Guns, Gore & Cannoli 2

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 19. august 2018 - kl. 21:12
Del denne artikel:
0 2

Gangsteren Vinnie Cannoli er tilbage i endnu et godt gammeldags 2D actionspil. Fans af Metal Slug vil være glade - men hvad med os andre? Vi anmelder Guns, Gore & Cannoli 2 her.

Guns, Gore & Cannoli 2 er efterfølgeren til 2015’s 2D side-scrollende actionspil Guns, Gore & Cannoli og man tager igen rollen som den rapkæftede gangster Vinnie Cannoli.En Cannoli er en klassisk siciliansk kage og noget italienerne spiser til enhver lejlighed året rundt. Der er dog ikke meget sødt over vores helt Vinnie Cannoli, der 15 år efter Thugtown massakren fra det første spil, skal tage kampen op mod fortidens hængepartier, som er begyndt at kravle op af deres huller. Det betyder, at Vinnie nu skal tage kampen op mod både gangstere, nazi-tyskere og zombier. Det lyder lidt som en vinderkombination gør det ikke?

Guns, Gore & Cannoli 2 er som sagt et 2D actionspil og man bevæger sig typisk fra venstre mod højre mens man slagter et stort udvalg af fjender, som spænder lige fra forskellige slags gangstere, politifolk, fodtusser og SS-soldater, til både zombier, kæmperotter og mumier. Fælles for dem alle er, at selv om for eksempel politi og gangstere kan finde på at bekæmpe hinanden indbyrdes, så er de alle i sidste ende ude på at tage livet af Vinnie.Da Vinnie selv er en hårdkogt gangster, er våben ikke et ukendt fænomen for ham. Til at starte med, har man en lille pistol med ubegrænset ammunition, men det varer ikke længe, før man bliver udstyret med alt fra kraftige revolvere, shotguns og Tommy Guns, til flammekastere, bazookaer og meget andet godt.

Gameplayet er meget traditionelt for et 2D side-scrollende actionspil - og det er bestemt ment positivt. Det bringer minderne frem om de gode gamle dage og det er dejligt uforpligtende at spille et spil, som man kan sætte sig ned og hygge sig med, uden at skulle sætte sig ind i komplicerede styringer og indviklede spilmekanikker. Det er dejlig let og simpelt.De mest åbenlyse fornyelser siden det første spil er, at Vinnie nu har flere bevægelser oppe i ærmet. Man kan nu sigte og skyde i 360 grader, blandt andet udføre dobbelt-hop og rulle rundt på jorden, noget som alt sammen gør det nemmere at undvige fjendens mange projektiler. Man kan nu også sparke til fjenderne hvis de kommer lidt for tæt på og den mulighed bliver hurtigt ens nye bedste ven.

Min eneste rigtige anke ved det første spil var måden man valgte våben på, som kun kunne gøres ved at bladre igennem våbnene fra en ende af. Det kan man stadig gøre hvis man foretrækker det, men det kan nu også gøres fra det meget velkomne nye våbenhjul. Det er blevet meget bedre, men det kan være lidt svært i kampens hede at se hvilket våben man vælger, så det kunne stadig godt have været lavet lidt smartere.Guns, Gore & Cannoli 2 er bygget med co-op i tankerne og op til fire spillere kan spille sammen enten lokalt eller online. Det fungerer dog lidt bedre på papir end i virkeligheden, for det er hektisk nok alene og det bliver dobbelt så hektisk når man er to - forestil dig så lige, hvor uoverskueligt og kaotisk det bliver med fire spillere. Det kan være meget svært at orientere sig på skærmen og jeg havde det faktisk sjovere med at spille alene, selv om sværhedsgraden tydeligvis er dimensioneret efter, at man skal spille det side om side med en eller flere venner.

Den grafiske side fortsætter den flotte stil fra det første spil. Grafikken er håndtegnet og animeret i hånden af Claey Brothers, som består af to dygtige illustratorer fra Belgien. Alt lige fra bevægelser, til blodet der vælter op af halsen på en zombie du lige har blæst hovedet af og til eksplosioner og andet, er lavet i hånden. Al grafik, karakterdesign og baggrunde, er ligeledes tegnet i hånden og det giver spillet er helt specielt udtryk, da alle de velkendte "computer bevægelser" fra polygonfigurer er afløst af nogle andre og unikke animationer. Lydsiden er ligeledes god, med et fint tidstypisk soundtrack, klassiske gangster oneliners fra Vinnie og lydene fra de mange våben er rigtigt fine.Guns, Gore & Cannoli var en positiv overraskelse da det udkom tilbage i 2015. 2’eren her overrasker ikke på samme måde, da det er en fortsættelse af originalen og det bygger videre på de styrker som det første spil havde. Det virker igen som et ganske helstøbt produkt, som kombinerer et dejligt klassisk 2D gameplay med virkelig flot og detaljeret håndtegnet grafik.

Guns, Gore & Cannoli 2 er et rigtigt fint spil, som man kan underholde sig med en sensommer aften, enten sammen med et par venner i sofaen, over nettet - eller måske bare alene. Hvis man er til klassiske 2D actionspil som Metal Slug, så bør man uden tvivl smide de 99 kr. som Guns, Gore & Cannoli 2 koster på PlayStation Store, da det er et rigtigt fint og underholdende pust fra fortiden.
+ Solidt klassisk gameplay, flot håndtegner grafik, stort udvalg af både våben og fjender
Co-op kan blive for kaotisk, det kan stadig være svært at vælge våben i kampens hede
Gameplay:8.0
Grafik:8.5
Online:7.0
Holdbarhed:5.5
Overall 8.0
Log ind og stem
2
Der er 2 brugere som med til at gøre PSlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.