Gadget and the Gadgetinis

Anmeldt af: - 6. december 2004 - kl. 21:39
Del denne artikel:
0 0

Vi har set ham på skærmen, da vi var mindre, og efterhånden som vi er blevet ældre, har vi accepteret hans klodsede væremåde. Det er den sjove, naive og til tider meget uheldige betjent Gadget, eller

Gameplay
Den folkekære inspector Gadget skal igen redde verden fra den onde Dr. Claw`s planer om et komplet verdensdømme. Til dem, der ikke har hørt om inspector Gadget, hvilket lyder meget usandsynligt, kan vi lige fortælle lidt baggrundsviden.

Gadget, der er en slags robot, arbejder for en organisation, der vil fastholde fred på jorden (WOMP).
Gadget and the Gadgetinis screenshot

Der er desvæære også den onde Dr. Claw, der hele tiden har en konstant trang til at overtage herredømmet, og det er så her, Gadget kommer ind i billedet. Gadget, der som sagt er en robot, har et utal af funktioner indbygget i sin krop. Disse funktioner vil vi komme nærmere ind på, men vi kan allerede røbe en indbygget helikopter samt fjeder på arme og ben.

På alle hans missioner har han fået hjælp af hans kusine Penny, der er en lille pige med IQ så høj som rundetårn, og hendes kæledyr hunden Brian. Dog er Brian blevet sparet væk i spiludgivelsen, men findes dog stadig på det store lærred. Penny hjælper Gadget undervejs på hans missioner, hver gang der er fare på færde snakker de sammen ved hjælp af et indbygget kamera i Gadget`s venstre arm. Da hunden er blevet sparet væk, har Gadget fået to andre hjælpere i form af mini Gadget`s, der hedder Digit og Fidget (Gadgetinis).

Dr. Claw og hele hans slæng er begyndt at sprede en grønlig gas rundt i hele verden, der har tendens til at gøre folk underlige og tosset. Sjovt nok er gassen navngivet MAD-gas ( tosse-gas ), og når folk vælter rundet i en grøntåge kan Dr. Claw med lethed få magten. Gadget`s opgave er nu at tilintetgøre alle dem, der spreder gassen samt dem, der producere den. Ja og så lige alle de andre, der står i vejen.

Gadget and the Gadgetinis ligner meget de andre platform spil. Man tænker straks Ratchet & Clank og ikke mindst Jack & Dexter, men selvom spillene har samme gameplay, er vi i en helt anden boldgade.

Når du starter, bliver du ikke direkte introduceret for handlingen, men bliver stort set kastet direkte ud i det. Du skal frem i landskabet og slå alt hvad du møder på din vej til pindebrænde. Du styrer den almægtige inspektor Gadget i hans kamp for at få stoppet det grønne gas udslip.

Gadget and the Gadgetinis screenshot

Du kommer igennem fire forskellige baner med hver deres flotte omgivelser. Fire baner lyder ikke af særlig meget, og vi kan så allerede her afsløre, at der nok skulle have været mindst dobbelt så mange.

• Las Vegas city
• Chinese town
• WOMP offices (Gadget`s arbejdsplads )
• Mad Base (Dr. Claw`s tilholdssted )

Af de mange våben og udstyr Gadget ligger inde med kan vi blandt andet nævne:
• Magnetiske sko
• Oppustelig regnfrakke ( ja selv missiler preller af )
• Kæmpe missil ( Bruges hvis man er omringet af fjender, ALT bliver fjernet )
• Boksehandsker på fjedre
• Tyggegummipistol. ( Kommer fjenden for tæt på bliver de meget klistret )
• Kikkert
• Helikopter
• Sugekop
• Skruetrækker
• Kamera + headsæt

En så lille mand med så mange ting, det lyder utroligt, men igen er man opvokset med den kluntede helt, kommer det hele meget naturligt.

