Frantics

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 6. marts 2018 - kl. 16:17
Del denne artikel:
0 1

Saml familien til hygge foran husets PlayStation med en samling underholdende minispil i Frantics. Læs anmeldelsen her.

Frantics er det nyeste spil i rækken af PlayLink spil fra Sony, som er en samling familievenlige og sociale spil, hvor alle kan være med. Det smarte er, at man ikke skal ud og købe nye kontrollere for at fire spillere kan spille et quizspil sammen - man bruger ganske enkelt sin smartphone eller tablet til at styre med. Det gode er, at det rent teknisk fungerer og er let at sætte op.Typisk er PlayLink titler mindre partyspil og quizspil, men vi har da også set lidt større produktioner som Hidden Agenda. Frantics kommer fra danske NapNok Games og er en samling af 15 minispil, hvor alle kan være med med, så længe man har en smartphone eller tablet, der kører mindst iOS 9 eller Android 4.4. Man henter blot den gratis Frantics app til ens telefon, starter Frantics op på ens PlayStation 4, følger opsætningsvejledningen og meget hurtigt er hele familien klar til at spille.

I Frantics kan fire spillere spille mod hinanden. Man starter med at tage en selfie, skrive sit navn og vælge hvilket dyr man vil være i spillet og så kastes man ud i fem tilfældigt udvalgte spil ud af de 15 inkluderede minispil. Minispillene afhænger, ganske klogt, ikke så meget af hurtighed og præcision, da det ville være umuligt at opnå med en mobiltelefon, men i stedet går det ud på at være snedig og modig - og tænke sig om.Størstedelen af minispillene er ganske underholdende og det går tit ud på, at sabotere de andre spillere. Et godt eksempel er sæbekassebil-racerløbet, hvor det naturligvis går ud på at komme først over målstregen. Men før hvert løb, skal man dog “opgradere” en af modstandernes bil med diverse opgraderinger, som for eksempel firkantede hjul, voldsomt hoppende forhjul eller en voldsom raketmotor, som gør bilen meget svært at styre. Det er ganske underholdende at sidde og udstyre ens modstanderes biler med alle mulige tossede opgraderinger - og ikke mindst nyde modspillerens reaktioner.

I et andet spil hopper man i faldskærm ud fra en høj platform og det gælder nu om at komme først ned på jorden i live. Undervejs skal man indsamle mønter, skubbe til de andre spillere og sørge for at aflevere nogle dynamitstænger til en af de andre spillere, inden den springer. Endelig skal man huske at aktivere ens faldskærm, gerne så tæt på jorden som muligt, så man lander sikkert og først.Et sidste spil jeg vil nævne er Uvenskabsløbet. Her løber spillerne ved siden af hinanden og man kan nu skubbe de andre spillere ind banens mange fælder og forhindringer og sørge for, at man løber alene over målstregen - og man skal ikke være bleg for at hoppe op på hovedet af ens modstandere, for at slippe for de værste klø på banen. Generelt at minispillene ganske opfindsomme og sjove at spille og der skal nok flyve nogle grimme ord igennem stuen, når man begynder at sabotere hinanden.

Det hele styres af den charmerende, men også meget unfair, Fox. Han gør alt for at skabe ballade mellem spillerne og han kan finde på at ringe og sende en SMS ud til en af spillernes telefon med en hemmelig mission. Det kan typisk være, at man for eksempel får en belønning hvis man hjælper en anden spiller med at vinde - og på den måde får han nogle af spillerne til at rotte sig sammen mod de andre.Som en sjov lille feature, så kan spillere, som er røget ud af en runde stadig påvirke spillet, ved at sabotere de tilbageværende spillere fra sin smartphone. Man kan nemlig drille de tilbageværende ved at indhylle en af dem i en isklump så han eller hun ikke kan bevæge sig i et par sekunder eller lignende. Der er naturligvis en cooldown på denne sabotage, men det er en fin måde at få spillere, som er udgået, til stadig at engagere sig i spillet og ikke miste interessen mens de resterende spillere spiller færdige.

Den spiller, som vinder det enkelte minispil får en kongekrone som belønning. Disse kongekroner bliver konverteret til liv i finalerunden, så de er bestemt vigtige hvis man vil gøre sig forhåbninger om at vinde det hele. Ind imellem tilbyder den unfair ræv spillerne at købe noget specielt udstyr, som kan hjælpe en i de kommende runder. Det kan for eksempel være iskanonen som fryser de andre spillere ind i en isklump i nogle sekunder eller at man bliver immun over for dynamit eller lignende. Dette udstyr købes for de guldmønter man indsamler undervejs og skulle to eller flere spillere ønske at købe den samme ting, så går tingen til den spiller, som har budt den højeste pris.Alle minispillene styres som sagt med ens smartphone. Det foregår enten ved at swipe eller tilte den i forskellige retninger og trykke på en stor knap på skærmen for at bruge forskellige egenskaber. På samme tid kan man holde styr på hvor mange kongekroner og guldmønter man har på telefonen og det er også her, at man modtager hemmelige beskeder fra den unfair ræv. Styringen er selvsagt ikke specielt præcis med denne form for controller, men som nævnt tidligere kræver minispillene ikke den helt store præcision, så det hænger fint sammen.

Frantics er med dansk tekst og tale, så hele familien kan være med. Spillene forklares meget pædagogisk og langsomt, så ingen er i tvivl om hvad man skal, hvilket jo er fint. De 12 årige jeg spillede Frantics med, synes dog at det gik lidt for langsomt det hele, men de var godt underholdt af minispillene og de fungerer da også godt - og den unfair ræv er morsom og er en fin vært i spillet.Grafikken i Frantics er farverig og venlig - og det hele ligner noget, som kunne være lavet i ler. Specielt karakter-designet på de dyr man kan vælge at være i spillet er ganske morsomt og helt generelt har spillet et anderledes, og mere gennemført, look end hvad vi er vant til i den her slags spil. Lydsiden er fin og som man kunne forvente og de danske stemmer fungerer godt.

Frantics er en fin ny tilføjelse til rækken af PlayLink spil. Man kan stadig argumentere for, at PlayLink teknologien er en gimmick, men det betyder altså stadig, at hele familien kan spille med, uden at man skal investere i flere controllere til 4-500 kr. stykket og at de uøvede spillere skal til at lære knapperne på en controller at kende. De fleste har en smartphone og alt det kræver er en gratis app.Der er ikke så meget nyt under solen her, men Frantics fungerer fint, minispillene er sjove og er bygget så de ikke kræver den helt præcise og responsive styring, så de passer godt til styringen med smartphones. Det er et fint lille spil til familien, hvor de yngre spillere gerne vil være med og det hele foregår i et tempo, hvor alle kan være med - også dem i familien, som normalt ikke spiller PlayStation.

Frantics kan købes på PlayStation Store for 149 kr.
+ Sjove minispil, god grafisk stil, let tilgængeligt for alle, dansk tekst og tale
Måske lidt for få minispil
Gameplay:8.0
Grafik:8.0
Online:-
Holdbarhed:7.0
Overall 8.0
Log ind og stem
1
Der er 1 bruger som med til at gøre PSlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.