Garfield

Anmeldt af: - 30. januar 2005 - kl. 19:12
Del denne artikel:
0 0

Så kom den elskede tegnefilms figur endelige til konsollen. Det er den lasagne spisende kat Garfield, vi snakker om....

Tegnefilmene har vi set, og spillefilmen fik en lidt blandet anmeldelse. Nu er tiden kommet til at spille den orange hårbold med hang til den eftertragtede lasagne. Med den kommende konsol udgivelse vil du igen som spiller stifte bekendtskab med Futte, Harald, nabokatten og ikke mindst hovedpersonen Garfield.

Garfield kommer på en hård prøve i hans første optræden på konsollen, da Harald en morgen flipper en kriger på den lille ”uskyldige” kat. Han og ikke mindst Futte er træt af, at alt bliver revet i stykker og at hver gang, der bliver lavet lasagne, ender den sjovt nok hos Garfield. Det skal være slut nu. Garfield får en løftet pegefinger af Harald, der siger, at hvis der sker noget lignende igen, så ryger han på slankekur!!!

Det tager Garfield ikke så tungt, da han mener, at han sagtens kan holde sig på måtten, i hvert fald et lille stykke tid. Der er dog den lille ting at Futte, Garfield`s terror offer nummer et, har andre planer for den overvægtige kat. Futte beslutter sig for at rode hele huset til, og da Garfield i forvejen ikke er i kridthuset, vil det betyde øjeblikkelig slankekur. Bevæbnet med en støvsuger beslutter Garfield for at tage kampen op mod rodet og ikke mindst uret. Harald er på arbejde, og står huset ikke som da han forlod det - ved vi godt, hvad der sker.

Gameplay
Som sagt skal du styre Garfield rundt i det til tider store hus. Da Garfield er et meget børnevenligt spil, er der ikke den store udfordring i, hvordan man bevæger sig rundt eller betjener katten. Det går nu ud på at få ryddet op i hele huset - og det kan kun gå for langsomt.

Støvsugeren, der nu er blevet ens bedste ven, har to funktioner. Den kan suge og puste. Der er så et væld af forskellige ting, der er blevet rodet rundt i hele huset, og din opgave er at få alle tingene på deres respektive pladser.
Garfield screenshot

Her skal det siges, at det ikke kun er småting, der er tale om, men også ting som bildæk og stereoanlæg. Lige præcis hvordan Futte har båret sig ad med at rode så meget, er en gåde, men en ting er sikkert, han har gjort det godt.

Selvom det er en støvsuger med kræft i, er det dog begrænset, hvad den kan indeholde. Du kan maksimum have tre forskellige ting i din støvsuger - har du tre ting, kan du gå over i rodekassen og lægge nogle af dem og så gå på jagt efter ting igen. Hver gang du har støvsuget en ting op, kommer Garfield med en lille kommentar til, hvor han sidst har set den. Det er så, her der kommer lidt memory ind i spillet. Hele tiden skal man huske hvor i huset, hvad ligger, og hvor tingen hører til.

Selvom huset er stort, er der ikke mulighed for at bevæge sig rundt i alle rum på en gang. Man skal rydde op i de tilgængelige rum til at starte med og eftersom man skrider frem i oprydningen, bliver der åbnet for flere områder.

Som en lille sidegevinst er Harald`s puslespil også blevet adskilt, og for at finde alle brikkerne skal man lede grundigt i alle kroge. De små brikker kan eksempelvis gemme sig i køkkenskabe eller skuffer.

Målgruppen for spillet er som sagt det yngre publikum, og med det meget simple gameplay er der ikke den store udfordring i at lege Garfield. Det er dog heller ikke så nemt som det lyder, for da tingene ikke er beskrevet så man kan læse det, er det svært nogen gange at se, hvad det egentlig er. Derfor er det meget vigtigt at høre, hvad Garfield siger, når han suger genstanden op.

Garfield screenshot

Grafik
Alle kender nok Garfield fra tegnefilmene, og her har HIP Games prøvet at genskabe miljøet på bedste vis. Det skinner allerede frem i den lille intro i starten af spillet. Her ser vi Garfield, Futte og Harald i en lille dialog, hvor alle figurer er ganske pænt genskabt.

Garfield er ikke det største spil, men ser man på grafikken er det ikke til at se. Animationerne er fint lavet, og omgivelserne er der heller ikke det helt store at sætte en finger på. Skal vi lede efter noget, skal det da lige være Futte`s tunge, der hele tiden er i den samme vandrette position, selv når han slå koldbøtter efter et vristspark af Garfield.

En lille ulempe er, at hver gang man skal ind i et nyt værelse, skal man lige have overstået 20 sekunders loadetid. Det vil hurtigt vise sig at være en dræber, eftersom man skal løbe imellem de mange værelser for at få ryddet op.

Lyd
Èn ting Garfield er husket for, er hans hele tiden spydige og kække kommentarer, disse er bibeholdt men på et lidt mere humant plan. Hver gang man sparker Futte, kommer der lige en lille sidebemærkning med på vejen, eller når man støvsuger nogle af Harald`s ting op, får de også en sviner.

Lyden bliver dog hurtigt triviel, da der kun er en håndfuld gloser i forbindelse med Futte`s røvfuld, og de små spydige kommentarer angående oprydningen bliver til mere irritation end sjov. Hvem sagde, at oprydning skulle være sjov?

Garfield screenshotHoldbarhed
Det eneste minus i Garfield er nok, at enten synes man det er mega sjovt at suge en ting op og finde ud af, hvor den skal være, eller også synes man det er spild af tid.

Der er ikke de store udfordringer i Garfield, ikke engang muligheden for at ændre sværhedsgrad er til stede, hvilket gør, at man hurtigt bliver frustreret over, at man ikke kan finde den sidste ting, der lukker op for et nyt værelse.

Garfield må siges at være et spil ulukkende for de ”små” børn. Det er mere et memory spil end et ”rigtigt” spil. Så hvis man sætter næsen op efter et vildt eventyr med Garfield, kan man godt slå bak og forberede sig på en lidt triviel fornøjelse.

Overall
Garfield er ved at være en ældre herre, men selvom han har en del år på bagen, holder han sig godt. Hans debut på konsollen vil helt sikkert blive modtaget med åbne arme og store forhåbninger om et eventyr fyldt med sjov og ballade.

Garfield er udelukkende et børnespil, og er man stoppet med at sove hos ens forældre og er færdig med pottetræningen, kan det kun anbefales at skrive et andet spil på sin ønskeseddel. Garfield mangler noget, der fanger ens opmærksomhed, andet end at sparke Futte til hudløshed.
Gameplay:7.0
Grafik:7.0
Online:
Holdbarhed:5.0
Overall 6.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.