Cyberpunk 2077

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 20. februar 2022 - kl. 19:35
Del denne artikel:
0 4

Efter 14 måneder med fejlrettelser og optimeringer, er Cyberpunk 2077 endelig kommet til PlayStation 5. Er det nu endelig blevet spilbart? Vi hopper ud i vores tredje, og sidste, anmeldelse.

NOTE: Denne anmeldelse fokuserer primært på PlayStation 5 optimeringerne af Cyberpunk 2077, så vil du læse en fuld dybdegående anmeldelse af spillet, så læs vores anmeldelse af PlayStation 4 udgaven her.

Hvis der er noget spil, som kræver en lille catch-up, så må det være Cyberpunk 2077, der er nemlig sket meget. Det udkom til PlayStation 4 tilbage i december 2020 og det var i en frygtelig tilstand. Det var så fejlfyldt, at vi ikke følte vi kunne anmelde det og give det en score - og så fejlfyldt, at Sony valgte at fjerne det fra deres online butik indtil midten af 2021 - samt tilbyde en fuld refundering for dem som havde købt det.Fem måneder senere udkom patch 1.2 og CD Projekt RED mente nu, at spillet var i fin form. Vi tog deres ord for gode varer og valgte at skrive en ny anmeldelse af spillet og tingene var da også blevet bedre, men bestemt ikke gode nok - og landede på en score på 6/10 med denne konklusion: Jeg har ikke været igennem det fulde eventyr igen, men jeg oplever markant færre fejl og nedbrud, selvom det på ingen måde er en fejlfri affære. Der er stadig mystiske glitches rundt omkring, og der er også allerede fora der bugner af eksempler på helt nye fejl der er opstået efter patchen. Så det er altså to skridt frem og et tilbage. Ikke godt nok.

Nu er der så gået i alt 14 måneder og vi skriver nu februar 2022 - og Cyberpunk 2077 er endelig blevet opdateret til PlayStation 5, med patch 1.5. Så hvordan er oplevelsen nu? Er det endelig spilbart? Ud over at opdatere spillet til PlayStation 5, indeholder den nye patch også massevis af små “quality of life” forbedringer. Det er blandt andet nu muligt at ændre V’s udseende midt i spillet via spejlet i ens lejlighed, man kan købe, og style, flere lejligheder, bilerne har fået forbedret fysik og “perk træet” er ændret en smule. Disse updates er også kommet til PlayStation 4 versionen.Men hvordan er PlayStation 5 versionen så? Altså spillet er jo det samme og opdateringen gør ikke Cyberpunk 2077 til et bedre spil - det er stadig et lidt tungt og klodset spil. Men rent teknisk er der sket en klar forbedring. Det er stadig ikke fejlfrit men problemerne er slet ikke på niveau med det vi oplevede ved lanceringen i slutningen af 2020. Det er ikke unormalt, at man i store open world spil oplever lidt underlige ting ind imellem og det gør man også her. Jeg oplevede blandt andet, at engang da jeg steg ud af en bil, og den derefter kørte videre, at den hoppede underligt hen ad vejen - og at spillet nærmest gik i stå i en hektisk skudduel. Har også indtil videre oplevet at spillet er gået ned tre gange, men det er trods alt en forbedring i forhold til det vi tidligere har oplevet, selvom det stadig ikke er helt godt nok, når et spil fejler og lukker ned.

Men vi er nu nået til et punkt, hvor Cyberpunks fantastiske verden og fremragende historie begynder at overskygge de tekniske problemer der stadig er. Det føles fuldstændig som at være i en William Gibson roman, hvor du drøner rundt i cyberspace og bryder gennem sort is, mens du interagerer med digitale entiteter, der er kopier af engang levende mennesker. Der er så meget substans i universet og fortællingen, og selve plotsporet du følger i hovedhistorien, er skruet sammen som en bedre sci-fi film - endda med Keanu Reeves i en prominent hovedrolle.Den utroligt detaljerede verden har så mange lag og facetter og man støder på de vildeste personligheder undervejs - og selv de mest ubetydelige NPC’er er flot designet. Grafikken kører langt det meste af tiden jævnt og fint og den er spækket med detaljer, lys og ser virkelig flot ud. Man kan vælge mellem to grafik-indstillinger; enten Ray Tracing (30fps i dynamisk 4K) og Performance (ingen ray tracing, 60fps og i dynamisk 4K).

Der bydes nu på 3D lyd og lydsiden er da også rigtig god, selv om man stadig oplever at to karakterer taler i munden på hinanden i situationer hvor det ikke lader til at det var meningen. DualSense controlleren bruges også fint, hvor både de analoge triggere og haptisk feedback kommer i spil. Spiller man uden headset, kommer flere af lydeffekterne ud af controllerens højttalere og det har jeg altid haft det lidt anstrengt med, for hvorfor vil jeg hellere have dele af lydsporet ud af nogle små sløje højttalere end ud gennem mit lydanlæg?Cyberpunk 2077 på PlayStation 5 er den klart bedste udgave af spillet vi har oplevet indtil videre. Det er ikke fejlfrit og der er problemer med nogen spillere, der i skrivende stund, ikke kan overføre deres save game fra PlayStation 4 versionen og over til PlayStation 5 versionen. Cyberpunk 2077 har fra starten af været “damaged goods” og det skinner stadig lidt igennem, men jeg troede faktisk ikke på, at CD Projekt RED ville kunne få det her problembarn til at stå i den forfatning som det gør i dag. Det er lykkedes de hårdtarbejdende folk hos den polske udvikler, at få ryddet en stor del af de hundredvis af fejl og problemer spillet havde af vejen.

Har du, lige som formentlig rigtig mange andre, blot ventet på at Cyberpunk 2077 ville komme i en stand, der var til at holde ud, så er det nu du kan hoppe ombord i det. Det er som sagt ikke perfekt og man oplever stadig lidt underlige ting med blandt andet fysikken. Det byder ikke på det mest elegante gameplay, men det er en fantastisk historie, som udspiller sig i en endnu mere fantastisk verden - og nu kan man spille det, uden at skulle medicineres kraftigt efterfølgende.
+ Historien og universet er helt fantastisk, utroligt mange rollespils-håndtag man kan trække i, flot og meget detaljeret grafik, god lydside
Der er stadig fejl her og der, det crasher af og til, lidt tungt og klodset gameplay
Gameplay:7.5
Grafik:9.0
Online:-
Holdbarhed:8.0
Overall 8.0
Log ind og stem
4
Der er 4 brugere som med til at gøre PSlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.