Ghost Recon 2

Anmeldt af: - 3. december 2004 - kl. 08:55
Del denne artikel:
0 0

En ny udgave af Tom Clancy's populære Ghost Recon er havnet i de danske spilbutikker.

For noget tid siden anmeldte vi her på Console.dk spillet Ghost Recon Jungle Storm.

Spillet var en ganske god konkurrent til spil som f.eks. Socom. Desværre var fornøjelsen ved spillet ikke særlig langvarig og medmindre man var hardcore fan af Ghost Recon serien, så glemte man hurtigt spillet. Nu er der så gået 9 måneder og Ubisoft er klar med det næste spil i serien der har fået navnet Ghost Recon 2.

Ghost Recon 2 (GR2) foregår i året 2007. Spøgelserne (”The Ghosts” red.) bliver sendt til Nordkorea efter at et amerikansk skib bliver skudt i sænk, ud for Kinas kyst, af et nordkoreansk missil. Det er nu spøgelsernes opgave endnu en gang at slutte truslen og sikre verdensfreden.

Som de tidligere spil i serien er historien skrevet at Tom Clancy, der også står bag Rainbow Six, Splinter Cell og mange andre spil. Tom Clancy er en fabelagtig historiefortæller og hans historier er altid meget virkelige – måske for virkelige.
Ghost Recon 2 er nemlig blevet bandlyst i Korea fordi de mente at der var lige lovlig mange hentydninger til Nordkorea som en slyngelstat. Dette betyder at spillet ikke må sælges i landet.

Gameplay
Som sin forgænger har GR2 både en single- og en multiplayerdel. Men først er der nogle ændringer der berører begge dele. Hvor man i de forrige spil havde 2-3 hold bestående af 2 eller 3 soldater, har man i GR2 kun ét hold til rådighed.

Desuden kan man kun styre lederen af gruppen og skal beordre sine tre hjælpere rundt ved hjælp af headset eller joypad.
Ghost Recon 2 screenshot

Derudover har Ubisoft valgt at flytte kameraet fra 1. person til 3. person så man nu ser sin karakter lidt bagfra. Disse ændringer gør, at Ghost Recon 2 nu minder meget om de konkurrerende spil som eksemplelvis Rainbow Six og Socom.

Single Player:
Som nævnt før så styrer man denne gang kun ét hold bestående af i alt 4 soldater. Man kan kun spille lederen af gruppen og ikke vælge at andre roller som f.eks. sniper. Heldigvis kan man skifte våben mellem missionerne så man kan altid vælge sig en stor sniperriffel og så lege sniper mens ens folk står og ser på.

Man starter hårdt ud på en mission, hvor man skal sikre en radarpost og dernæst dække en kinesisk soldat, så han kan klare nogle koreanske tanks, der selvfølgelig er i vejen. Desværre er det allerede ved første mission, at spillet får spilleren til at undre sig. Blandt andet får man aldrig nogen beskrivelse af hvad det egentlig er missionen går ud på, så man starter med at løbe lidt forvirret rundt. Heldigvis gør det ikke så meget for efter man har klaret den først campaignmission, så bliver spillet meget bedre. Desværre er den første mission meget svær og det tog denne anmelder en håndfuld forsøg og en del frustration inden den var klaret.

Som noget nyt under Quick Mission er det lavet et spilmode kaldet Lone Wolf. Her bliver man kastet ud i missioner uden sine holdkammerater og må derfor klare sig selv – deraf navnet Lone Wolf. Heldigsvis har man i denne mode mulighed for at bruge alt mulig lækkert udstyr – blandt andet en riffel, der minder lidt om den man har i Splinter Cell. Lone Wolf er for den mere øvede spiller, der ønsker mere udfordring ved at gennemføre missionerne uden sine holdkammerater.

Multi Player:
En del sjovere er GR2 når man spiller det online via spillets multiplayerdel. Her finder man spilmodes som Team Survival, Assault og Supremacy.

Online kan man være op til 16 spillere i alt fordelt på to hold og når der ingen AI er så bliver modstanden meget bedre fordi modstanderne aldrig gør det samme flere gange, dermed er et af spillets minuser fjernet.

Ghost Recon 2 screenshot

Grafik
I Ghost Recon 2 er grafikken blevet en tand bedre end den var i Jungle Storm. Blandt andet er Ubisoft begyndt at bruge en ny animeringsreknik til karaktererne hvilket betyder at personerne i spillet bliver mere livagtige. Den største forskel ser man på den mand du selv styrer, da det er ham man ser mest og tættest på.

Banerne i GR2 er også blevet flottere siden Jungle Storm og man føler virkelig at udvikleren har gjort sig umage med at lave gode forbedringer på grafiksiden.

Alt i alt er grafikken blevet en hel del bedre siden Jungle Storm som fik karakteren 8 i grafik i vores tidligere anmeldelse her på Console.dk. Derfor får Ghost Recon 2 et 9 tal her.

Lyd
Lydsiden i GR2 er meget som sin forgænger. Men hvor Jungle Storms stemmekommandoer var gode, så er GR2’s blevet endnu bedre og det er noget vi anmeldere er glade for. Man behøver nu ikke længe té sig som en idiot mens man sidder og skriger af TV’et. Nu kan man tale stille og roligt i sit headset – medmindre adrenalinen pumper rundt i kroppen og man ikke rigtig kan kontrollere sin stemme.

Lydeffekterne er blevet en smule bedre, men man lægger desværre ikke mærke til forskellen medmindre man har mulighed for at spille det ene spil for derefter at skifte til det andet. Effekterne er stadigvæk utroligt realistiske og man bliver via lydene trukket længere ind i kampens hede.

Som i alle Tom Clancy spil er musikken i GR2 utrolig stemningsfyldt og er med til at holde adrenalinen oppe. Desværre er musikken i Tom Clancy spil begyndt at virke lidt for ensformigt og der er tilsyneladende ikke den store forskel på musikken i de to forskellige Ghost Recon spil.

Ghost Recon 2 screenshotHoldbarhed
Ghost Recon 2 er et spil, der holder længe – ikke fordi der er mange missioner, men fordi det er et meget svært spil, i singleplayer, at gennemføre. For spillet byder ikke på nogen mulighed for at gemme undervejs.

Man kan kun gemme sit spil mellem missionerne og det skaber en del irritationsmomenter, når man hele tiden skal starte forfra på en mission fordi et eller andet går galt.

Set fra multiplayerdelen så har GR2 næsten ubegrænset levetid, da der aldrig er to baner, hvor modstanderen opfører sig ens. Derfor kan Ghost Recon 2 leve længe på multiplayerdelen alene som det er set med så mange andre onlinespil.

Overall
Ghost Recon 2 er en meget god efterfølger til spillet Jungle Storm. Der er mange gode forbedringer på både gameplay- og grafiksiden, men den høje sværhedsgrad gør at den samlede karakter trækker lidt ned.
Er man fan af de tidligere Ghost Recon spil, der er udgivet til forskellige platforme, så er Ghost Recon 2 et must og leverer stadig en god potion underholdning, selvom det til tider kan virke frustrerende.

Tom Clancy har endnu en gang formået at skabe en god historie med et ordentligt plot og forfatteren kan stadig holde spilleren i et jerngreb ved hjælp af sine gode historier, der referere meget til den virkelige verden. Måske for mange referencer, hvis man spørger folk i Korea.
Gameplay:9.0
Grafik:9.0
Online:
Holdbarhed:9.0
Overall 8.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.