Foreclosed

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 18. august 2021 - kl. 14:03
Del denne artikel:
0 0

Foreclosed er en interaktiv cyberpunk tegneserie med en lækker visuel stil. Men som spil, kommer det til kort - læs anmeldelsen af Foreclosed til PlayStation 5 her.

Foreclosed er et historiedrevet tredje-persons cyberpunk action-eventyr, der udspiller sig i noget der ligner en levende tegneserie. Man tager rollen som Evan Kapnos, der har fået stjålet sin identitet af en magtfuld virksomhed, da de har overtaget alle hans implantater og planlægger at sælge dem på det sorte marked til højestbydende. Der er dog bare lige den uheldige bivirkning ved det hele, at hvis implantaterne fjernes fra Evans krop, vil han dø.Man skal nu som Evan finde ud af hvad der sker og hvorfor nogen prøver at tage kontrol over hans implantater - og hvordan han undgår at det sker. Historien udvikler sig i uventede retninger og man bevæger sig nu gennem en række mere eller mindre lineære baner, hvor der skal skydes fjender, hackes døre, løses simple puzzles og andre ting som vi vender tilbage til om lidt.

Undervejs kan Evan opgradere både hans våben og hans implantater, som blandt andet gør ham i stand til, alene ved tankens kraft, at løfte ting i omgivelserne eller hacke fjendernes implantater, så de overopheder og værten dør omgående.Spillet er først og fremmest et tredje-persons actionspil - og desværre er det denne del, som er den svageste. Der er masser af fjender, der skal skydes og ildkampene kræver typisk, at man tager skjul bag væltede borde og andre ting, men spillet har ikke en decideret cover-mekanik. Så det er blot noget med at dukke sig bag objekter - og det er en smule klodset.

Præcis som i Control, har man kun et enkelt våben og dette våben kan opgraderes og modificeres, så det får helt nye egenskaber. Jeg savner dog i høj grad noget vægt bag våbnet og ikke mindst noget feedback når man rammer fjenderne. Gunplay er meget vigtigt i et spil som det her og denne del er desværre ikke ret god.Noget andet er, at de fjender man kæmper imod ikke besidder den mindste form for intelligens. Jo, de kan se en fra meget lang afstand og ved stort set altid hvor man er, men de står også stille på deres plads og skyder i blinde efter en - også selv om der er en væg i vejen. Så det gælder om, stille og roligt, at pille fjenderne ned, en efter en og da de ikke forsøger at flankere eller på anden måde ændre deres fremgangsmåde, er det forholdsvis let. Man skal dog passe på ikke at blive fanget i krydsild, da Evan ikke tåler mange fuldtræffere, så det er altså vigtigt at man holder sig skjult - med den cover-mekanik der glimrer med sit fravær.

Når det er sagt, så er det dejligt forfriskende, at spillet pludselig kan ændre karakter. Man bliver for eksempel præsenteret for en stealth-sekvens som i de gamle Metal Gear Solid spil. Der er andre gange, hvor det i en kort periode ændre sig til et top-down spil som de gamle Grand Theft Auto spil. Eller sekvenser med et statisk kamera som i de gamle Resident Evil spil. Man skal også, vi ens implantater, hacke forskellige ting i et rum, mens man er bundet fast til en stol og mange andre ting, så der er egentlig god variation, men det meste af tiden render man rundt og skyder droner - og det bliver desværre ret hurtigt kedeligt.Den helt store force ved Foreclosed, er den unikke visuelle stil. Det hele ligner en animeret tegneserie, med store sorte kanter, talebobler, “BAM!”-lydeffekter på skærmen og med flere rammer som siderne i et tegneseriehæfte. Man kan bevæge sig fra den ene ramme til den anden - eller se forskellige vinkler af den samme scene, fordelt på de forskellige paneler. Selve grafikken er simpel og holdt i få farver og i en simpel stil og det er tegneserie stilen der hæver det hele til at højere niveau - der gøres virkelig god brug af tegneserie setuppet.

Foreclosed er en blandet pose bolcher. Den virkelig gennemførte visuelle stil er tillokkende og tegneserie-mekanikkerne bruges virkelig godt og effektivt. Der er pæn variation i gameplayet og det præsenteres på opfindsomme måder, men core-gameplayet er desværre noget overfladisk og skudduellerne er ensformige og man mangler virkelig en måde man kan gå i dækning bag forhindringer for at overleve. Desuden er der flere fejl i spillet, specielt hvis man holder en lidt længere pause så ens controller for eksempel bliver disconnected, så pakker Evan ikke sit våben væk når man ikke bruger det og sigtekornet er helt off. Der er andre eksempler på, at spillet ikke virker helt finpudset og det påvirker desværre gameplayet.Foreclosed kan gennemføres på omkring 4-5 timer - måske lidt mere hvis du går på jagt efter alle de gemte hacking muligheder der er. Hvis du er nysgerrig på denne meget anderledes cyberpunk fortælling, synes jeg da at du skal hoppe ud i den - men forvent ikke det dybe, velpolerede og strømlinede gameplay. Spil det for den visuelle oplevelse og de opfindsomme skift i gameplayet - men hvis du er ude efter et super-slick cyberpunk actionspil, er det ikke her du skal kigge.

Foreclosed kan købes til PlayStation 4 og PlayStation 5 for 149 kr. på PlayStation Store - og lige nu er der 20% rabat.
+ Meget gennemført visuel side, gode og overraskende skift i perspektiv og gameplay, en unik visuel oplevelse du nok ikke har prøvet tidligere
Grund-gameplayet er overfladisk og ensformigt, man savner feedback fra ens våben, fjenderne er uintelligente droner med supersyn, flere småfejl
Gameplay:6.0
Grafik:8.0
Online:-
Holdbarhed:5.5
Overall 7.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.