Hitman 2

Anmeldt af: Christian Mortensen - 15. november 2018 - kl. 22:28
Del denne artikel:
1 2

Den danske lejemorder er tilbage og selv om han måske ligner sig selv lidt for meget, er han stadig i fin form. Læs anmeldelsen af Hitman 2 her.

Danske IO Interactive leverede en glimrende genfødsel af den efterhånden legendariske lejemorder Agent 47, i det episode-inddelte Hitman fra 2016. Efter udgivelsen af Hitman, skete der mange mærkelige ting. Hitman var nok det mest ambitiøse spil fra IO Interactive og i mange måneder efter udgivelsen, blev der konstant udgivet nyt indhold, og det endte med at blive et af de mest roste spil i serien. Alligevel skilte ejerne fra Square Enix sig, under megen hemmelighedskræmmeri, af med IO Interactive i 2017 og både Hitman og den danske virksomheds fremtid så uvis ud.Nu er Hitman 2 dog dog udkommet og denne gang med Warner Bros. i ryggen. IO har satset på det sikre, da Hitman 2 minder meget om det forrige spil, men mere af det samme, er ikke altid en dårlig ting. Det er det i hvert fald ikke i Hitman 2’s tilfælde. De danske udviklere har nærmest ikke har pillet ved den succesfulde formel fra det forrige spil og det hele føles meget bekendt og dermed også velfungerende.

Hitman 2 indeholder seks nye lokations man kan fordybe sig i og hvis man ejer 2016 rebooten af Hitman, får man også automatisk adgang til Legacy Pack, som indeholder alle missionerne fra det første spil. Disse er blevet opdateret med Hitman 2’s nye features, for eksempel muligheden for at falde ind og gemme sig i menneskegrupper, som vi kender det fra Assassin’s Creed. Ejer man ikke Hitman, kan man købe Legacy Pack på PlayStation Store for 149 kr.Historien i Hitman 2 starter på stranden i New Zealand, hvor Agent 47, med hjælp fra hans handler Diana, skal infiltrere et enormt strandhus, tilhørende et højt rangerende medlem af Shadow Clients organisationen. Derefter bliver Agent 47 sendt rundt i verden på en god håndfuld missioner, fra Miami og Mexico til Mumbai og Columbia.

Seks nye lokationer lyder måske ikke af så meget, men som altid bør man spille de samme baner flere gange. Banerne er enorme og man bør udforske de mange muligheder for at dræbe ens mål og kigge på de mange challenges, som er i hver bane, hvor man for eksempel skal gennemføre ens mission uden at blive opdaget, ved kun at dræbe ens primære mål, eller uden at gøre brug af forskellige forklædninger. Der er utroligt mange gode grunde til at genspille banerne efter de er gennemført første gang og det er faktisk sådan at Hitman skal spilles.Som noget nyt, kan man i Hitman 2 gøre brug af noget der hedder Mission Story. Det er i virkeligheden en række forskellige historiegrene inde i de enkelte missioner man kan følge hvis man ønsker det og de er med til at gøre missionerne noget nemmere. Man bliver guidet frem og det er egentlig meget imod Hitman-spillenes natur, der som udgangspunkt inviterer til udforske, eksperimentere og til at bruge ens fantasi, for at klare missionerne bedst muligt. Mission Stories er dog en god feature for nybegyndere og heldigvis er det frivilligt, om man vil bruge dem.

Hitman 2’s største synlige ændring siden det forrige spil er Sniper Assassin, som er en dedikeret sniper gamemode. Her kommer Agent 47 til Østrig, hvor han har fået til opgave at eliminere tre af de fire resterende medlemmer af banden The Yardbirds. Agent 47 sidder på en klippeafsats med sin riffel med god udsigt over et enormt palæ. De tre mål er alle samlet på det store palæ, men de er der kun i 15 minutter - så det er ens vindue til at få opgaven udført.Hvis man laver for meget larm og opstandelse, vil de naturligvis forsvinde som dug for solen, så man skal nu lægge en plan for, hvordan man har tænkt sig at klare denne udfordring. For første gang, kan Hitman nu spilles i co-op, da Sniper Assassin kan spilles side om side med en ven. Her tager man rollen som enten kvinden Knight eller fyren Stone (Agent 47 arbejder kun alene) og man skal nu arbejde sammen, for at få de tre medlemme ned med nakken, uden at lave for meget ballade på det store palæ.

Så er der Ghost Mode. Dette er en ny gamemode, som introducere 1v1 multiplayer for første gang i Hitman. Her går det ud på, at nå 5 points ved at eliminere mål hurtigere og bedre end ens modstander - og man får points hvis drabet er sket ubemærket og liget ikke kan findes. Når et mål er nedlagt, vil begge spillere begynde at jage det næste mål og det er med at være effektiv og præcis, da man mister point for at dræbe andre personer end ens mål. Ghost Mode er en ganske sjov multiplayer gamemode, som fungerer fint og det passer godt ind i Hitman konceptet.Spillets andre ændringer er mere under overfladen. Modstandernes kunstige intelligens er forbedret - de kan for eksempel se Agent 47 i spejle, det er nu muligt at gemme sig i menneskemængder og højt græs, der er et nyt mini-map og en ny picture-in-picture feature som hjælper en på vej.

Hitman 2 er på overfladen mere af det samme - men som nævnt i starten, er det ikke en dårlig ting her. De nye tilføjelser fungerer godt, men IO Interactive kender deres publikum og de har, uden at pille ret meget ved formlen, skabt endnu et Hitman spil, som giver fans præcis hvad de vil have. De nye spilmuligheder og Story Mission fungerer godt, men kernen i spillet er stort set det samme som i det forrige spil.

Også grafisk ligner Hitman 2 meget forgængeren - jeg kan i hvert fald have svært ved at se de store forandringer. Hitman 2 er dog stadig et rigtigt flot spil med store og detaljerige baner og Agent 47 er en flot fyr som altid. Mellemsekvenserne er dog ikke helt på samme niveau og de ikke spilbare karakterer er noget til den simple side. Lydsiden er ganske fin og velfungerende, uden at imponere. David Bateson gør det igen godt som Agent 47’s stemme, men stemmeskuespillet for de mere sekundære karakterer kan være næsten pinligt.Hitman 2 er den naturlige fortsættelse af Hitman fra 2016. Der er nye missioner, nye gamemodes, nye gadgets og nye muligheder, men i bund og grund er det det samme spil. Vi forventer at IO Interactive i fremtiden vil føde spillet med nye missioner og det første Elusive Target, som har skuespilleren Sean Bean i hovedrollen, er da også allerede annonceret.

Er du fan af Hitman, så er Hitman 2 et sikkert valg. Det er et spil, som er designet til at skulle eksperimenteres med og genspilles, for ellers er det alt for hurtigt overstået. Det er et spil, man forholdsvis nemt kan gennemføre, men også et spil som kræver øvelse og tålmodighed for at mestre - og vil man være den bedste hitman derude, så kræver det masser af træning og det giver Hitman 2 rig mulighed for at få.
+ Store og veldesignede baner, ufatteligt mange muligheder for at nå ens mål, smukt at se på, Mission Story er godt for nybegyndere
Kan minde lidt for meget om forgængeren, meget svingende stemmeskuespil
Gameplay:8.0
Grafik:8.5
Online:-
Holdbarhed:8.0
Overall 8.0
Log ind og stem
2
Der er 2 brugere som med til at gøre PSlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.