Call of Duty: Modern Warfare

Anmeldt af: Christian Mortensen - 4. november 2019 - kl. 21:13
Del denne artikel:
1 3

Årets Call of Duty er et genoplivning af Modern Warfare navnet og popcorn underholdningen er erstattet af en brutal og beskidt kampagne. Læs anmeldelsen af Call of Duty: Modern Warfare her.

Call of Duty 4: Modern Warfare udkom i 2007 og det satte nye standarder for hvordan moderne first-person-shootere skulle skrues sammen og mange af de features vi ser i nutidens online shootere, udspringer fra Modern Warfare. Om man kan lide det eller ej, så er spillet her lige så vigtigt for FPS-genren, som det originale Halo var tilbage i 2001.Nu rebooter Infinite Ward serien med dette års Call of Duty som blot hedder Call of Duty: Modern Warfare. Det byder på en lækker og actionfyldt kampagne og en god portion multiplayer muligheder - lad os starte med at se på kampagnen, som altid har været en vigtig del af Modern Warfare serien.

Der var ingen kampagne i sidste års Black Ops IV, så det er dejligt at se en Call of Duty kampagne igen - og Infinite Ward ved hvordan en kampagne skal strikkes sammen. Kampagnen i dette nye Modern Warfare er den mest rå, beskidte og brutale kampagne i serien nogensinde.

Historien udspiller sig hovedsageligt i det fiktive mellemøstlige land Urzikstan, dog med små sidespring til blandt andet London, Rusland, Moldavien og Georgien. Historien opleves som sædvanligt fra forskellige perspektiver, da man tager rollerne som både CIA agenten Alex, SAS soldaten Kyle Garrick og Farah, lederen af en oprørsgruppe i Urzikstan. Og så er legendariske Captain Price i øvrigt tilbage.Kampagnen er som nævnt brutal og beskidt med både tortur, henrettelser, uskyldige kvinder og børn der dør og meget andet - det er ikke altid særlig rart. Missionerne er fint varieret og det spænder lige fra lydløst at skulle rydde huse for fjender midt om natten, over kaotiske kampe i store områder, til at man skal flyve droner ind i fjendtlige helikoptere, markere mål som droner skal tilintetgøre og guide en ubevæbnet civilist igennem en ambassade fyldt med terrorister, kun ved hjælp af overvågningskameraer og en mobiltelefon. Realismen og brutaliteten har taget over fra popcorn underholdningen og det klæder den 5-6 timer lange kampagne, som måske er en af de bedste kampagner i Call of Duty i lang tid.

Call of Duty: Modern Warfare byder på fem forskellige sværhedsgrader; Recruit, Regular, Hardened, Veteran og så den nye, Realism. Realism er det samme som Veteran men uden sigtekorn og uden HUD, så man kan for eksempel ikke se, hvor meget ammunition man har tilbage eller hvor mange granater, eller hvilke, man har med sig. Det er virkelig en sværhedsgrad for de hardcore - jeg prøvede den naturligvis, men jeg fik seriøse klø og måtte bare sande, at det ganske enkelt var for svært til mig.Hvor kampagnen betræder ny jord, så er multiplayer måske lidt mere traditionel. Der er mange forskellige spilmuligheder og de velkendte spiltyper som Team Deathmatch, Free-For-All, Domination og Search and Destroy vender alle tilbage. Måske lidt overraskende, er der ingen Battle Royale mode - endnu i hvert fald.

Af nye spilmuligheder kan vi nævne Cyber Attack og Gunfight. Godt nok er Cyber Attack i bund og grund en form for Search and Destroy, da man skal finde en EMP bombe og placere den i nærheden af fjendens datacenter. Der er dog det lille twist, at man i modsætning til Search and Destroy, her kan genoplive ens holdkammerater.I Gunfight skal to hold af hver to spillere, hver med tilfældige loadouts, eliminere hinanden og denne spilmulighed er nok den bedste nye tilføjelse til Modern Warfare. Banerne er små og der er masser af intens action. Der er ingen respawns her - så dør man, er ens teamkammerat alene om at få dræbt de to fjender som står i vejen for sejren. Det team, som først når seks sejrer vinder. Gunfight er en lækker taktisk affære, hvor omtanke bliver belønnet og er en god modpol til de kaotiske og larmende kampe i Ground War.

