From Russia With Love

Anmeldt af: - 15. december 2005 - kl. 21:16
Del denne artikel:
0 0

Der findes vel intet mere klassisk filmtema end James Bond. Og når man siger James Bond, så er Sean Connery vel den eneste rigtige. Nu har EA så begået et spil, hvor Sean Connery har lagt stemme til B

Forord
Film møder spil, spil møder film. Gennem det seneste stykke tid har vi set en større sammensmeltning mellem biograffilm og spil. Senest så vi King Kong, hvor der også var sekvenser fra den netop udsendte film. Denne gang er det så James Bond, der er tale om. Men i modsætning til King Kong er her ikke tale om en kommende film, derimod tager vi tilbage til 60’erne til den klassiske periode af Bond serien, og spillet omhandler en af de bedste og mest populære film; From Russia With Love.

Gameplay
Vi har tidligere haft mulighed for at spille de nye James Bond titler, men med udsigten til, at der går et par år endnu, før Casino Royale kommer i biografen, må man tænke kreativt. Hvad er mere nærliggende end at give spilfans muligheden for at kaste sig ud i eventyr, som tager en tilbage til de klassiske film, hvor det hele begyndte, og hvor en æra tog sit udspring.

Man bliver sat i skoene på agent 007, som bliver startskuddet til ca. tyve varierende missioner. En kort introduktion til de forskellige funktioner bliver smidt i hovedet på en til at starte med, hvilket er normalt og ganske forventet. Styringen af Jamens Bond foregår i 3rd person ganske som i de foregående spil. Spillets forskellige missioner giver en god dybde, hvor man vil opleve en masse forskellige missioner, som blandt andet smider dig bag rettet i den velkendte Aston Martin, men også i en Jetpack, hvor en helikopter skal bekæmpes. Dette element er ikke taget fra filmen, men er derimod en frihed udviklerne har taget sig.

FromRussiaWithLove

Mange af de missioner, man bliver bragt i, er taget fra filmen, og man vil, hvis man har set filmen, kunne genkende mange lokationer. Det er helt klar en gevinst, at man fra udviklernes side har været tro mod historien. Naturligvis bliver man nødt til at føje ekstra elementer til spillet, da man ellers ville have klaret spillet på få timer, så der er proppet ekstraopgaver ind hist og her, som ikke direkte har baggrund i den originale historie.

Styringen af vores helt foregår på sædvanlig vis, dog skal det nævnes, at man ved skududvekslinger har en speciel lock-funktion, som skal bruges. Dette er i mange tilfælde en hjælp, men kan desværre også være en ulempe. Med en knap kan man låse sig fast på de granater, fjenderne har, og man kan så få granaten og fjenden til at eksplodere. Ganske morsomt og effektivt. Man kan også låse sig fast på de radioer, som nogle soldater har. Skyder man dem, kan de ikke tilkalde hjælp og sørge for ekstra forstærkninger. Disse muligheder kan give en god hjælpende hånd i mange missioner.

Desværre giver det også visse problemer i missioner, hvor man bliver omringet af mange fjender. Har du fire-fem mand stående omkring dig, er det nødvendigt at låse sig fast på hver enkelt for at kunne skyde dem. Dette giver problemer i og med, at der ofte vil være en to-tre mand som har frit skud, og det benytter de sig af.

Undervejs i missionerne kan man uføre nogle stealth moves og andre specielle opgaver, og man kan optjene bonus, så man får mulighed for at opgradere sine våben og effekter. En ganske god lille RPG-feature, som giver spillet lidt ekstra krydderi.

FromRussiaWithLove

Alt i alt er spillet rigtig godt, der er små mangler i gameplayet blandt andet omkring styringen af lock-mode samt manglende savepoints undervejs. Men det er småting, som man må leve med, og som man velvilligt gør.

Grafik
From Russia With Love er et flot spil, hvor der er mange grafiske effekter, man kan nyde i sine missioner som 007. Derudover må man rose udviklerne for at have lavet et spil, hvor grafikken i det store hele er flydende, og man oplever på ingen tidspunkter, at spillet skal loade noget af banen eller andre irriterende ting.

Det skal også nævnes, at hvis man er ægte 007 fan, vil man kunne smile velfornøjet, når man genkender mange af de scener i spillet, som er taget direkte fra filmen. Kulisserne og omgivelserne er som taget ud af den originale film fra 1963. Det er ikke overraskende, at netop EA, når de sikrer sig en licens, formår at krydre et spil med et par små genialiteter, og det er også, hvad man må forvente. Når verdens største producent smider top-titler på gaden, skal de også leve op til det. Det gør From Russia With Love.

Lyd
Som nævnt tidligere har selveste Sean Connery lagt stemme til hans egen figur. Han har tidligere udtalt, at det var en udfordring for ham at skulle levere stemmer til et spil, men at det kun var en god udfordring, idet spilmediet var blevet så populært. Og man må anerkende, at der findes ikke en bedre stemmestyring end her. Det lyder godt, når 007 smider sine tørre og smarte bemærkninger.

Derudover har lydeffekterne og musikken også en god virkning i mange scener. Med en variation som er lige på det acceptable. I de godt tyve missioner bliver musik og effekter blandet godt, men man når selvfølgelig at opleve gentagelser indimellem. Det kan ikke undgås, men det kan virke småirriterende nogle gange.

FromRussiaWithLove

Holdbarhed
Spillets vel nok svageste side er holdbarheden, idet man bydes på et flot og langt hen ad vejen gennemført spil, men oplevelsen er altså for kort. Der findes godt og vel tyve missioner, men opgjort i timer må man påregne at have gennemført spillet på omkring ti timer. Skal man ud og lægge omkring kr. 450 for et spil, må man også kunne stille krav om, at man bliver underholdt et godt stykke tid. Godt nok har man små minigames, som man kan spille to personer, men det er slet slet ikke noget, man gider at bruge tid på.

Overall
From Russia With Love er et rigtig godt spil, som byder på flot grafik og velklingende lyd med en stemmeføring af selveste Sean Connery. Missionerne er varierede med alt fra biljagter, snig-missioner og en mulighed for at flyve i jetpack. Desværre er spillet en forholdsvis kort fornøjelse, men så længe det varer, er det sjovt og kan derfor anbefales til fans af både 3rd person shooter genren men også til fans af James Bond genren, som gerne vil tage lidt tilbage i tiden og genopleve en klassiker.
Gameplay:8.0
Grafik:9.0
Online:
Holdbarhed:6.0
Overall 7.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.