Burnout Revenge

Anmeldt af: Rasmus Abildgaard Slot - 23. oktober 2005 - kl. 13:51
Del denne artikel:
0 0

Electronic Arts har det jo med at lave årlige udgivelser af deres spil, dette er også tilfældet med den populære Burnout serie, som bliver udviklet af den geniale udvikler Criterion

Electronic Arts har det jo med at lave årlige udgivelser af deres spil, dette er også tilfældet med den populære Burnout serie, som bliver udviklet af den geniale udvikler Criterion.

Gameplay
Burnout fik i starten meget kritik på grund af indholdet i spillet. Det, at det handler om at lave trafikuheld og køre så rådent som overhovedet muligt, var ikke specielt populært.

Dette er os Burnout fans naturligvis ligeglad med, og vi ser frem til hvert år, når der kommer en ny udgivelse.
Burnout Revenge

Burnout Revenge byder på ialt tre overordnede spillemodes: verdensturné, multiplayer og Xbox-Live. Det er som i de forrige udgaver af spillet verdensturné, det meste drejer sig om. For at få mulighed for at køre i såvel biler som baner i multiplayer og over Xbox-Live, er det nemlig nødvendigt først at låse op for dem under berdensturne.

Burnout Revenge handler ligesom de forrige om at køre så vildt som overhovedet muligt. Der er flere forskellige spillemodes og desværre er det mere eller mindre nødvendigt at spille både de spillemodes, som man ikke kan lide og dem, som man elsker. I berdensturneen i Burnout Revenge er det hele nemlig blandet sammen, og man kan derfor eksempelvis ikke vælge blot at køre ”crash” missionerne. Det medførte for undertegnede, at jeg rent faktisk fik øjnene op for, hvor sjove de andre typer missioner kunne være, så det er absolut ikke noget, der gør spillets kvalitet dårligere.

Igen i Burnout Revenge møder vi de efterhånden uundværlige impact time, eftertryk og crashbreakers funktioner. Fælles for alle tre er, at det er noget, som udføres efter at man er kørt galt, og når man naturligvis vil forsøge at skade så mange andre som overhovedet muligt. Impact time og eftertryk gør det muligt for spilleren at styre bilen i sekunderne efter, at man er kørt galt. Det er blandt andet ved hjælp af disse to, at man kan lave ”aftertouch takedowns”. Andre ting, som man kan nikke genkendende til i Burnout Revenge, er naturligvis boost og takedowns. Boost får man som altid mere af, hvis man kører farligt – det vil sige kører imod trafikken eller laver takedowns. Takedowns har fået to nye underkategorier, nemlig ”personlige takedowns” og ”revenge-takedowns”. Begge dele kan man få tildelt trofæer for, da de ofte er at finde under udfordringslisten, som findes til hver hovedgruppe.

Igennem spillet handler det også om at få din såkaldte ”revenge-rang” til at stige. Man starter som værende ”harmløs” og stiger så langsomt i graderne, jo længere ind i spillet, man kommer. Man skal have et bestemt antal points for at stige til den næste rang i spillet. Dette sker ved, at man efter hvert løb får en vurdering, som derefter omdannes til en slags point.

Medaljer er igen en del af Burnout, det gælder naturligvis om at opnå så mange guldmedajler, som muligt, da man ofte bliver belønnet med en ny bil til sin garage, hvis man gennemfører events med manerer.

Burnout Revenge

Som altid er der ikke tale om rigtige bilmærker. Heldigvis betyder det ikke det store i Burnout, hvilke bilmærker, man kører i, bare det går hurtigt, og bare de kan tåle at smadre andre biler. Det er naturligvis på grund af, at bilproducenterne ikke ønsker, at deres dyrebare mærker skal indblandes i diverse trafikuheld, da det jo umiddelbart er dårlig reklame. Det eneste spil, som det er lykkedes at få en licens til rent faktisk at smadre rigtige biler i, er Forza Motorsports fra Microsoft. Sidstnævnte har uden tvivl haft den store pengepung fremme i forbindelse med at opnå denne licens.

Burnout Revenge er desværre gået hen og blevet oversat til dansk, og det er kun muligt at købe denne version i danmark. Dette betyder ligeledes, at man ikke kan vælge at køre i en engelsk udgave, derfor kan en del af de udtryk, som ellers bruges i spillet, godt gå hen og virke lidt underlige. Oversættelsen er desværre slet ikke gennemført ordentligt, eksempelvis er dele af teksten stadigvæk på engelsk, og al tale er ligeledes på engelsk. Man støder på udtryk som ”en god flyver”, ”møvet”, ”god boost” og ”stoppet!”. Sidstnævnte forekommer, når man er kørt direkte ind i en mur, og bilen derfor ikke kan fortsætte. Meget mystisk og dårlig lokaloversættelse, som desværre er med til at gøre spillet lidt forvirrende.

