Devil May Cry HD Collection

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 15. marts 2018 - kl. 20:13
Del denne artikel:
1 0

HD-opdateringen af de tre første spil i den populære Devil May Cry serie er nu udkommet - igen. Læs vores anmeldelse af Devil May Cry HD Collection her.

Jeg kan tydeligt huske da jeg spillede Devil May Cry for første på PlayStation 2 tilbage i 2001. Den hurtige action, det velfungerende gameplay og den flotte grafik imponerede mig i en grad, så spillet lige siden har haft en speciel plads i mit gamerhjerte.Der er sikkert mange, der har det ligesom mig og nu kan man få en lille snert af det, som slog benene væk under en dengang. Capcom har nemlig genudgivet HD-versionerne af de tre første spil (Devil May Cry (2001), Devil May Cry 2 (2003) , Devil May Cry 3: Dante’s Awakening Special Edition (2006)), som de for seks år siden også udgav til PlayStation 3 og Xbox 360.

Det er her altså vigtigt at være opmærksom på, at dette ikke er full scale remasters, men nogle svagt opdateret versioner af originalerne, som enten kan spilles kronologisk eller i den rækkefølge man selv ønsker.Det første Devil May Cry udkom i 2001 til PlayStation 2 og det var første gang vi stiftede bekendtskab med dæmonjægeren Dante. Jeg husker som nævnt tydeligt hvor imponeret jeg var over spillet og selv om gensynsglæden bestemt var til stede da jeg spillede det igen i denne HD-version, havde jeg glemt hvor frustrerende spillet egentlig er.

Det største problem er det stationære kamera, som Capcom havde løftet fra Resident Evil spillene og det fungerer bare ikke særlig godt i et hurtigt actionspil - og det føles særdeles gammeldags her i 2018. Men når det er sagt, så finder man tilbage til rytmen i spillet og det er da underholdende i mindre portioner.Devil May Cry 2 fra 2003 er blevet kaldt en af de mest skuffende efterfølgere i spilhistorien. Så galt synes jeg nu ikke helt det er, men det virker da på nogle punkter som et skridt tilbage i forhold til den attitude og kvalitet, det første spil kom med. Dante kan nu dobbelt-hoppe og man skal ikke længere trykke på en knap, for at få adgang til ens pistoler. Desværre var grafikken mere kønsløs og mange steder endda grimmere end i det første spil og kameraet var om muligt endnu værre. Devil May Cry 2 er opsamlingens svageste spil, da det ikke har nostalgien fra det første spil og slet ikke kan følge med det tredje spil, som sendte serien tilbage i storform.

Devil May Cry 3: Dante’s Awakening Special Edition udkom i 2006 og er nok det bedste spil i serien. Kampsystemet er hurtigt og varieret og Dante har nu fire forskellige kampstile at vælge imellem (Trickster, Swordmaster, Gunslinger og Royalguard) - og væk er det statiske kamera. Helt overordnet er det her bare et langt mere vellykket hack-and-slash, der den dag i dag stadig holder et godt stykke hen ad vejen. Det kunne have været fantastisk, hvis Capcom havde gjort sig den ulejlighed at lave en remaster af dette spil, det ville have været langt bedre end denne trio af HD-opdateringer.De tre Devil May Cry spil er stadig fine spil, men der er sket meget med denne genre siden de udkom, specielt takket være Bayonetta fra Platinum Games. Derfor føles de en smule gammeldags, lidt trætte og de er virker slet ikke så friske som jeg husker dem. Tiden har ikke været god ved Devil May Cry.

Grafikken i Devil May Cry var cutting edge da det udkom tilbage i 2001 og man får en lille snert af den magi at mærke i denne HD-opdatering. Omgivelserne er nydelige med HD-mappings mens monster-designet og karaktererne er simple - selv i det tredje spil, som er betydeligt pænere end det første, virker grafikken noget gammeldags, mens Devil May Cry 2 er det mindst lækre af dem alle. Desværre ligner menuer og mellem-sekvenser stadig noget fra PlayStation 2, da de ikke er blevet opdateret og er dermed meget grove og utydelige.Jeg forventer naturligvis ikke det helt store grafiske spring, da der her blot er tale om en HD-opdatering, men tiden har ikke været helt så god ved Devil May Cry som jeg egentlig havde forventet. Alle spillene er naturligvis opdateret til 1080p, widescreen og kører nu ved 60 frames i sekundet, hvilket bestemt er et plus. Desværre gør ingen af dem brug af den kraftigere hardware i PS4 Pro, så ingen 4K grafik her.

Da Devil May Cry først udkom i 2001 satte de nye standarder i genren og her 17 år senere er de da stadig underholdende i mindre portioner. Man kan ikke lade være med at tænke på, hvis Capcom havde gjort sig den ulejlighed at lave en ægte remaster af måske det første eller tredje spil, opdateret til PlayStation 4 som vi så det med Shadow of the Colossus, så ville det altså stadig holde den dag i dag - men denne HD-opdatering er mere en reminder om, hvor langt spilindustrien har bevæget sig i de sidste 17 år.Devil May Cry HD Collection er en lidt skuffende pakke. Det er en genudgivelse af nogle seks år gamle HD-opdateringer af nogle 12-17 år gamle spil og det kan godt ses. Man skal være virkelig stor fan af Devil May Cry, hvis man skal hoppe ombord i denne HD Collection - og hvis man er så stor en fan, så bør man nok lade det blive ved minderne om nogle fremragende spil, for denne HD-opdatering gør ikke meget godt for de minder, man måtte have om Devil May Cry’s storhedstid.

Vi krydser fingre for, at Capcom ikke har droppet Devil May Cry helt og at der i nær fremtid er et nyt spil på vej i serien. Devil May Cry HD Collection kan købes på PlayStation Store for 239 kr. og det er en fin pris for tre spil.
Fakta
Devil May Cry HD Collection

Devil May Cry HD Collection

PlatformPlayStation 4
UdviklerNeoBards Entertainment
UdgiverCapcom
Spillere1
Udgivelsesdato13-03-2018
Officiel websiteKlik her
PEGI: PEGI 16 Vold
Følg PSlife her
+ Devil May Cry 3, stadig velfungerende og stramme kampsystemer
Devil May Cry 2, menuer og mellem-sekvenser er ikke opdateret, tiden har været hård ved spillene på alle fronter
Gameplay:7.5
Grafik:6.0
Online:-
Holdbarhed:8.0
Overall 6.5
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.