj 2019 - kl. 06:36
Del denne artikel:
2 6

Blood & Truth sætter nye standarder for, hvor velproducerede VR-actionspil kan være. Men er det også sjovt at spille? Læs vores anmeldelse af Sonys store VR-satsning her.

Blood & Truth er nok det mest ambitiøse VR-spil til PlayStation. Det er udviklet af et team på mere end 100 mand hos Sonys udviklerhold i London og det udspringer af den imponerende London Heist demo, som var en del af PlayStation VR Worlds opsamlingen. VR Worlds er en opsamling af små VR-demospil, som vi kun kan anbefale, hvis man vil se hvad VR-teknologien virkelig kan bruges til.Blood & Truth er et action- og gangsterdrama med klare referencer til Guy Ritchie film som Snatch og Lock, Stock and Two Smoking Barrels. Man tager rollen som Ryan Marks, en hårdkogt Special Forces soldat, som har flere udsendinger bag sig. Han står dog overfor hans største udfordring, da han vender tilbage til London efter hans fars død og finder ud af, at hans afdøde far var dybt involveret med gangstere fra Londons undergrund. Det er gangsterbossen Tony Sharp, som står på spring for at overtage Ryans fars forretninger, nu da han er borte og igennem 19 levels skal man nu forsøge at dæmme op for Tony Sharps håndlangere og beskytte ens familie, som pludselig er i midten af det hele.

Blood & Truth kan spilles med både en Dual Shock kontroller eller med to Move kontrollere. Det fungerer klart bedst med Move kontrollere og det er sådan vi har testet spillet. Blood & Truth er et af det mest taktile VR-spil vi har prøvet og et par gode eksempler på det er, at man ikke reloader ens våben blot ved at trykke på en knap, men det skal gøres ved at føre ens ens Move kontroller fra brystet og hen til den anden Move kontroller, ligesom at man trak et magasin frem fra brystet og satte det i våbnet. Man skal også hylstre ens pistol ved hoften og maskingeværet på ryggen på samme måde og klatre op af trapper ved at føre de to kontrollere op og ned, ligesom man gør med hænderne når man klatre op af en trappe.Man bruger også de to Move kontrollere til at placere sprængstoffer, samle ammunition op, dirke låse op og endda samle ens våben og spraymale det i den farve man ønsker. Og den VR-legesyge del af Sonys London Studio kommer også til syne med mellemrum, da man kan lege med forskellige lysinstallationer på et museum for moderne kunst og man kan kaste papirkugler igennem en lille basketkurv og ned i en skraldespand og lignende.

Blood & Truth ligger et sted mellem en on-rails shooter og en mere klassisk first-person-shooter. Man kan ikke bevæge sig frit rundt, men man bevæger sig rundt mellem nogle udvalgte punkter i omgivelserne og det er op til spilleren, hvordan man kommer bedst gennem en baner via disse punkter. I starten føles det lidt forkert, men efter ganske kort tid, virker det faktisk okay og det er positivt, at man ikke altid skal følge en fastlagt rute, men at man oftest mere eller mindre selv kan bestemme, hvordan man kommer fra A til B.Man kan hurtigt tilgive den lidt begrænsede bevægelsesfrihed, når man bliver kastet ud i den ene hæsblæsende skudduel og biljagt efter den anden. Man kaster sig i slowmotion ud af vinduer, man sniger sig rundt på et kasino for at placerer sprængstoffer og man skyder sig igennem et faldefærdigt boligkompleks, som er blevet gjort klar til nedrivning med sprængstoffer. Så det kan godt være, at bevægelsesfriheden er begrænset, men det er resten af spillet ikke, for godt nok er det lidt af et skydetelt, men det er også et velproduceret, varieret og underholdende skydetelt skulle vi lige hilse og sige.

Efter at have gennemført kampagnen, som vil tage en 6-7 timer, kan man kaste sig over forskellige typer af Time Trials, hvor man belønnes for blandt andet præcision og/eller hurtighed. Efterhånden som de 19 missioner bliver gennemført i kampagnen, kan de genspilles enkeltvis, hvor man kan gå på opdagelsen efter gemte ting og sager, hvis man ønsker at gennemføre banerne 100%.Man kan med det samme mærke, at Blood & Truth ikke blot er det klassiske VR-spil. Produktionsværdierne her er på niveau med andre PlayStation 4 spil fra Sony, som Spider-Man og God of War. Grafikken er virkelig lækker og specielt detaljegraden på hovedpersonerne er imponerende. Lydsiden er på niveau med grafikken, med fine lydeffekter og stemmeskuespillerne med James Bond-skuespiller Colin Salmon, som CIA agenten Carson i spidsen, gør det rigtigt godt.

Blood & Truth er dog ikke perfekt. Nogle af våbnene føles lidt upræcise, den ellers fede pumpgun er næsten umuligt at bruge og så er der mindre grafiske fejl, hvor for eksempel skjoldet bliver hængende i luften efter man har dræbt fjenden, der bærer det.En længde på 6-7 timer er passende for et spil af denne type og det hele bliver måske også en smule ensformigt mod slutningen. For selv om der momentvis gøres god og kreativ brug af VR-teknologien, så går det meste af tiden med at løbe fra dækning til dækning og nedlægge massevis af fjender. Så ser man på gameplayet isoleret, så er det nok ikke nogen revolution, men ser man på det samlede billede, så tager Blood & Truth VR-actionspil til et nyt niveau.

Har du et VR-headset, så bør Blood & Truth også være installeret på din PlayStation 4, da det er et af de spil, der viser at VR-platformen kan bruges til andet end gimmicks og små hyggespil. Det her er et fuldblods VR-actionspil med produktionsværdier som et af de store spil og vi håber at se mere af den her slags i fremtiden.

Blood & Truth kan købes på PlayStation Store for 319 kr.
+ Sjovt og velproduceret actionspil, flot grafik, gode actionmomenter
Lidt ensformigt mod slutningen, mindre grafiske fejl
Gameplay:8.0
Grafik:8.5
Online:-
Holdbarhed:8.0
Overall 8.0
Log ind og stem
6
Der er 6 brugere som med til at gøre PSlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.