Call of Duty: Modern Warfare Remastered

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 2. juli 2017 - kl. 15:51
Del denne artikel:
2 7

Det bedste spil i Call of Duty serien har fået en seriøs overhaling og er blevet genudgivet. Call of Duty: Modern Warfare er stadig et fremragende actionspil og holder også her 10 år senere.

Hvis du tidligere ville have fingrene i Call of Duty: Modern Warfare Remastered var du tvunget til at købe Call of Duty: Infinite Warfare i en Legacy Edition eller Deluxe Edition, hvor den eftertragtede remaster var inkluderet. Nu er Call of Duty: Modern Warfare Remastered endelig udkommet som selvstædigt spil.Call of Duty: Modern Warfare Remastered er en opdateret udgave af originalen fra 2007 og fokus fra udviklerne har været, at opdatere spillet rent teknisk uden at røre ved gameplayet, timingen i spillet eller pacingen - og det er lykkedes. Da Modern Warfare udkom for små 10 år siden, satte det nye standarder for hvordan moderne first-person-shootere skulle skrues sammen og mange af de features vi ser i nutidens online shootere, udspringer fra Modern Warfare - om man kan lide det eller ej, så er spillet her lige så vigtigt for FPS-genren, som det originale Halo var tilbage i 2001.

Activision satte ikke mindre end fire teams på den enorme opgave med at få Modern Warfare løftet op til nutidige standarder; amerikanske Raven Software har stået i spidsen for opgaven, men har fået hjælp fra Beenox, High Moon Studios og Certain Affinity. Man kan mene meget om remasters og remakes, men når de er så gennemførte som denne, er det svært at være negativ. Resultatet er imponerende.Grafikken har fået en gennemgribende overhaling. Animationerne er blevet væsentligt forbedret, ansigterne er bygget helt op fra bunden, lydeffekter er blevet indspillet fra ny, overflader fremstår nu helt skarpe, lyseffekter og andre visuelle effekter som for eksempel eksplosioner ser flotte ud - og det hele kører ved flydende 60 frames i sekundet (i hvert fald på vores PlayStation 4 Pro).

Spillet bruger en dynamisk scaler, som skalerer grafikken alt efter hvor meget der sker på skærmen og på en standard PlayStation 4 kommer spillet op og ramme fuld HD og på PlayStation4 Pro varierer opløsningen fra 1560p og op til fuld 4K. Det er en imponerende opdatering og langt mere gennemgribende end hvad vi ser i normale remasters og det er de 74GB, som spillet fylder på din harddisk, et tydeligt bevis på. Den store størrelse gør sig kun gældende på PlayStation 4 Pro, hvor ekstra 4K assets bliver downloadet til spillet, så det ender med at ramme de 74GB.Modern Warfare Remastered kommer med den fulde kampagne og fuld multiplayer. Kampagnen holder stadig og klassiske levels som ”All Ghillied Up” og ”Shock and Awe” er stadig fremragende her 10 år senere. Man kan dog godt mærke, at det er et spil med år på bagen. Ens holdkammerater står tit i vejen, de render ind i ens skudlinje og der er tit trængsel i døråbninger. Banedesignet er mere simpelt end hvad vi er vandt til nu om dage - det er mere korridoragtigt, men når det er sagt, så er det altså stadig god action og det er fedt at genopleve mange af de efterhånden legendariske levels, med opdateret grafik og lyd.

Multiplayer delen har fået samme kærlighed som kampagnen og man kan nu spille alle klassiske maps med opdateret grafik - og det spiller præcis ligesom i 2007 - på både godt og ondt. Det er dejligt med en back to basics multiplayer mode, hvor man ikke hopper rundt på vægge, suser rundt med jetpacks og lignende og man opdager hvor hurtig Call of Duty er blevet de sidste år, når man spiller multiplayer i Modern Warfare Remastered - det går nemlig noget langsommere - hvilket er et plus i min bog. Der har tidligere været meldinger ude om problemer med netkoden, men i de kampe vi spillede online i testperioden, havde vi ingen problemer med at spille online.Formålet med en remaster er at bringe det originale materiale up-to-date uden at pille ved indholdet, men alligevel har Activision og Raven Software valgt at inkludere lidt nyt i denne remaster. Den største nyhed er nok multiplayer spilmuligheden Kill Confirmed, som kommer fra Modern Warfare 3 samt tilføjelsen af Supply Drops, som kan købes for enten COD Points (som skal købes for gode danske kroner) eller med Depot Credits, som man optjener i Public Matches i multiplayer. Der er desuden tilføjet lidt nye våben og våbenskins, som ikke var i originalen - og disse ting vil formentlig irritere hardcore fans af originalen og det anerkender jeg, men jeg vil så også sige, at det er ikke noget som ødelægger indtrykket af en fremragende remaster.

Har du aldrig spillet det originale Modern Warfare, vil du nok synes, at spillet føles lidt skrabet i forhold til hvad vi oplever i dag - men sådan var spillene udformet for bare 10 år siden. Det er dejligt at se, at det her ikke er en doven HD-opdatering, men i stedet en særdeles grundig remaster uden der er pillet nævneværdigt ved indholdet - og det er lige præcis hvad en remaster handler om; nemlig at opdatere materialet til nutidige standarder med respekt for originalmaterialet. Og det er lykkedes for Raven Software og de andre teams.Det er rart, at Activision har valgt at udgive spillet som et selvstændigt spil, for hvis der er noget spil, som fortjener at nå ud til så mange som muligt, er det et spil som det her. Hvis du tidligere har spillet Call of Duty: Modern Warfare, så er denne remastered udgave den perfekte måde at genopleve dette fremragende actionspil på - lige meget om du spiller kampagnen eller multiplayer. Spillet har virkelig fået en seriøs overhaling på stort set alle punkter, uden at det er gået ud over originalmaterialet.

Call of Duty: Modern Warfare Remastered er den bedste remaster vi nogensinde har set - og så endda af et af de vigtigste spil i den populære FPS-genre i et årti. Det er en virkelig gennemarbejdet pakke og det eneste rigtige minus ved den er den lidt høje prisseddel, som siger 319 kr. på PlayStation Store.

Kan du huske det originale Call of Duty: Modern Warfare, så kan vi kun anbefale denne remaster - og har du ikke haft muligheden for at spille det tidligere, kan du passende hoppe på nu og dermed opleve et spil fra dengang, hvor man lavede rigtigt solide actionspil.Fakta
Call of Duty: Modern Warfare Remastered

Call of Duty: Modern Warfare Remastered

PlatformPlayStation 4
UdviklerRaven Software
UdgiverActivision
Spillere1-18
Udgivelsesdato27-06-2017
Officiel websiteKlik her
PEGI: PEGI 18 Vold
Følg PSlife her
+ Kraftigt opdateret grafik og lyd, stadig et rigtigt godt actionspil, fremragende kampagne
Lidt for høj pris
Gameplay:8.5
Grafik:8.5
Online:8.5
Holdbarhed:8.5
Overall 8.5
Log ind og stem
7
Der er 7 brugere som med til at gøre PSlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.