Formula One 04

Anmeldt af: Rasmus Abildgaard Slot - 17. august 2004 - kl. 16:47
Del denne artikel:
0 0

Er du en af dem, der hver søndag sidder klar foran skærmen og blot venter på, at løbet bliver sat igang og bilerne i et af verdens hurtigste racerløb drøner derudaf, så er der stor chance for, at Form

Er du en af dem, der hver søndag sidder klar foran skærmen og blot venter på, at løbet bliver sat igang og bilerne i et af verdens hurtigste racerløb drøner derudaf, så er der stor chance for, at Formula One 04 spillet er noget for dig.

Er du samtidigt en af dem, der sad og smågrinede over Nikolas Kiesas indsats i Minardi bilen, så har du her mulighed for at se, om du selv kan gøre det bedre.

Gameplay
Spillet består af en række forskellige spiltyper, hvoraf to af dem ikke var med i Formula One 03 versionen af spillet, nemlig Simulation og Career mode.

Den sidstnævnte er klart den mest interessante, da det er her, man har muligheden for at starte op som en lille ukendt racerkører, der til at starte med skal bevise, at han har talentet til at køre en formel 1 bil.
Formula One Screenshot

Vælges Career mode, er det første man skal at vælge udseende på sin kører, en passende hjelmfarve og ikke mindst, hvilket land man kommer fra. Og lige netop her går det galt! Lille Danmark er simpelthen ikke at finde nogle steder og noget tyder på, at Sony har valgt kun at medtage lande, hvorfra der er aktive Formel 1 kørere i indeværende sæson, for dårligt Sony.

Når det så er overstået, skal man køre en række testrunder. Gør man dette på en overbevisende måde, får man tilbud fra forskellige racerteams om at blive testkører hos dem, og gør man det ligeledes godt der, er man godt igang med sin første formel 1 sæson.

I simulation mode er der mulighed for både at indstille sværhedsgraden på AI og generelt på spillet. Sidstnævnte har for eksempel indflydelse på, om du kan smadre din bil eller ej og lignende ting, som kan være med til at gøre spillet realistisk, men måske også for svært. I simulationen har man mulighed for at køre et såkaldt ”Custom race”, hvor man selv kan bestemme antallet af omgange samt starting grid, og så er det ellers bare derudaf. Man har også mulighed for at køre henholdsvis ”Race Weekend” og ”World Championship”. Det mest interessante viste sig dog hurtigt at være tidskørslerne, her kan man nemlig kæmpe imod sig selv for at forbedre sine tider i en vilkårlig bil på en vilkårlig bane.

Man finder hurtigt ud af, at det er ret væsentligt, hvordan man kommer ind og ud af de forskellige sving og ikke mindst, hvor meget fart man har på, når man kører ind i et sving - gør man det forkert resulterer det ofte i, at man ryger en tur ud af banen.

Sony har naturligvis licens fra formel 1, hvilket betyder, at spillet indeholder de rigtige navne på kørerne som vi kender dem fra fjernsynet, og også her er hr. Schumacher og hans røde Ferrari ret dominerende i spillet. Banerne i spillet er kopier af de rigtige baner, og de er naturligvis opdateret således, at det også er muligt at køre på de to nye baner, der kom til i 2004 (Shanghai og Bahrain).

Mange vil nok sige, at i et bilspil af denne type, er det også en faktor, som kaldes for fartfornemmelse, der er meget vigtig for gameplayet. Og lige netop fartfornemmelse er der rigtigt meget af i dette spil. Man føler nærmest, at man bliver presset tilbage i sofaen, specielt hvis man er så heldig at have et rat tilsluttet.

Formula One 04 Screenshot

Grafik
Grafikken i spillet er helt udemærket. Landskaberne er pænt lavet, men desværre kunne bilerne godt være pænere; hvilket dog ikke er noget man bemærker, når man kommer susende med 250 km/t.

Men man kan godt fornemme, at det ikke har været de grafiske aspekter, Sony har lagt mest vægt på under udviklingen af spillet, men som sagt giver det ikke et dårligere indtryk af spillet.

Noget der dog er ret lækkert er, at hvis man banker ind i en væg, så ryger der dele af bilen, f.eks. for-spoileren eller et forhjul. Desværre er det, som man tit ser på TV - at en bil banker med 200 km/t ind i en væk og bliver totalt smadret - ikke med i spillet, men mon ikke det er på grund af noget etisk. Det er jo trods alt ikke det, sporten går ud på.

Lyd
Spillet giver, som så mange andre spil efterhånden gør, mulighed for, at man kan høre lyden i Surround Sound. Motorlyden er med til at øge fartfornemmelsen, men kører man eksempelvis ind i en væg eller en modstander, så er lyden desværre lidt tam.

Der er, når man kører løb, også en kommentator, som sidder og giver dig status over din kørsel. Sådan noget kan ofte gå hen og blive ret kedeligt, fordi de bare gentager sig selv efter et stykke tid. Det er dog heldigvis ikke tilfældet her, og han har rent faktisk en ret vigtig rolle i spillet, da han også husker dig på, hvornår du f.eks. skal køre i pit.

Formula One 04 ScreenshotHoldbarhed
Er man Formel 1 fan er der simpelthen ingen grænser for, hvor lang tid man kan bruge foran dette spil. Man bør dog forberede sig lidt på, at det godt kan virke ret svært til at starte med, men så snart man har fået styr på bilen, så kører det bare derudaf.

De mange forskellige spilmodes er naturligvis også med til at forlænge levetiden. Desværre er online delen af spillet begrænset til, at man kan køre imod andres tider; det foregår på den måde, at man kan se ”ghostdrivers” – hvilket desværre må siges at være lidt skuffende, når man tænker på, hvor fedt det kunne være, hvis man kunne køre online løb med op til 19 andre modstandere.

Desuden er der en masse lækre småting gemt i spillet, som man kun kan låse op for ved at fuldføre forskellige punkter i spillet.

Overall
Genialt Formel 1 spil. Selv om der er mange bilspil, hvor grafikken er langt bedre, betyder det ikke noget for dette spil, da gameplayet er så intensivt, at man slet ikke når at tænke over andre ting end at blive på vejen og eventuelt overhale sine modstandere.

Omend jeg er ked af at skulle sige det, så mangler der en form for køreskole i spillet, som hurtigt gennemgår, hvordan man skal forholde sig til sving, da indlæringskurven ellers godt kan gå hen og blive ret hård, men ikke noget, som man ikke kan finde ud af inden for en times tid.
Gameplay:8.0
Grafik:8.0
Online:
Holdbarhed:9.0
Overall 8.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.