Fantastic 4

Anmeldt af: - 2. august 2005 - kl. 09:20
Del denne artikel:
0 0

Vi har set trailerne fra filmen, og det måtte jo komme før eller siden. Filmen ”Fantastic 4/De Fantastiske Fire” rammer snart det store lærred, og i den forbindelse udkommer der også et konsol spil af

Historien er den samme både i filmen og spillet. De fire superhelte skal bekæmpe et hav af fjender i deres fælles forsøg på at fange den onde Dr. Doom. Med mulighed for at spille hver af de fire superhelte er der åbnet op for en ordentlig omgang tæsk og hurtig action. Om spillet er så fantastisk, eller det bare er et forsøg på at malke os for penge, finder du ud af, hvis du læser videre.

Gameplay
Det er jo ingen hemmelighed, at konsolspillet læner sig så meget op af filmen, som det nu er muligt. Til jer, der ikke har hørt om de fire venner før og ikke kender historien bag, kan jeg da lige hurtigt ridse op, hvad der er sket.

Videnskabsmanden Reed Richards har opdaget nogle underlige kosmiske bevægelser i rummet og kunne godt tænke sig at se nærmere på det.
Fantastic 4

Han kontakter pengemagneten Victor Von Doom, der tilfældigvis har en rumstation tæt ved Reed`s observationer. Sammen med forskeren Sue Storm og de to astronauter Ben Grimm og Johnny Storm tager de fem ud i rummet.

Oppe på rumstationen går noget galt, og alle fem bliver bestrålet med en mystisk stråle, der mutere deres DNA. Det er på den måde, de får deres superkræfter. Reed Richards, også kaldet Mr. Fantastic, er blevet elastisk og gummiagtig, Sue Storm kan nu gøre sig usynlig, Johnny Storm kan nu kaste med ild og Ben Grimm er blevet et stenagtigt muskelbundt. Victor Von Doom er også blevet så bestrålet, at han bliver nødt til at beklæde sig med metalplader for at kunne holde ud at se på sig selv.

Historien går dog ikke kun ud på at få Dr. Doom under kontrol, vores helte prøver også på at finde en måde at gøre Ben Grimm til et menneske igen. Det virker måske meget svært og uoverskueligt, men bare rolig det hele er lige til at gå til.

Selve spillet er ren beat`em up, og er man bare nogenlunde god til at hamre løs på tasterne, er der ingen problemer i vente. Fantastic 4 byder på 10 missioner, hvor hver mission byder på 3-5 baner. Fra første til sidste mission er historien kædet sammen, så du faktisk føler, at du både spiller et spil og ser en lille tegnefilm. Inden du dog begynder at jagte skurke, har du mulighed for at øve dig lidt på nogle frivillige banditter. Her kan du bestemme dig for, hvem du vil være af de fire superhelte, og derefter øve dig på deres forskellige moves. Her finder du hurtigt ud af, at styrke kommer før alt andet.

Under de forskellige missioner kommer du hele tiden til at styre de fire helte vilkårligt. Så den ene mission skal du styre Ben Grimm og den anden Sue Storm. Der er dog også missioner, hvor to eller alle fire helte er til rådighed, og der hopper du frit rundt imellem dem. Igen finder man hurtigt ud af, at man kommer længere med råstyrke.
Når du kæmper mod fjenderne, optjener du points, disse points kan bruges til at opgradere dine moves, så de slår lidt hårdere, eller du kan låse op for nogle bonus ting som eksempelvis interviews af skuespillerne fra filmen. Superheltene er også udstyret med en energibar og en ”Fantasticbar”. Energibaren siger næsten sig selv, og ”Fantasticbaren” kan bruges til at lave nogle ”Fantastic” moves. Efterhånden som du laver Fantastic moves, falder baren, så du kan ikke bare åbne op for din vrede og gå amok. Din Fantasticbar bliver dog så småt fyldt op af sig selv, ligesom du kan også finde små kugler undervejs, så det går lidt hurtigere. Derudover kan du finde energikugler til din superhelt.

På hver bane er der gemt nogle F4 mønter. Efterhånden som du finder disse mønter, bliver der låst op for forskellige ting. Da det jo er et beat`em up spil kommer man til at glemme jagten på de små F4 mønter og går i stedet for efter alle uhyrerne.

Når du spiller, vil du også finde ud af, at hver superhelt har hver deres stærke side. Reed kan hacke sig ind på computere, Ben kan løfte tunge ting, Johnny kan brænde ting og Sue kan lave usynlige skjolde. Er der brug for deres stærke sider, vil du blive gjort opmærksom på det ved hjælp af en cirkel, der viser en bestemt farve. Så sætter du din helt tæt på cirklen og enten trykker hurtigt på X eller drejer din analog pind hurtigt rundt, ganske enkelt.

