Haunting Ground

Anmeldt af: - 15. maj 2005 - kl. 16:08
Del denne artikel:
0 0

Capcom er klar med et nyt horrorspil, men kan skrækmestrene fange den samme rædsel som i deres Resident Evil successer? Vores forventninger til spillet var store og derfor blev skuffelsen næsten lige

Fiona er en ung pige, der ikke har været alt for heldig. Hun vågner op i et bur med et sløret minde om den bilulykke, hvor hun og hendes forældre kørte galt. Men hvad skete der egentlig efter ulykken, og hvem er den store tunge mand med det sløve udtryk i ansigtet?

Man kan vel godt forstå Fionas skræk. Ikke mange ville være glade for at vågne op i et lille bur kun iført natkjole mens en halvdum fyr står ved siden af og kløver kød med en stor kødøkse.

Gameplay
Nu er opgaven vist fastlagt – Fiona skal flygte fra det mystiske slot samtidig med, at hun forsøger at finde ud af, hvordan og hvorfor hun er kommet på slottet. Men som om det ikke er nok, så dukker den halvdumme gigant, der går under navnet Debilitas op med jævne mellemrum og jagter den stakkels Fiona rundt fordi han ikke fatter, at hun ikke er et stykke legetøj.
Haunting Ground

Man styrer Fiona rundt på det store slot i samme stil, som man styrer karakterne rundt i de gamle Resident Evil spil. Under sin søgen efter spor og ting, der kan bruges, støder man også på kvinden Daniella, men hvem er hun? Er hun ejeren af slottet og dermed også en fjende, eller er hun en ven? For ikke at have for mange spoilere i vores anmeldelse, har vi valgt ikke at afsløre mere om Daniella.

Undervejs i spillet møder man ulvehunden Hewie, der bliver ens faste følgesvend. Dette er helt klart en positiv ting, da man nu kan bruge Hewie til at tiltrække Debilitas opmærksomhed, så man selv får mulighed for at slippe væk. Og væk det skal man, når først den store gut dukker op. For godt nok er Debilitas ikke den hurtigste fyr i verden, men når han først får fat på dig, så er løbet kørt.

For at gøre spillet mere uhyggeligt har Capcom lavet styringen således, at jo mere skræmt og bange Fiona bliver, jo mere bliver billedet sløret, og hun får også sværere ved at løbe samtidig med, at hun nemt falder. Dette er et ganske godt tiltag, der ville have været fantastisk, hvis ikke det bliver så irriterende, når Debilitas bliver ved med at dukke op hele tiden.

Alt i alt minder gameplayet meget om Resident Evil. Man savner dog engang imellem, at der dukker et par andre fjender op end Debilitas.

Haunting Ground

Grafik
Grafisk minder Haunting Ground rigtig meget om Resident Evil Outbreak, og det er et klart plus på karakterskalaen. Desuden er mellemsekvenserne også rigtig flotte med en høj detaljegrad. Det eneste negative, der kan siges om grafiksiden af spillet, er det nye tiltag med det slørede billede. I længden bliver det utroligt irriterende, men man kan desværre ikke slå det fra, så man må enten leve med det eller lægge spillet på hylden.

Lyd
Musikken i spillet er meget diskret og derfor ikke værd at beskrive i en anmeldelse, da den er stort set ligegyldig.

Lydeffekterne er faktisk rigtig gode, men man bliver dog en smule træt af at høre Fiona skrige hele tiden, når Debilitas stikker hovedet frem.

Men alt i alt er lydsiden rigtig god og passer godt til spillets stemning og stil.

Haunting GroundHoldbarhed
Haunting Ground er et rent singleplayer spil i stil med de første Resident Evil spil. Man styrer Fiona rundt omkring på det store slot, men det er desværre ikke nok i længden. Konceptet med, at Fionas blik bliver sløret, og hun får svært ved at løbe, når hun er skrækslagen er sjovt i starten, og det hjælper helt klart med til at få adrenalinen til at pumpe.

Men det er ikke nok til at fastholde de garvede spilleres interesse. Har man spillet mange horrorspil (eller ihvertfald minimum et af Resident Evil spillene), så vil man være interesseret den første times tid, men derefter falder interessen stødt nedaf i takt med, at Debilitas kommer og går.

Overall
Haunting Ground er et godt bud på horror-/adventure-spil. Drengene fra Capcom har haft en rigtig god ide, der desværre dør lidt af alle de evendelige møder med Debilitas. Den tunge gut dukker simpelthen op for mange gange og altid på de værst tænkelige tidspunkter.

Derudover trækkes den samlede karakter ned, da der ikke er den store genspilningsværdi, når først man har gennemført spillet en gang.
Gameplay:8.0
Grafik:9.0
Online:
Holdbarhed:8.0
Overall 7.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.