Guacamelee! 2

Anmeldt af: Christian Mortensen - 27. august 2018 - kl. 15:20
Del denne artikel:
1 1

Metroidvania genren har fået en opblomstring og Guacamelee! 2 er måske nok et af de bedste spil i genren overhovedet. Læs vores anmeldelse her.

Et af årets mest ventede indie-spil er Guacamelee! 2 fra den lille canadiske udvikler DrinkBox Studios. Det første Guacamelee! udkom i 2013 og var en stor succes for DrinkBox, så det er ikke overraskende, at der nu kommer en efterfølger. Det overraskende er måske, at der skulle gå så lang tid.Guacamelee! 2 foregår syv år efter det første spil og man tager igen rollen som den mexicanske bryder Juan Aguacate. Har du ikke spillet det første spil, så kan du sagtens spille Guacamelee! 2 - de to spil hænger ikke specielt meget sammen rent historiemæssigt.

Juan har trukket sig tilbage og nyder det stille familieliv, men det slutter brat, da en ondsindet grupper truer med at ødelægge hele Mexiverse - altså hele verden. Juan begiver sig ud på en ny farefuld rejse for at redde verden og dem han holder af, i et nyt glimrende Metroidvania action-platformspil.Guacamelee! 2 er et virkelig velfungerende spil. Gameplayet er stramt og underholdende og man bliver hele tiden både udfordret og belønnet. I løbet af spillet åbnes der op for nye evner og angreb og man kan også åbne op for yderligere evner i spillets simple evnetræ. Gameplayet underholder hele vejen igennem og Juans evne til at hoppe mellem vores verden og de dødes verden sættes i spil på mange spændende måder.

Som altid i Guacamelee!, er humoren i højsædet. Den skrevne dialog er sjov og man støder på nogle tossede karakterer og det er aldrig kedeligt at morphe om til en høne hvor man ser benene cykle rundt når man løber rundt på banerne. Hønen kan komme igennem smalle passager hvor Juan ikke kan være og man kan gå på opdagelse med hønen i specielle templer med specielle skatte, kun designet til hønens evner.Spillet indeholder mere end 10 store verdener og det vil tage lang tid at udforske hver en afkrog af dem. Der er fin variation i banerne og de er med til, at man har lyst til at lege med de sjove gameplay-mekanikker og følge med i den helt igennem fjollede historie. Guacamelee! 2 indeholder lokal co-op for op til fire spillere. Spillet er det samme i co-op som når man spiller alene og det fungerer rigtigt fint og det er sjovt at arbejde sammen om at løse nogle af de lidt sværere puzzles.

Den grafiske side er nok et hit eller miss. Den er simpel og kantet, animationerne er stive og kluntede men det hele er et bevidst designvalg. Grafikken er farverig og den kører flydende afsted, men jeg ved ikke helt hvor vild jeg er med stilen, selv om den er konsekvent gennemført ned til den mindste detalje. Det samme kan siges om lydsiden, som består af nogle gode lydeffekter og et fint mexicansk soundtrack.Det 14 mand lille DrinkBox Studios er tilbage i topform med Guacamelee! 2. Det er svært at sætte ens finger på noget som ikke virker her, for Guacamelee! 2 er virkelig et velfungerende spil. Gameplayet er stramt, både platforming og kampsystemet sidder lige i skabet, man bliver konstant belønnet og gameplayet er fint varieret. Den tekniske er der ikke noget at pege på - det eneste der skulle være, er den grafiske stil, som nok ikke vil tiltale alle - men det er jo forskelligt fra person til person.

Guacamelee! 2 revolutionere ikke genren, men det er et velfungerende 2D action-eventyr som forstår at holde humoren på den rigtige side af stregen og på samme tid hele tiden fodre spilleren med belønninger og nyt gameplay.Guacamelee! 2 kommer med en anbefaling herfra og i skrivende stund kan spilles købes på PlayStation Store for 134 kr. (normalpris 149 kr.) og det er bestemt alle pengene værd!
+ Stramt og virkelig velfungerende gameplay, man bliver hele tiden belønnet, udfordrende og velfungerende kampsystem
Den grafiske side er ikke for alle
Gameplay:9.0
Grafik:8.0
Online:-
Holdbarhed:8.0
Overall 8.5
Log ind og stem
1
Der er 1 bruger som med til at gøre PSlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.