F1 2019

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 30. juni 2019 - kl. 17:07
Del denne artikel:
0 2

Codemasters vender, lidt tidligere end normalt, tilbage med årets officielle Formel 1 spil, som i år har fået rugekassen Formel 2 med. Vi har anmeldelsen klar her.

Formel 1 cirkusset har lige besøgt Red Bulls hjemmebane i Østrig og det var et af bedste løb i denne sæson med en fabelagtig Verstappen sejr. Nu er det officielle Formel 1 spil også udkommet og normalt udkommer det kort efter F1 feltets sommerferie, men i år er det altså tidligere ude.F1 2019 er altså er det officielle Formel 1 spil, så betyder det at man har muligheden for at spille med alle de rigtige kørere, med alle de rigtige teams, på alle de rigtige baner og med det officielle regelsæt. Som noget nyt i år, er Formel 1 sportens rugekasse Formel 2 også med - det er her, mange at kørerne fra Formel 1 kommer fra. Men er der overhovedet så stor forskel på Formel 1 og Formel 2?

Ja, det er der og den største forskel er selve bilen. I Formel 1 designer og udvikler hvert team sin egen bil (mere eller mindre) og de fleste af dem køber så efterfølgende en motor fra enten Mercedes, Ferrari, Renault eller Honda. I Formel 2 er alle bilerne identiske og de gør alle brug af det samme chassis, den samme motor og de samme dæk. Hver kører har det samme hold af løbsteknikere bag sig, så derfor er det i langt højere grad køreren, som gør den store forskel her - i modsætning til Formel 1, hvor også den tekniske del spiller meget ind. Derudover er der også nogle tydelige forskelle i hvordan løbsweekenden er strikket sammen men mange af løbene foregår i de samme weekender, og på de samme baner, som i Formel 1.Hvordan opleves Formel 2 så i F1 2019? Bilerne føles anderledes og de straffer ikke køreren på samme måde som F1 bilerne. Det betyder, at der er mulighed for power slides og lidt mere flabet kørsel, noget som F1 bilerne ikke tillader i samme grad i hvert fald. Kort sagt, så er de lidt sjovere.

Som altid, er karrieredelen spillets hjerte. I F1 2019 skaber man sin egen kører og man starter sin karriere i Formel 2, hvor man deltager i et par udvalgte scenarier fra Formel 2 2018 sæsonen, før man hopper over i Formel 1 kongeklassen. Man kan dog vælge at springe Formel 2 sæsonen over, hvis man ikke ønsker at deltage i den del - vi anbefaler dog, at man gør det.

Hvert hold sætter en række krav til kørerne og jo større team man vælger, jo højere er kravene. Jeg valgte denne gang at hoppe ned i en Renault i jagten på at få det tidligere så hæderkronet team tilbage til tidligere tiders storhed.Som altid er der et tæt samarbejde mellem kørerne og teamets mekanikere og det er der også her. For det første kan man justere ens bil på stort set alle punkter hvis man er til den slags (og man kan lade være hvis man ikke er) og igen er der stor fokus på udvikling af nye komponenter og dele til bilen.

Ligesom i det virkelige Formel 1 cirkus, betyder respekt, ens omdømme og ens forhold til de andre teams og ikke mindst til ens eget team, meget. Alt efter hvordan man kører og hvilke udtalelser man kommer med til pressen mellem løbene, vil ens omdømme blive påvirket.

Selve løbene er som sådan nogle jo er. De foregår på alle de rigtige baner i den rækkefølge som de kommer på Formel 1-kalenderen og alle de officielle regler er implementeret i spillet. Der er rigtigt mange timers spil her for den hardcore Formel 1 enthusiast, med fulde løbsweekender komplet med trænings-sessions, fuld kvalifikation og naturligvis løbet om søndagen.Foruden karrieredelen, er der et stort udvalg af andre spilmuligheder. I Grand Prix kan man køre et enkeltstående, eller flere, Grand Prix’er efter eget ønske, komplet med fri træning og efterfølgende kvalifikation og det kan gøres både i Formel 1, i Formel 2 og i klassiske Formel 1 biler helt tilbage fra starten af 1970’erne og frem til 2010. I Time Trial skal der sættes hurtigst mulig tid på den bane man vælger og i Championships er der 20 forskellige løbsserier med et forskelligt antal løb og hver løbsserie har ligesom et tema, for eksempel regnvejrsløb, en fuld 2018 Formel 2 sæson, løb på legendariske racerbaner eller løb kun med klassiske Formel 1 biler.