Der er nogle få puzzels undervejs i spillet og mini games. Ens to hjælpere Digit og Fidget dukker op få gange i spillet, hvor man styre èn af dem. Her skal man så skyde nogle af MAD folkene med enten missiler eller laser. Meget sjovt med den lille afveksling, men det er for hurtigt overstået og det er lidt synd, da der er brugt tid på de to små lømler, men grundet det er så hurtigt overstået, glemmer man dem hurtigt igen.

Levetiden er kort, da spillet kun indeholder de fire baner Banerne er dog ikke så små, men da spillet er lavet til det lidt yngre publikum kan det overstås på et par timer. Der er ingen multiplayer- eller online del. Måske kunne en multiplayerdel, hvor det var Gadget Vs Claw, eller en større fokusdel på de små Gadgetinis i form af en multiplayerdel, have givet lidt mere ilt til levetiden.

Grafik
Gadget and the Gadgetinis dukker om sammen med de andre platfom spil Ratchet & Clank og Jak and Dexter, og man kan næsten ikke undgå at sammenligne. Det er jo nogle af de store kanoner, men selvom Gadget er oppe imod de store drenge, klarer han det meget godt.

Det lyser langt væk af, at man har prøvet at fastholde det tegneserieagtige look og prøvet at få overført så meget så muligt fra tegnefilmen over på spildelen. Der er mange små detaljer og flot flydende grafik, men sammenligner man med de andre, halter Gadget en lille smule efter.

Lyd
Det, der er kendetegnet ved Gadget, er for det første hans mange dingenoter og dubbiditer, men det man også kendetegner ham ved er den fabelagtige jingle fra tegnfilmen. Og det er her jeg sidder med tårer i øjnene, for hvor er melodien.? Det eneste man hører er en arkadeligne musikfil, der lyder til at være lavet på et Fætter BR keyboard. Så er det godt at lyden er stykket nogenlunde sammen. Ved hver bane kommer der en lille animeret filmsekvens. Man ser der løber nogle onde MAD mænd rundt og fægter med arme og ben, men om det er gæt og grimasser eller vi bare ikke skal høre hvad de siger, vides ikke.

Ellers er der sjove og underholdende lyd effekter når Gadget bruger nogle af hans ting. Den klassiske sætning: ”Go go Gadget arms”, bliver man aldrig træt af at høre. De mange fjender man støder på er også af få ord, faktisk siger de ikke noget, men løber derimod mod en når man er opdaget. Kunne have været med et lille brøl eller noget lignende.

Gadget and the Gadgetinis screenshotHoldbarhed
Gadget and the Gadgetinis er udelukkende et spil for de små børn eller forælderen, der netop er vokset op med Gadget fra barnsben. Holdbarheden er slet ikke i nærheden af uendelig eller noget, der ligner.

Har man et par timer er det hurtigt overstået, og så er det lige meget, om det er barnet eller forældrene, der spiller.

Uden nogen multiplayerdel er de fire baner hurtigt overstået, og har man ikke fået låst op for de tre våbenopgrades der er, er det den eneste grund til at spille det igen. Det virker som om der udelukkende er kørt på inspektor Gadget som salgsobjekt og ikke rigtig spillet. Gadget har mere end tyve år på bagen, så der burde have været mere kød på benet i de fire skallede baner, bare muligheden for at vælge sværhedsgrad ville have hjulpet lidt.

Overall
Gadget and the Gadgetinis lader til at blive et spil, der hurtigt går i glemmebogen. En støvsamler overgået af de store kanoner i form af de før nævnte platfomspil Ratchet and Clank og Jak and Dexter.

Står man og vil købe et platform spil til barnebarnet, skal man hellere købe de sikre titler som netop R&C eller J&D, da man vil få 100 gange mere for pengene.

Gadget has left the building
Gameplay:6.0
Grafik:7.0
Online:
Holdbarhed:5.0
Overall 6.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.