Exception

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 6. september 2019 - kl. 19:09
Del denne artikel:
0 2

Exception er et fint bud på en lidt anderledes action-platformer - og det har et party trick oppe i ærmet. Men er det nok til at holde interessen fanget i længere tid? Læs anmeldelsen her.

Exception er det første spil fra TraxMaster, en lille udvikler fra South Carolina i USA. Spillet er inspireret af de klassiske action-platformspil fra NES og det udspiller sig inde i en gammel dames computer, som er blevet inficeret med virus. Man skal nu i mere end 120 baner nedkæmpe virussen og bringe systemet tilbage i topform.Der er ikke skyggen af historie i Exception, men det gør ikke noget, for det her drejer sig om gameplay og ikke om indviklede historier og lange tutorials. For at få renset styresystemet på den inficerede computer, skal man finde vej gennem en lang række baner, nedkæmpe fjender mens man skal undgå forhindringer som lava og lasere undervejs.

Gameplayet er ret simpelt; man kan løbe, hoppe, hoppe op ad vægge og slide under forhindringer. Man har ligeledes et blåt lyssværd med sig, som man kan angribe computerens virus med. Efterhånden som man kommer igennem spillet, låser man op for, for eksempel, nye angreb, selv om man egentlig ikke rigtigt har brug for dem. De mest almindelige angreb er faktisk nok, for at kunne klare de fleste baner.Det som gør Exception specielt, og spillets ultimative party trick, er banernes evne til at flippe rundt om sig selv på en måde, som er svær at beskrive. Vægge bliver pludselig til loft, loft bliver til gulv og områder man tidligere ikke kunne nå, er nu tilgængelige. Banerne flipper vertikalt, horisontalt og endda diagonalt omkring sig selv og det sker ved, at man løber ind i nogle lysende ikoner, som får banen til at flippe rundt. Det ser super fedt ud og det får ved første øjekast ens hjerne til at slå knuder, da man pludselig skal opfatte banen på en helt ny måde. Man skal måske orientere sig i en anden retning og dele af banen som ikke tidligere lignede en udfordring, er nu svær at komme forbi.

Banerne er ganske fint designet og de fleste af dem kan klares indenfor 40 sekunder - nogle af dem endda på den halve tid. Der er fokus på at speedrunning og at holde momentum igennem banerne og efter hver gennemførsel, får man sin tid oplyst og det lægger op til at man skal perfektionere banerne ved at skære de sidste tiendedele af, for at få den bedste tid muligt.Selv om Exception er et forfriskende bud på en action-platformer, er det ikke uden problemer. Gameplayet bliver forholdsvis hurtigt ensformigt, da man mere eller mindre gør det samme på de mange baner og styringen er underlig løs. Den løse styringen kan gøre de mest simple forhindringer til en udfordring og det er ganske enkelt frustrerende. Det burde ikke være noget problem at hoppe over på en ganske simpel platform, men når det til tider kan føles som om, at styringen modarbejder en, kan det blive ganske frustrerende. Det virker ikke som om at det er en fejl eller lignende, men ganske simpelt et designvalg og det kan undre.

Grafikken er simpel, men ser alligevel ganske lækker ud. Det hele har et typisk computer neon-look og det ser, som nævnt tidligere, virkelig lækkert ud når banen flipper rundt om sig selv. Dog skulle TraxMaster arbejde lidt på deres interface design, da menuerne er grimme og status-skærmen efter hver baner, er svær at overskue. Lydsiden er præget af passende elektronisk musik og fine lydeffekter.Exception er et fint bud på en anderledes action-platformer. Der er masser af baner og hvis man er en speedrunner, så vil gameplayet falde i ens smag. Spillets party trick er ikke nok til at kunne stå på egne ben og styringen spænder lidt ben for glæden og selv om man kan lære at tage højde for den, bliver det aldrig rigtigt godt.

Exception er i skrivende stund, af en eller anden årsag, ikke tilgængelig på den danske PlayStation Store.
+ Godt level design, udfordrende og fængende gameplay, ser fedt ud når banen flipper
Styringen kan være lidt for flydende, bliver hurtigt ensformigt, grimt interface
Gameplay:7.5
Grafik:7.5
Online:-
Holdbarhed:7.5
Overall 7.5
Log ind og stem
2
Der er 2 brugere som med til at gøre PSlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.