Desperados III

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 14. juni 2020 - kl. 06:58
Del denne artikel:
0 2

Efter en længere pause, er Desperados serien tilbage igen. Hvordan er det så gået med at vække serien til live igen? Læs vores anmeldelse her.

Desperados III er et western inspireret realtime stealth-strategispil og det kommer fra skaberne af det meget roste Shadow Tactics. Det her er et spil, hvor en god plan kan være afgørende for, hvilken ende af en revolver man kommer til at stå i.Desperados serien går helt tilbage til 2001 og den har ligget stille de sidste 13 år. Nu er den altså tilbage og for første gang også på konsollerne. Desperados III er faktisk en forløber for Desperados: Wanted Dead or Alive fra 2001 og det foregår i 1870’ernes USA og Mexico og det betyder også, at man ikke behøver at kende til serien for at kunne spille det her. Man tager rollen som John Cooper, der i på hans søgen efter hævn, slår sig sammen med Kate O’Hara (der er stukket af fra sit eget bryllup), den excentriske Arthur “Doc” McCoy, den enorme Hector Mendoza og Isabelle Moreau, en mystisk kvinde fra New Orleans.


Spillet ses fra et isometrisk perspektiv, men er renderet i fuld 3D, da man kan rotere kameraet rundt og se tingene fra forskellige vinkler. Gameplayet er ikke turbaseret, som det typisk er i denne genre, men i realtime og man bliver sat grundigt ind i tingene i spillets første missioner. Generelt er sværhedsgraden ret høj, men heldigvis er den letteste sværhedsgrad et perfekt sted at starte hvis man er nybegynder i genren.Spillet er kraftigt baseret på stealth og som nævnt i indledningen, kræver det at man har en god plan. Hver af spillets fem karakterer har forskellige styrker og svagheder samt forskellige evner og angrebsmuligheder. Nogle af karaktererne kan ikke klatre, andre kan ikke slås og nogen af dem er længe om at få slæbt de døde kroppe i skjul så de ikke bliver fundet.

John Cooper er udstyret med en kniv og to revolvere og Kate O’Hara har en parfume, som kan forvirre fjenden et kort øjeblik og hun kan flirte med dem, så de andre kan snige sig bagom den håbefulde fjende. Mendoza er udstyret med en enorm bjørnefælde og en stor økse og Doc McCoy har blandt andet en revolver med kikkertsigte, så han kan skyde fjender på meget lang afstand.

Hvordan man vil klare missionerne er helt op til en selv. Hvordan man vil gøre det af med fjenderne, er helt op til en selv - eller om man overhovedet vil gøre det af med fjenderne er også en mulighed flere steder. Beslutter man sig for at skille sig af med dem, behøver man ikke at være kedelig og udelukkende at bruge ens våben, man kan også lokke fjenderne bestemte steder hen, så man kan smide klippestykker, kirkeklokker, hele husfacader og meget andet i hovedet på dem - mulighederne er nærmest uendeligt mange.Desperados III’s party-trick er Showdown featuren. Her vil spillet pause (med mindre du spiller på den højeste sværhedsgrad) og så kan man planlægge sit næste angreb. Et godt eksempel er, at man kan give den ene karakter ordre til at skyde vagten i vandtårnet, mens den anden får ordre til snigmyrder en anden fjende på jorden med nogle kastepile. Når man så sætter tiden i gang igen, bliver disse to ordre udført på samme tid. Hvis man havde udført den ene, uden at have udført den anden, så ville personen i vandtårnet have set mordet på jorden, eller personen på jorden ville have opdaget at personen i vandtårnet var blevet skudt. Det er en rigtig fed feature, som fungerer godt og som med tiden bliver ens nye bedste ven i Desperados III.

Desperados III er et rigtigt fint taktisk stealthspil og fans af taktiske strategispil vil med det samme føle sig hjemme. Ens mål er klare fra starten, men hvordan man vil udføre dem er helt op til en selv og det kræver en plan - ellers når man ikke langt.Grafikken i Desperados III er ganske fin, pænt detaljeret og den fungerer fint og som den skal. Alt efter hvor meget man zoomer ud og ind vil man kunne se flere detaljer og som nævnt tidligere, kan man rotere kameraet 360 grader rundt, så man kan se omgivelserne som man vil. Lydsiden er fin, dog virker dialogen nærmest karikeret og lidt kikset til tider - men okay, det ødelægger ikke noget i det store billede.

Mimimi Games fortsætter den gode stil fra Shadow Tactics, denne gang i det vilde vesten og Desperados III er en fin fortsættelse af den efterhånden gamle serie. Nogle missioner trækkes dog lidt for meget i langdrag, men det er i virkeligheden næsten også det eneste der er at sige negativt om Desperados III. Hvis du er til stealth og strategiske spil og dermed også kan lide at spille noget, som kræver en smule planlægning og hjerneaktivitet, så tag et kig på Desperados III - det fungerer rigtigt godt og der er mange timers glimrende taktisk gameplay gemt her.
+ Dybt taktisk gameplay, stor frihed til at klare missionerne som man vil, Showdown muligheden, den letteste sværhedsgrad er perfekt for nybegyndere
Ufrivillig morsom dialog, nogle missioner trækkes lidt i langdrag
Gameplay:8.0
Grafik:7.5
Online:-
Holdbarhed:8.5
Overall 8.0
Log ind og stem
2
Der er 2 brugere som med til at gøre PSlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.