FIFA Street 3

Anmeldt af: Thomas Kramer Nielsen - 20. marts 2008 - kl. 14:30
Del denne artikel:
1 0

FIFA Street 3 er på gaden, så nu drejer det sig ikke længere om kedelige afleveringer på en dårlig bane i Moskva men om hurtige fodfinter, hæsblæsende flugter og eksotiske himmelstrøg.

IFA Street-serien startede tilbage i 2005 men blev ikke modtaget af store klapsalver - tværtimod. Folk efterlyste mere kunstig intelligens, styringen fungerede ikke optimalt og onlinedelen var slet ikke med. Alligevel tog EA chancen og i 2006 udkom 2’eren, og nu er 3’eren i serien altså også udkommet.

Spillet går som alle mulige andre fodboldspil ud på at score flest mål og vinde kampe, men det er mere end blot det. Måden du med finurlige fodfinter og slemme tacklinger piller dine modstandere fra hinanden tæller i lige så høj grad som det antal kasser, du får lavet. For desto flere finter man laver, desto mere fylder man den helt nye GameBreaker måler. På den måde får ens spillere for en stund de bedste skills, og man vil kunne lave de ultimativeste finter og vildeste skud, som aldrig er set før. Egentlig det, som spillet går ud på; at lave de vildeste tricks samtidig med, at man tørrer modstanderen på en sådan måde, at han ikke engang ville kunne finde ud af en telefonboks.


Desuden er det rigtig fedt lavet, når man ude ved et hegn finter forbi en modstander ved at løbe op ad hegnet, som på grund af spillerens vægt bøjer let, komme uden om modstanderen for dernæst at rykke helt vildt rundt i den højre analog pind, komme uden om én til og til sidst afslutte med et knastørt skud. Følelsen af tilfredshed efter et gennemført angreb tilsat en god portion finter er enorm.

Inden man kommer i gang med at spille er der dog et par muligheder, man kan vælge i mellem. Her er challenge mode og onlineversionen nok de to bedste muligheder. Challenge mode går ud på at vinde over en del hold på forskellige måder. En af måderne, som nok også er den kedeligste, er den klassiske, hvor det hold der, har flest mål efter 5 minutter, vinder. En anden måde man kan vinde på er først at score 5 mål på enten hovedstød eller flugter. Det er faktisk en meget sjov ting, for spillerne er i stand til at lave de sygeste hovedstød og flugter, hvor de blandt andet ligger vandrette i luften eller forsøger at lave et sidelæns hovedstød.


I onlinedelen kan du spille op til otte spillere samtidigt, men det er nu sjovest at spille almindeligt multiplayer med gutterne frem for at spille online, for så kan man se vennerne blive helt røde i ansigtet, når man tørrer dem med de sygeste finter.

Når holdene skal vælges, kan man vælge mellem ‘Tricksters’, ‘Enforcers’, ‘Playmakers’ og ‘Finishers’ for at få forskellige muligheder og forskellige taktikker, når man skal forsøge at føre bolden frem mod modstandernes mål. Således kan man vælge den type spillere, som passer bedst til ens egen måde at spille på, og aldrig har jeg set en flugter blevet smækket så hårdt og præcist ind, som en fra ’Finishers’ gør det!

Den kunstige intelligens er klart blevet forbedret, men jeg kunne godt tænke mig nogle mere bevægelige medspillere – og for den sags skyld også modstandere. Undertegnede havde specielt svært ved at tackle bolden fra modstanderen, og i det hele taget kunne det godt være et problem at komme i nærheden af boldholderen. Ens medspillere kan til tider finde på at gemme sig bag en modstander, hvilket er lidt irriterende, men ikke noget der trækker ned.

Spillet indeholder desuden over 250 af verdens bedste spillere. Disse spillere repræsenterer 18 af de førende internationale hold i verden, og hver enkelt spiller er blevet genskabt som en sjov men stadig let genkendelig karikatur af sig selv. Jeg synes personligt, at måden spillerne er lavet på er forfærdelig. Bevares, det ser da fint ud, men det ødelægger altså en del af helhedsindtrykket og det ellers gode arbejde, som er blevet lagt i spillet. Jeg havde helst set, at man havde videreført den flotte grafik fra de forskellige baner og miljøer, som blandt andet indeholder taget af en italiensk by, sydamerikanske baggårde og en havnekaj med skibet ’RED CARD’.


Lyden i spillet er ikke noget revolutionerende nyt, men det er heller ikke det, man skal forvente af et fodboldspil. Jeg synes faktisk, at lyden er ganske glimrende, og endnu engang har EA formået at få puttet en hel del gode musiknumre med, som passer fint til miljøet og banerne, der er i FIFA Street.

Til slut kan det siges, at FIFA Street 3 er meget bedre end de to foregående spil i serien. Især den kraftige forbedring af den kunstige intelligens er en fornøjelse, omend den sagtens kan blive endnu bedre. Dog byder det ikke på så mange udfordringer og kan hurtigt blive trivielt i længden, men er man til hurtige fodfinter, knastørre langskud og endnu mere tempo, så kan FIFA Street 3 anbefales. Hvis du i stedet er til den mere normale boldomgang, så er det nok en god idé at forblive ved den almindelige FIFA-serie.
Gameplay:8.2
Grafik:7.3
Online:8.0
Holdbarhed:7.5
Overall 7.8
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.