Greedfall: Gold Edition

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 7. juli 2021 - kl. 14:46
Del denne artikel:
0 1

Rollespillet Greedfall er kommet i en Gold Edition med nyt indhold og i en optimeret version til PlayStation 5. Læs anmeldelsen af Greedfall: Gold Edition her.

Action-rollespillet Greedfall udkom til PlayStation 4 tilbage i efteråret 2019 og nu er denne Gold Edition udkommet til både PlayStation 4 og PlayStation 5. Gold Edition indeholder den nye udvidelse The de Vespe Conspiracy og der ud over er versionen til PlayStation 5 blevet opgraderet rent teknisk. Det vender vi tilbage til lidt senere.Greedfall kommer fra franske Spiders, der ikke umiddelbart har den bedste track record. Greedfall er dog klart deres bedste spil til dato og det udspiller sig i en fantasy setting i 1700-tallet. Man tager rollen som De Sardet, en adelsmand, der sammen med blandt andre den nyudnævnte guvernør af New Serene, drager til det eksotiske Teer Fradee, for blandt andet at finde en kur mod The Malichor, en dødelig sygdom, der spreder sig hurtigt ud over kontinentet.

De første par timer i selskab med spillet forbereder man til den store rejse; dæksdrengen er forsvundet, det samme er guvernøren som skal med og der er andre småting der skal klares, inden man kan tage afsted. De første par timer er decideret kedelige, men når man endelig kommer afsted, så tager spillet fart.Greedfall er ikke noget decideret open world spil, men i stedet er spilverdenen inddelt i forskellige regioner, som man rejser mellem. De forskellige regioner opdager man efterhånden som man drager ud på missioner og side-missioner og selv om det kan lyder lidt gammeldags, så fungerer det fint og områderne er ganske interessante, selv om de måske ikke er så store og åbne for vi for eksempel kender det fra The Witcher 3.

Greedfall er et ganske skabelonskåret action-rollespil, uden de store overraskelser. Som altid opgradere man ens karakter og de andre i ens party med nyt udstyr og nye våben og i et evnetræ, kan man lære sig selv nye egenskaber, så man for eksempel er bedre til klare en situation diplomatisk med dialog i stedet for at skulle gribe til våben. Ens kampevner kan naturligvis også forfines og det samme kan ens våben.Kampsystemet kan virke lidt overfladisk, men det fungerer og er let at gå til, specielt hvis man ikke er så øvet i de her rollespil. Som sagt tidligere bliver man kastet ud i massevis af missioner og de er lange og har flere forgreninger og de kan altså løses på forskellige måder. Det kan være lidt uoverskueligt i starten, men så snart man lærer hvordan det hele er skruet sammen, så giver det fint mening.

Man bruger en del tid på at løbe fra A til B og til C og måske endda tilbage til A og så måske igen videre til D. Det jeg prøver at sige er, at man bruger meget tid på at løbe rundt og det kan måske koble nogle af - de mest sejlivede rollespil-fans skal nok klare det, men Greedfall er tungt og langsomt - også på karkakter-udvikling. Det føles som om, at der er længe mellem man ryger op i level og mellem at man kan opgradere ens karakter.Da Greedfall udkom på PlayStation 4, var det fyldt med fejl. De fleste af dem blev hurtigt rettet, men enkelte har endda overlevet til denne PlayStation 5 version. Man vil stadig opleve at folk går igennem hinanden og at karakterer står halvt inde i massive vægge og den slags - og af og til giver dele af grafikken nogle underlige blink. Det er langt bedre end på PlayStation 4, men man kan stadig godt se på den tekniske side, at det her spil er blevet skabt af et lidt mindre team. Det kan man til gengæld ikke se på ambitions-niveauet - Greedfall er en ganske imponerende bedrift af Spiders.

PlayStation 5 udgaven, som er den vi har testet her, er blevet opdateret på en række områder. For eksempel er grafikken nu i flot 4K opløsning og man kan også vælge at køre i 60fps hvis man i stedet foretrækker det. Der ud over er grafikken generelt blevet opdateret og indlæsningstiderne er optimeret, uden dog at være voldsomt imponerende. Grafikken er meget stemningsfuld og omgivelserne er fyldt med detaljer, så den visuelle side er klart Greedfalls stærkeste side. Lydsiden er også ganske fin og dialogen fungerer godt.Greedfall er et old-school rollespil - og det er ment på den gode måde. Det er meget snak og mange afbrydelser i spillet, men man vil næsten med det samme føle sig hjemme i spillet her og selv om starten er noget tung, så kommer man ud på et stort eventyr i ukendt land med monstre, lokaler stammer og folk med deres egen agendaer. Hvis man er til gode gammeldags action-rollespil, så kan Greedfall anbefales og hvis man ikke har fået det spillet tidligere, så er det denne PlayStation 5 version man skal kigge efter.

Greedfall: Gold Edition er ude til både PlayStation 4 og PlayStation 5 og indeholder altså den nye udvidelse The de Vespe Conspiracy, som byder på en god håndfuld ekstra timers spil. Man kan overføre sit gemte spil fra PlayStation 4 versionen til denne PlayStation 5 version og man kan gratis opgradere til PlayStation 5 udgaven.

Greedfall: Gold Edition koster 299 kr. på PlayStation Store - og vil man blot have standard udgaven uden The de Vespe Conspiracy udvidelsen, kan denne nu også fås til PlayStation 5 og den koster 259 kr.
+ Flot optimeret grafik, omfattende missioner, spændende spilverden
Stadig lidt fejl her og der, starten er meget tung, ensformigt kampsystem, meget langsom karakter-udvikling
Gameplay:7.5
Grafik:8.0
Online:-
Holdbarhed:8.0
Overall 7.5
Log ind og stem
1
Der er 1 bruger som med til at gøre PSlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.