Forgotton Anne

Anmeldt af: Jonas Deibjerg Rasmussen - 25. juni 2018 - kl. 20:46
Del denne artikel:
0 2

Efter fire års hårdt arbejde har danske ThroughLine Games fået deres første spil ud over scenekanten, og der er en både smuk og veldrejet fortælling i vente, for os der tør give det en chance.

Selv uden klaphat og danske briller, er Forgotten Anne noget særligt. I en smuk, manga-inspireret grafisk stil, kastes du, i skikkelse af Anne selv, ud i et eventyr, der ikke formår at overraske synderligt med sit plot, men er gennemført og helstøbt på næsten alle områder.Du er Anne, en ung kvinde, der er vokset op i The Forgotten Lands. The Forgotten Lands er den verden, hvor alle glemte ting ender. Sokken du aldrig kan finde, gammelt legetøj, møbler og lamper. Alle ting, der naturligvis har en sjæl og en personlighed, og hvis højeste ønske er, at komme tilbage til den virkelige verden og gense deres ejere.

Svært ikke at mærke H. C. Andersens understrømme, hvilket giver en meget syret fornemmelse, når du dribler gennem det tydeligt japansk inspirerede univers. Men det er en elegant kobling, der afgjort giver spillet en unik kant.Som de tilsyneladende eneste mennesker i denne verden, har Anne og hendes læremester Master Bonku påtaget sig opgaven at finde en vej tilbage til den virkelige verden - eller Ether som den kaldes. Mens Master Bonku knokler med at bygge en Ether-bro, sørge Anne for orden i Forgotten Lands, hvor der begynder at opstå en modstandsbevægelse mod de tos planer.

Hvor de fleste Forgotlings har et brændende ønske om at komme tilbage til deres ejere, og vil gøre hvad som helst for at sikre sig en billet til broen, har oprørerne fokus på den uretfærdighed, der ligger i Master Bonkus og Annes udnyttelse af netop denne situation.Men de to sidder hårdt på magten, ikke mindst fordi de, gennem Master Bonkus arbejde, har formået at kontrollere verdenens grundstof Anima. Anne har af Bonku fået en Arca på hånden, hvormed hun kan udvinde Anima, både fra beholdere rundt omkring i verden, men også ved at destillere Forgotlings - altså trække Animaen ud af dem, så de blot bliver til døde ting uden liv og sjæl.

Anne, der er opvokset i The Forgotten Lands under Master Bonkus faderlige opdrag, ser ikke noget forkert i dette, før hun under et af oprørernes angreb, bevæger sig ud i verden, og med egne øjne konfronteres med konsekvenserne af deres handlinger.

Og det sender hende ud i en lang række moralske valg, der tydeligt har indvirkning på spillets udvikling. Det er ikke meget komplekst, men heller ikke bare et valg mellem godt og ondt. Dette er en verden i gråtoner, og med ganske få undtagelser, er du selv herre over hvilke farvetoner du vil tilføje.Spillets grafiske farvepalette er mørk og dyster, blandet med klare farver i en tegneseriestil, der leder tanken hen på Hayao Miyazakis mesterværker. Spillet beskrives som 2,5D, hvilket betyder 2D side-scrolling, med mulighed for at gå ind og ud af skærmen enkelte steder

Anne kan løbe og hoppe, og med sin Arca gå i en slags røntgen-mode, hvor hun kan kontrollere den Anima der måtte være i skærmbilledet, lede Anima rundt i systemer ved at dreje kontakter, eller destillere Forgotlings - hvis du vælger hun skal være den type. Derudover får hun ret tidligt i spillet et sæt vinger, der reelt giver mulighed for at hoppe ekstra højt, men kun når din Arca er fyldt op med Anima.Du kan ikke dø. Du kan ikke falde i afgrunden. Og kamp er der ikke noget af. Dette er en fortælling du ledes igennem, har en smule indflydelse på gennem de valg du stilles overfor, og ellers blot kan nyde. De forhindringer du støder på, er puzzles der skal løses - for det meste ganske simple, men nogle enkelte mere avancerede. Flyt noget Anima, drej en knap, aktiver en kontakt. Flyt en platform. Ikke noget opsigtsvækkende.

Det der er opsigtsvækkende, og gør Forgotton Anne til den besnærende oplevelse, det er mere subtilt. Grafikken bør fremhæves, for sin meget rene hyldest til sit japanske ophav. Sammen med et meget elegant soundtrack og nogle virkelig skægge karakterer, der er meget varierede og rigtig godt indtalt, giver det en usædvanligt inddragende oplevelse, ind i en verden, der på papiret virker lidt fjollet og Disney-agtig.Det er en imponerende debut for ThroughLine Games, der har kæmpet hårdt for at få denne udgivelse på markedet, hvis man skal tro tidslinjen på deres website. Og her fremgår det også, at de allerede er undervejs med et nyt projekt, der bliver spændende at følge - både med og uden danskerbriller.
+ Smukt tegnefilms-univers, skæve og skægge karakterer
Enkelte blindgyder, lidt banal historie
Gameplay:7.5
Grafik:8.5
Online:-
Holdbarhed:7.0
Overall 8.0
Log ind og stem
2
Der er 2 brugere som med til at gøre PSlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.