I Invitational Events er der 20 udfordringer, hvor man bliver sat overfor opgaver som at overhale et bestemt antal biler inden løbet er slut eller at nå en forudbestemt løbedistance inden tiden løber ud. Endelig er der online multiplayer, hvor man kan deltage i enkeltstående løb med ens venner, lave en fuld sæson online, deltage i ugentlige udfordringer eller spille LAN spil. Man kan også holde sig opdateret med F1 Esport Series med en race-kalender, de aktuelle stillinger og muligheden for at se de forskellige afholdte løb. Alt i alt er der utroligt meget indhold her og der er masser at timers spil for den ægte Formel 1 entusiast.Styringen er som altid god og præcis og som jeg lagde ud med at sige, at der stor forskel på hvordan en Formel 1 bil og en Formel 2 bil opfører sig på banen - for ikke at snakke om de klassiske Formel 1 biler, som kan være nogle bæster at håndtere. Formel 2 bilerne er måske de mest underholdende, for de er meget levende uden at være urimelige, så der kan både køres en smule sidelæns og hurtigt på samme tid.

Grafikken er ganske flot, med virkelig detaljeret Formel 1, Formel 2 og klassiske Formel 1 biler. Codemasters har i år inkluderet et showroom, hvor man kan komme helt tæt på alle bilerne og læse lidt mere om dem og om teamet. En rigtig fin tilføjelse, som uden tvivl er lækkerier for den nysgerrige Formel 1 fan.

Uheld ser dramatiske ud, med biler som snurrer rundt og med kulfiber-dele, der flyver over alt - og specielt i regnvejr ser det hele virkelig godt ud. Heldigvis er den nye grafiske identitet fra det officielle FIA F1 i år blevet implementeret i spillet, så det nu, i modsætning til sidste år, føles som et fuldblods officielt Formel 1 spil.Det evige spørgsmål med officielle sportsspil er altid, om det er værd at investere i årets udgivelse hvis man ejer sidste års udgave. På overfladen ligner F1 2019 ret meget sidste års, og forrig års, spil, for hvor meget kan man lave om, når man skal holde sig til et reglement og struktur fra en kendt sportsgren? Om tilføjelsen af Formel 2 vil betyde så meget for Formel 1 fans kan jeg være lidt i tvivl om, men set fra en gamers synspunkt, er det en fin tilføjelse, for de biler er næsten sjovere at spille med, end Formel 1 bilerne. Det er værd at bemærke, at Formel 2 bilerne, kørerne og teams er fra 2018 sæsonen, men de vil senere, via en opdatering, blive opdateret til 2019 sæsonen.

Med F1 2019 fortsætter Codemasters den fine stime af officielle Formel 1 spil. Løbene føles helt rigtige, bilfysikken er lækker og karrieredelen er dyb hvis man ønsker at gå ned i detaljerne - og der er også masser at lave uden for karrieredelen. Bortset fra tre indledende løb i Formel 2, så virker karrieredelen stort set som genbrug fra sidste år og nogle af banerne kunne også godt tåle en lille visuel opdatering.

Men når alt kommer til alt - hvis du sidder klar mange søndage for at se Formel 1, så skal du også eje F1 2019 til din PlayStation 4, for Codemasters bliver ved med at forbedre og finpudse det officielle Formel 1 spil og årets udgave, er den bedste du kan få.
+ God og dyb karrieredel, tilføjelsen af Formel 2, god styring og bilfysik, meget præcis gengivelse af den virkelige sport, meget indhold
Lidt for meget meget genbrug i karrieredelen, nogle baner kunne tåle en lille opdatering
Gameplay:8.5
Grafik:8.0
Online:8.5
Holdbarhed:8.5
Overall 8.5
Log ind og stem
2
Der er 2 brugere som med til at gøre PSlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.