Ground War er nemlig en form for Battlefield i Call of Duty. Ja, den er god nok. Ground War er kampe over store områder, hvor der er forskellige køretøjer, som for eksempel tanks, man kan gøre brug af. To hold kæmper mod hinanden og man skal indtage forskellige positioner for at score point.Vil man hellere spille co-op, er der også mulighed for det. Her kan man blandt andet kaste sig over Special Ops som er tilbage og her kan man spille co-op for op til fire spillere igennem en række Operations - eller man kan prøve kræfter med den PlayStation 4 eksklusive Survival. Special Ops er dog virkelig en stor mundfuld, da jeg fandt den utrolig svær. Man skal vist slå sig sammen med tre seriøst Call of Duty spillere, før man for alvor får noget ud af denne spilmulighed.

Det er i øvrigt værd at bemærke, at Call of Duty: Modern Warfare er det første spil i serien, som understøtter cross-play, hvilket betyder at hvis man vælger at slå det til, så kan man spille mod spillere på både Xbox One og PC. Når man spiller mod andre spillere, kan man se hvilken platform de spiller på og hvilket udstyr de bruger, for eksempel om de bruger joypad eller mus og keyboard på en PC.Call of Duty: Modern Warfare er et af de bedre Call of Duty spil de sidste par år. Multiplayer delen byder på meget indhold, dog uden de store overraskelser (Gunfight er dog en god tilføjelse), men det hele fungerer fint og Call of Duty fans vil kunne brænde rigtigt mange timer af her. Kampagnens nye og mere seriøse tone er virkelig en drejning jeg er vild med. Væk er den overfladiske Michael Bay action og i stedet er det beskidt, brutalt og intenst.

Call of Duty: Modern Warfare ser fremragende ud. Specielt lyssætningen er virkelig flot, både når man sniger sig igennem en skov om natten eller kæmper sig igennem støvede byer i Urzikstan. Grafikken kører fint og flydende; det er virkelig en fornøjelse at se på og det er blandt de flotteste spil på PlayStation 4. Det er værd at nævne, at Blur Studio har leveret 23 minutters mellem-sekvenser til spillet og de ser fabelagtige ud hele vejen igennem.Lydsiden er ligeledes ganske god. Også her er den svulstige Hollywood effekt fjernet og lydene fra våbnene er mere hårde, realistiske og beskidte - og det passer perfekt ind i resten af spillet. Stemmeskuespillerne gør det også rigtigt fint, så hverken på lydsiden eller det visuelle, er der noget at klage over. Infinity Ward har rent teknisk flyttet Call of Duty serien et skridt op ad.

Jeg vil ikke sige, at Modern Warfare er overraskende godt, for man forventer da en vis kvalitet når der kommer et nyt Call of Duty. Jeg er dog overrasket over hvor godt den nye og mere beskidte retning fungerer og Gunfight er en rigtig fin tilføjelse til multiplayer delen.

Er du til Call of Duty, så skal du selvfølgelig have det nye Modern Warfare. Det er en fin genfødsel af Modern Warfare navnet og er et virkelig solidt fundament til fremtidige Call of Duty spil med Modern Warfare navnet.
+ Rå og brutal kampagne, god variation i missionerne, mange spilmuligheder i multiplayer, Gunfight er en god ny tilføjelse til multiplayer, cross-play
Special Ops er ganske enkelt for svært
Gameplay:8.5
Grafik:9.0
Online:8.0
Holdbarhed:8.5
Overall 8.5
Log ind og stem
3
Der er 3 brugere som med til at gøre PSlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.