Fantastic 4

Ved afslutningen af hver bane støder du på en slut boss. Det er her, udfordringen kommer. Nogle af bosserne er lige til at gå til, men andre af dem kræver lige, at man tænker sig om en ekstra gang. Bare rolig så meget skal der heller ikke tænkes.

Som alle andre superhelte har de fantastiske fire også hver deres ”super moves”. Du kan undervejs i spillet også finde en supermønt, der gør din helt udødelig og hårdtslående for en kort stund. Meget sjovt, men desværre er der langt imellem de eftertragtede mønter. En mulighed kunne måske være flere fjender og flere mønter, men sådan skulle det ikke være.

Missionerne, man kommer ud på, er desværre alt for hurtigt overstået, og ved animationssekvenserne, der er mellem hver bane, sidder man med en lidt sulten fornemmelse og hungrer efter mere. Denne fornemmelse er også med til, at man hurtigt stryger igennem banerne for at nå den lidt mere udfordrende slut boss.

Grafik
Her rammer vi så et dybt hul. Det grafiske i spillet burde virkelig have været bedre, når man tænker på, hvad dagens konsolspil kan byde på. Godt nok er det nogle gamle venner, vi har fået støvet af, men derfor kunne det godt have været meget bedre. Det virker lidt for firkantet og sjusket med ting, der sagtens kunne have været bedre.

Kigger vi på de baner, du begiver dig ud på, er de meget ens og ligefrem kedelige. Faktisk lykkedes det mig at blive hypnotiseret af de lidt kedelige rum, at jeg for vild. Et lille irritationsmoment, hvis man står og skal redde en uskyldig mand fra at blive tæsket af en mumie.

Vores fire venner lever heller ikke helt op til dagens standard, hvad angår grafik. Det er da ingen hemmelighed, at den kvindelige skønhed fra filmen af, slet ikke er at finde på konsoludgivelsen. Dog er det ikke kun hende, der er tale om, men hele slænget. Der er også mange ”bugs” i spillet. Man oplever ofte, at nogle uhyrer bliver fange i en væg, hvor man så skal over og slå i væggen og dræbe den for at kunne komme videre.

De små mellemsekvenser viser også nogle bugs, hvor enten grafikken ikke passer til lyden eller omvendt. Der virker som om det er gået lidt for stærkt med at få spillet på gaden omkring den samme dato som filmpremieren.

Lyd
Der er blevet satset meget på lydsiden, og stemmerne på vores helte er da også okay. Selvom det er de rigtige personer fra filmen, der lægger stemmer til, så bliver lyden ikke mere end okay. Stemmerne kommer ofte enten for sent eller for tidligt, og det medfører, at man sidder og ser en sekvens, hvor heltene bevæger munden uden at sige noget.

Musikken er heller ikke noget specielt, og afhængig af hvem du er, vil du nok foretrække at høre lyden af folk, der bliver smadret, end den trivielle baggrundsmusik.

Fantastic 4Holdbarhed
Her kommer vi til spillets højdepunkt, hvis man kan kalde det et højdepunkt. Der kan låses op for en masse ekstra træningsbaner samt andre sjove ting som; interviews med hovedpersonerne fra filmen, nogle covers fra tegneserierne og meget andet.

Har man gennemført spillet én gang, er der ikke noget nyt at komme efter. Det eneste grund skulle være for at finde alle F4 mønterne, der låser op for herlighederne.

Det ultimative er dog nok, at man kan spille to i co-op mode. Sammen med en makker kan du dele røvfuld ud til højre og venstre, men igen er der små irritationsmomenter. Man skal være forholdsvis tæt på hinanden og følge hinanden rundt. Så løber den ene til venstre, skal makkeren følge med. Med denne co-op mode kom jeg til at tænke på, hvorfor der ikke er mulighed for at spille fire på samme tid? Det er jo de fantastiske fire vi snakker om og ikke de fantastiske to.

Overall
Fantastic 4 er nogle gamle gutter, men selvom det er et stykke tid siden de kom frem, holder de stadig hele vejen igennem. Bare ikke i spiludgaven. Der er for mange fejl og mangler i spillet, og når man tænker på, at spilværdien er lige så lang som filmen, holder det bare ikke.

Er du fan af de fantastiske fire, så hop ind i biografen og se dem på det store lærred. Er du sulten efter mere, så hop ned i Blockbuster og lej spillet for en weekend, det burde være tid nok til at gennemføre det.
Gameplay:5.0
Grafik:5.0
Online:
Holdbarhed:6.0
Overall 6.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.