Grafik
Set i forhold til det forrige Burnout, Burnout Takedown, er det sket en masse. Bilerne og omgivelserne er blevet pænere at se på, og boosten trykker dig nu for alvor tilbage i sofaen.

De forskellige løb køres ofte i meget flotte omgivelser, dog uden at man kan sætte nogle rigtige bynavne på. Visse af stederne virker dog som om, at de er taget ud fra rigtige byer, da flere af monumenterne minder om noget, man kender fra den virkelige verden.

Lyd
Eftersom Burnout Revenge er et Electronic Arts spil, er soundtracket til spillet også ganske imponerende. Igen er det lykkedes for EA at fremskaffe numre fra fremstående kunstnere som eksempelvis: The Doors, Asian Dub Foundation, The Chemical Brothers, LCD Soundsystem og en lang række andre kunstnere. På Xbox har du også mulighed for at afspille dine egne musiknumre, der som bekendt kan rippes fra CD og over på xboxen via ”Music” menuen på Xboxens dashboard.

Spillet har naturligvis understøttelse for Dolby Digital, og der er nu noget specielt ved at befinde sig midt inde i et trafikuheld, hvis man er så heldig at have et anlæg, der understøtter surround sound.

Burnout RevengeHoldbarhed
Her er det vist på tide at komme med en advarsel. Burnout Revenge er utroligt fængende, så det handler om at have rigtig meget tid, når man først er gået igang med at spille det. De 10 niveauer er relativt hurtigt overstået, men det betyder heldigvis ikke, at man også har nået at gennemføre alle missionerne, som ligger inden under de forskellige niveauer.

Derudover kommer der muligheden for at spille imod andre over nettet. I Burnout Revenge har du mulighed for at spille op til 6 spillere sammen, og på Xbox Live findes som altid diverse Quick og Optimatches.

Overall
Criterion Studios har gjort det igen. Efterfølgeren til Burnout 3 er ikke blot en årlig genudgivelse af et populært spil, det indeholder så meget mere, og der er gemt seriøst mange timers spilletid i dette spil.

De nye elementer, der er blevet tilføjet til spillet, har uden tvivl gjort spillet meget sjovere, og selv om man ofte fristes til at gå tilbage til en tidligere udgave af et spil, kan det absolut ikke anbefales med Burnout serien. Hvis man først har fået fingrene i Burnout Revenge, så er man fanget.

Den eneste dårlige ting, som umiddelbart kan nævnes ved Burnout Revenge, er, at lokaliseringen til det danske sprog mildest talt er mislykkedes. Et ønske herfra er, at EA sørger for, at det også er muligt at spille den engelske udgave af spillet, også selv om man er bosat i Danmark. Der er uden tvivl mange personer, som vil foretrække den engelske udgave, ikke mindst fordi oversættelsen er så ekstremt ringe.

Her til sidst har jeg samlet en del af de sjove oversættelser, så du som læser kan danne dig et indtryk af, hvorfor lokaliseringen får så meget kritik i denne anmeldelse, som den gør. Men vær ikke i tvivl, Burnout Revenge er bedre end den forrige udgave, lokalisering eller ej.

Her en række udtryk, som er blevet oversat til dansk:
Eftertryk (Aftertouch)
Trafikangreb
Flammende omgang
Verdensturné (Worldtour)

”Utroligt trafikstop”, ”Møvet”, ”Ridser i lakken”, ”Utrolig flyver”, ”Stoppet!”, ”God Boost”

Og her en række udtryk, som åbenbart ikke er blevet oversat til dansk:
Eliminator (er åbenbart ikke blevet oversat)
Crash-events
Revenge-takedown
Boost

Og til sidst et par halvt-danske/halvt-engelske udtryk:
Løb forwards
Personligt takedown
”Du har vundet en modified bilmærke”

Der er naturligvis mange andre dårlige oversættelser eller ting, som ikke er oversat. Ofte får det blot en til at trække på smilebåndet eller skrige af grin. Men heldigvis ikke noget der ødelægger kvaliteten af spillet.
Gameplay:9.0
Grafik:9.0
Online:
Holdbarhed:9.0
Overall 9.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.