Hardcore Mecha

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 23. januar 2020 - kl. 06:34
Del denne artikel:
1 0

Hardcore Mecha er noget så old-school som en 2D action-platformer med kamprobotter og masser af anime wibe. Læs anmeldelsen her.

Harcore Mecha er er et sidescrollende 2D action-platformer og det beskrives af folkene bag som en blanding af Super Robot Wars og Metal Slug. Spillet kommer fra kinesiske RocketPunch Games og spillet er allerede ud på PlayStation 4 i Japan og Korea og nu er det altså vores tur til at få en omgang asiatisk kamprobot-action.Hardcore Mecha indeholder tre spilmuligheder; Campaign, Multiplayer og en survival mode. I kampagnen tager man kontrol over Tarethur, en lejesoldat som får til opgave at finde en forsvunden efterretningsofficer på Mars. Herfra tager kampagnen spilleren gennem 18 baner fordelt på 8 kapitler, som udspiller sig for eksempel ude i rummet, under vandet, på militærbaser og i bymiljøer. Undervejs får man adgang til ny våben og nye egenskaber til ens kamprobot.

Som titlen afslører, foregår det meste at spillet i store kamprobotter, som er bevæbnet til tænderne med diverse våben. Ved forskellige lejligheder kan man dog forlade sin kamprobot og spillet bliver nu mere et platformspil, og ved visse lejligheder, endda med stealth elementer. Det er en overraskende god variation og mellem hver mission bliver man forkælet med ganske flotte mellemsekvenser i typisk asiatisk anime-stil, med crazy karakterer og flot designede kamprobotter.Undervejs kan man opgradere ens kamprobot med de mønter man samler fra nedlagte fjender og man kan opgradere diverse dele af ens robot og man åbner også op for forskellige nye egenskaber til ens kamprobot, så man er bedre rustet til kampene, ikke mindst den livsvigtige boost feature.

I multiplayer kan man vælge mellem spillets 40 kamprobotter og kaste sig ud i actionfyldte PvP kampe mod andre spillere og spillet understøtter også lokal split-screen for op til fire spillere. Endelig er der Simulation Battle, som er en slags survival mode, som der åbnes op for når man har gennemført kampagnen. Her tager man naturligvis kampen op mod bølger af fjender med tiltagende sværhedsgrad.Hardcore Mecha er et friskt pust fra fortiden og det fungerer ganske fint. Kampagnen vil tage alt mellem 7-10 timer alt efter hvor grundig man er med at udforske banerne. Der er masser af muligheder for at opgradere ens robot og det ser heller ikke helt skidt ud. Eneste klare svaghed er den unødvendigt kompliceret styring og den kan være kilde til nogen frustration i starten. Selvfølgelig bliver det bedre når man med tiden lærer den, men den kommer aldrig rigtigt ind under huden på en og man skal være indstillet på at lægge lidt arbejde i at lære den.

Den vigtigste ting man skal få lært, er den livsvigtige boost feature. Specielt i boss-kampene, som visse steder kan føles lidt som et bullet hell shoot’em-up, får man brug for den, så man kan booste ud af en presset situation - desværre kræves der to knapper for at booste, så også denne feature kræver lidt tilvænning. Det virker unødvendigt kompliceret.Grafikken i Hardcore Mecha er i typisk anime-stil og den ser rigtigt godt ud. Robotterne er fint designet og hele den grafiske stil er som en moderne hyldest til det gamle klassikere som Metal Slug.

Hardcore Mecha er et velfungerende 2D action platformer, det ser godt ud og gameplayet er varieret. Styringen trækker ned, for den sad jeg og bøvlede noget med, specielt i starten. Det er dog ikke noget som decideret ødelægger spillet, men det er en kilde til frustration.

Er du til klassikere som Metal Slug, så tag et kig på Hardcore Mecha, som kan købes på PlayStation Store til 159 kr.
+ Varieret gameplay, mange opgraderingsmuligheder, flot grafik, god kampagne
Unødvendigt kompliceret styring
Gameplay:7.5
Grafik:7.5
Online:7.5
Holdbarhed:7.0
Overall 7.5
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.