Farming Simulator 22

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 30. november 2021 - kl. 19:14
Del denne artikel:
1 2

Så er det tid til at stikke i røjserne, klage over vejret og modtage store støttepakker fra regeringen - det er igen tid til at lege bondemand. Læs anmeldelsen af Farming Simulator 22 her.

Hvis du ikke har spillet Farming Simulator før, så er du på spanden. Farming Simulator 22 gør nemlig ikke meget for at lære fra sig, så som nybegynder står man nærmest med hænderne i siden og tænker “okay, hvad pokker går det her ud på?”. Efter 1-2 timer med en nærmest fjendtlig indstilling fra spillet, åbner det dog op for dem der stadig hænger på.Hvis du på den anden side har spillet Farming Simulator før, så ved du præcis hvad du får med Farming Simulator 22, da det står på skuldrene af forrige års udgaver, dog med forbedringer her og der. Som altid går det i bund og grund ud på, at opkøbe land, pleje det, dyrke det, sælge afgrøderne og bruge indtjeningen til at købe mere jord og bedre maskineri. Meget forsimplet naturligvis, for da dette er en simulator, skal man stort set have fingrene nede i det meste omkring driften af en bondegård.

Der er massevis af landbrugsmaskiner lige fra traktorer i forskellige størrelser, mejetærskere og roehøstere til gaffeltrucks, teleskoplæssere, lastbiler og massevis af redskaber. Disse maskiner og redskaber kommer fra producenter som Massey Ferguson, Fendt, John Deere, Claas, Deutz, Case, Komatsu, New Holland og mange andre. Så der burde være mere end rigeligt for alle her.Alle disse maskiner og redskaber giver god mulighed for at dyrke ens jord, hvor man kan dyrke alt fra korn til oliven og vindruer. Man skal også tage sig af ens dyr, for eksempel kører, heste, grise, får, høns og endda bier, så der er nok at se til. Som nævnt tidligere, minder Farming Simulator 22 meget om de forgående spil, men det helt nye i år er “Production Chains”. I stedet for at sælge korn eller mælk separat, kan man nu forarbejde de forskellige afgrøder (for eksempel lave korn til mel) og sammen med den mælk ens køer har givet, lave brød ud af det og sælge dem i stedet.

Det kræver som sagt at man får ens afgrøder forarbejdet på fabrikker og for at kunne gøre det, skal man lære forskellige opskrifter. Nogle fabrikker er tilgængelige fra start, andre skal købes og disse Production Chains gør, at man ikke bare kan nøjes med at dyrke for eksempel korn, man opfordres nærmest til at dyrke forskellige slags afgrøder og holde forskellige slags husdyr. Production Chains øger naturligvis kompleksiteten i spillet, men når man lærer dem at kende, så er går de hen og bliver en ganske god tilføjelse til Farming Simulator.Farming Simulator 22 byder på tre spilbare regioner; Elmcreek der er inspireret af midtvesten i USA, Haut-Beyleron der er placeret i Sydfrankrig og til sidst Erlengrat, som ikke er ny men er alpe-mappet fra Alpine Farming udvidelsen og her farmer man løs i de smukke alper i Schweiz. Hver af de tre regioner har forskellige sværhedsgrader og forskelligt udstyr man starter ud med.

Farming Simulator 22 er det flotteste spil i serien, dog uden at imponere rent grafisk. Traktorerne er flotte og godt detaljeret, omgivelserne er nydelige, men decideret flotte lyseffekter og den slags visuelt lir, kommer man til at se langt efter. Lydsiden er ganske fin og motorlydene fra de forskellige traktorer, maskiner og lastbiler, er fine og tunge. Endelig byder det på cross play på tværs af alle platforme, så på enten PlayStation 4 eller PlayStation 5, kan du spille sammen med andre spillere på både Xbox, Xbox Series X/S, PC og Google Stadia. Man kan slå sig sammen med andre spillere og spille med hver sin bondegård eller drive den samme bondegård sammen med andre.Farming Simulator er blevet en meget populær serie og Farming Simulator 22 fortsætter den fine trend fra de forrige spil og hvis du er villig og har tålmodighed til at smide det store antal timer i spillet som det kræver, er der masser af indhold her. Production Chains er en god ny tilføjelse, som byder på endnu flere måder at tjene penge på og måder at udvide sit farming imperium på.

Det er meget længe om at komme i gang, det er nærmest fjendtlig indstillet over for nye spillere og menuerne er indviklede og kluntede. Men er du fan af Farming Simulator og har du tilfædligvis en masse fritid, så er Farming Simulator 22 endnu et glimrende spil i serien, med endnu flere muligheder end før.

Farming Simulator 22 er ude nu på PlayStation 4 og PlayStation 5.
Fakta
Farming Simulator 22

Farming Simulator 22

PlatformPlayStation 5
UdviklerGiants Software
UdgiverGiants Software
Spillere1-6
UdgivelsesdatoUde nu
Officiel websiteKlik her
PEGI: PEGI 3
Følg PSlife her
+ Production chains er en god tilføjelse, mange traktorer og udstyr fra alle de rigtige producenter, rigtigt mange timers spil for den tålmodige
Stort set ingen hjælp til nybegyndere, meget længe om at komme i gang, menuerne er visse steder uoverskuelige og klodsede
Gameplay:7.5
Grafik:7.5
Online:7.5
Holdbarhed:8.5
Overall 7.5
Log ind og stem
2
Der er 2 brugere som med til at gøre PSlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.